Voihan hemmetti! Nyt lisäsin meseeni sitten vihdoin T. Toukan. Argh! Minua ärsyttää, kun piti muuttaa se meseprofiili sellaiseksi neutraalimmaksi. Muutin näyttönimen, jotta T. Toukalle  (tai herra Friikille, jos T. Toukka välittää osoitteeni hänelle (hänestä sellaista olisi helpompi uskoa)) ei googlaisi sitä varsinaista nikkiäni, jota käytän myös Kylässä ja Vuotiksessa ja se mainitaan täällä blogissani. Olen taas liittänyt Vuotiksen allekirjoitukseeni tämän blogin linkin, enkä minä halua, että olisi pienintäkään mahdollisuutta, että joku IRL-ihminen pääsisi käsiksi tähän blogiini tietäen varmasti, että se on minun. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Enkä voi käyttää allekirjoitustakaan. Tai antaa kuuntelemani musiikin näkyä siinä. Pidän parempana, että ihmiset saavat minusta mahdollisimman vähän tietoja. Nettielämäni koostuu periaatteessa ihan eri asioista ja annan netissä itsestäni aivan erilaisen kuvan kuin IRL, enkä halua, että IRL-ihmiset turhaan saavat tietää minun persoonallisuudestani mitään sellaista.

 

Tuo on jotenkin kummaa ja se on mietityttänyt minua. Miksi minä haluaisin olla T. Toukalle (ja muillekin ryhmän jäsenille, jos osoitteeni välitetään heille) pelkkä mitäänsanomaton osoite? Miksi se fakta, että he voivat nähdä minut mesessä, saa minut poistamaan allekirjoitukseni ja harkitsemaan jopa sen pikkuisen näyttökuvani poistamista? Enkä halua heidän näkevän myöskään, mitä musiikkia kuuntelen. Se olo, joka saa minut tekemään noin, tulee automaattisesti. Se vain kirkuu: "Ei! Minä en halua heidän tietävän!"

 

Joo, täällä kaikki lukijat tuntevat minut vain netissä. Osa voi olla ehkä tavannut minut kertaalleen tai vastaavaa, joten näillä muutamilla saattaa olla ainakin pientä kuvaa siitä minun ristiriitaisuudestani verrattuna nettiin ja IRL-olemukseen. Mutta se ei ole yhtään mitään verrattuna siihen, mikä valtava ristiriita on puolitutun netti-ihmisen ja puolitutun IRL-ihmisen välillä. Sitä ei pysty edes kuvailemaan. Se on valtava loputon kuilu.

 

Hitto. T. Toukka kirjautui juuri sisään ja hän on ilmeisesti niitä ihmisiä, jotka nolifettävät mesessä kaiken aikaa. Prkl. Lähetin hänelle offline-viestin lisättyäni hänen osoitteensa. Tyyliin: "Olen sitten *piip* *piip* (etunimi ja sukunimi), että et ihmettele. :)" Käytin itselleni epätyypillistä hymiötäkin. En käytä tuota suunnilleen ikinä, mutta ajattelin, että ehkä se olisi kaikkein persoonattomin.

 

Tekee mieli kuunnella jotain musiikkia. Ja se on niin kätevä systeemi, että muut pystyy näkemään sen mesessä. Enkö minä voi enää ikinä tehdä sitä? Enkö minä voi enää ikinä laittaa allekirjoitusta ja muuttaa näyttönimeäni takaisin Amialeksi? Mitä jos T. Toukka ei poistakaan osoitettani? Ja mistä tiedän, piilottaako hän sen vai ei? Muut ihmiset tuntuvat pitävän kaikki ihan random-osoitteetkin näkyvissä suunnilleen loputtomiin.

 

Jos sitten laittaisin jonkun allekirjoituksen tai näyttäisin, mitä musiikkia kuuntelen, niin se olisi jotakuinkin kuin maailmanloppu minulle. Se voisi tehdä minusta IRL-ihmiselle/-ihmisille enemmän ihmisen. Vähemmän kummajaisen. Sellaisen, jolla on sittenkin tunteet. Kuulostaa taatusti oudolta, mutta minä en halua sitä. Minä ainakin arvelen, että IRL-ihmiset eivät ajattele, että tunnen kauhean paljon mitään erityisiä tunteita, vaan veikkaan, että he ajattelevat jotenkin tyyliin, että olen melkein poikkeuksetta mieleltäni sellainen tasaisen rauhallinen ja hyväntuulinen ja hymyilevä.

 

Jos sitten en radikaalisti muuta nettikäyttäytymistäni, tai ainakin mesekäyttäytymistäni (tai pikemminkin meseolemustani), niin siitä seuraa vain se, että he tajuavat minun olevan sittenkin hieman jotain muuta, mitä he ovat kuvitelleet. Siitä seuraisi sitten se, että he katsoisivat minua eri lailla. Kuin miettien, että millainen minä oikeastaan olenkaan.

 

En tiedä. Tilanne on kuitenkin hyvin epämukava. Tänään on paljon tehtävää. Olen ehtinyt käydä jo Vaasassa joululahjaostoksilla (sain hankittua veljelleni pallon muotoisen palapelin ja minä olen hyvin utelias näkemään, saako hän sen selvitettyä) ja sen lisäksi pitäisi vielä siivota pöytä ja tehdä piparkakkutalo. Sen lisäksi on sitten vielä Vuotiksen joulutriviaan valmistautuminen ja sen kanssa kaiken säätäminen. Niin, ja sitten se hiton esitelmä, jonka takia minun piti T. Toukan kanssa osoitteeni jakaa. Prkl.

 

Muokkaus 12:45

Hemmetti soikoon! En kai minä nyt yhden ihmisen takia yritä pakottaa itseni vivahteettomaksi ja mitäänsanomattomaksi? Enkä usko, että minun tietojani muutenkaan niin tarkasti kyylätään, että kai minä nyt voin näyttää sentään mitä musiikkia kuuntelen! Jos kyttää niin sitten kyttää, minäpä olen kuitenkin sitä, mitä minä olen!