Ei olekaan kasvohermon tulehdus. Niin sanoi ainakin terveyskeskuksen lääkäri tänään. Kipu paheni yön aikana ja valvoin suurimman osan yöstä, enkä ole kyennyt syömään mitään. Kipu on alituista ja asteikolla 1-10 antaisin sille 9,5. Pahempaa kipua en ole koskaan tuntenut, mutta uskon, että pahempaakin kipua on, joten siksi vain 9,5.

Olen nyt kotona ulkovaatteet päällä ja hytisen. Tulin juuri terveyskeskuksesta, jossa istuskelin/makoilin kolmisen tuntia. Minua tutkiittiin ja sitten annettiin ensin lääkettä A. Sitten odoteltiin vaikutusta, jota ei tullut. Sitten annettiin lääkettä B, ja taas odotettiin. Ei mitään vaikutusta.

Sitten lääkäri otti minut taas huoneeseensa ja kirjoitti lähetteen lähimpään keskussairaalaan neurologian laitokselle. Soitin äidille. He olivat jo lähteneet mökille, joten olin yksin. Nyt he ajavat sitten takaisin, koska en muutenkaan oikein sinne neurologian laitokselle pääse. Väsyttää ja uuvuttaa ja olo on äärettömän tuskainen, kun nuo yhdistetään siihen, että pitäisi vielä mennä jonnekin ja siihen, että se 9,5 kipu ei hellitä kuin pieniksi hetkiksi siinä aaltomaisuudessa. Aallonpohjassa kivun numeroksi arvioisin 9,3. Ei paljon vähemmän, mutta se tuntuu silti törkeän hyvältä, kun kipu lievenee edes pikkuriikkisen.

Kun se lääkäri kirjoitti sitä lähetettä, minun olisi tehnyt mieli vain sanoa, että ei tarvitse, ei se kuitenkaan auta, menen tästä nyt ja osutan itseni juoksemaan johonkin auton alle tai juomaan jotain kauheaa myrkkyä, niin edes sillä tavoin pääsisi kivusta eroon, kun mikään muukaan ei kerran auta.

Sattuu niin kauheasti!