Nyt on viimeinen Hobitti nähty ja on vähän ristiriitaiset tunnelmat. Tulen taas tulokseen, että en tykkää lopuista. Mutta sain kaiken valmiiksi ja olin haltiana leffaa katsomassa. Oli ihan hyvä leffa. Odotin tosiaan kahta asiaa tämän leffan suhteen: valkoista neuvostoa ja sitten sitä että Thorin sekoaa. Ensimmäinen oli toteutettu mielestäni hienosti, tosin se oli ohi vähän liian nopeasti, vähän niin kuin pakollisena lisänä. Thorinin sekoamiseen olen hieman pettynyt. Se oli jotenkin teennäistä, päälleliimattua. Jotenkin tuossa taas korostettiin sitä, että se hulluus on ulkoinen tekijä, lähtöisin jostain muusta, eikä sinänsä tule ihmisestä itsestään. Hieno "hulluksi tuleminen" on mielestäni Sormuksen Ritarit -leffassa, jossa Boromir pikkuhiljaa hullaantuu Sormuksesta. Tässä (kuten todella monessa muussakin leffassa) hulluus on vähän niin kuin sellainen katkaisija, että se on on/off -juttu, mikä on minusta jotenkin epäuskottavaa. Maailman ensi-illassa Lontoossa oli kuitenkin hienompaa, mutta ehkä siellä oli enemmän hard core -faneja.

Sain myös tukkani "valmiiksi", ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Kaiken kaikkiaan siinä punaisesta vaaleaksi -projektissa meni noin viikko, ja ensin kolme vaalennusta/värinpoistoa (L+++ vahvuus), minkä jälkeen hieman epäonnistunut normaali värjäys joka ei liiemmin muuttanut sävyä, sitten sen jälkeen uusi normaali värjäys hiusvärillä "keskivaalea tuhka", joka muutti hiukset liian tummiksi ja melkeinpä harmaiksi, minkä jälkeen ensin n. 10 minuutin vaalennus/värinpoisto (L+ vahvuus) ensin tyveen, minkä jälkeen huuhtominen, minkä jälkeen toinen samanmittainen vaalennus latvoihin.

Hirveä työ, mutta onnistui. Netistä yritin kauhean huolestuneena etsiä tietoa että mitä tällainen rääkki tekee hiuksille ja tosiaan luki kaikkea, että hiukset tippuvat päästä tai jos eivät tipu, niin sitten ovat sellaista hamppua sen jälkeen että melkein pitää leikata kokonaan pois. Mutta mitään kauheaa ei tapahtunut, tosin käytin paljon hoitoaineita tämän prosessin aikana. Eilen leffaan lähtiessä tukka näytti tältä:

leggy%20sivusta%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

Olen tyytyväinen, eivätkä hiukset ole tosiaan enää sellaiset kauhean keltaiset mitä olivat jossain vaiheessa, ja tosiaan ovat ihan sileät, vaikka jos oikein yrittämällä yrittää etsiä jotain eroa, niin ehkä hiukset ovat hieman huonokuntoisemmat. Haltia-look onnistui myös ihan hyvin, vaikka ei olekaan ihan täsmällisen legolasmainen. Tekokorvien ja oikeiden korvien rajaakaan en ehtinyt meikata näkymättömämmäksi.

Tänään olisi tentti noin tunnin päästä, mutta päätin että en mene siihen. Tentin voi suorittaa myös tammikuussa, joten menen sinne silloin. Lähinnä siksi, että perjantaina on tentti, josta pitäisi päästä läpi että voin ottaa tiettyjä kursseja kevätlukukaudella, joten keskityn nyt siihen. Lisäksi, haluan saada tuosta tänään olevasta tentistä oikeasti hyvän arvosanan, ja tänään se ei tulisi onnistumaan. Ja sitten on koko joululoma aikaa lukea.

Mutta jotenkin harmittaa vähän se leffa. Ehkä ne kuolemiset olivat jotenkin ankeita. Tuntui melkein, että ne oli tehty väärin, mutta en tiedä kyllä että miten ne olisi pitänyt tehdä että olisin tyytyväisempi. Ehkä tuossa oli liikaa taistelua, jota vain pitkitettiin ja pitkitettiin ja pitkitettiin. Kirjassahan ei kerrota mitään kauhean tarkasti, sanotaan vain, että nämä ja nämä kuolivat, piste. Lisäksi vähän ärsytti se, että näissä Hobitti-leffoissa ratsastetaan ties minkälaisilla eläimillä (jotka on tietysti tehty tietokoneella).

Ehkä menen katsomaan kyseisen leffan uudestaan, vaikka 3D:nä toisella kerralla. Tykkäsin erityisesti Bardista. Ja toki tiedostan, että leffa oli nimenomaan Viiden Armeijan Taistelu, mutta ehkä sitä taisteluosiota olisi voinut vähän tiivistää. Ja ehkä olisin kaivannut myös sitä, mitä Manu Bennet sanoi siellä vihreällä matolla haastattelussa. Hän näyttelee Azogia ja häneltä kysyttiin että millaista oli näytellä pahista. Hän sitten sanoi, että ei ajattele, että näyttelee pahista, vaan että on hahmo, joka tekee omasta näkökulmastaan sen, minkä kokee parhaaksi. Ehkä sitä olisin toivonut siinä Thorinin sekoamisessa ja ehkä hieman Thranduilinkin suhteen (enemmän, olihan siinä jotain), mikä olisi saanut ihmiset ehkä tajuamaan, että asiat näyttävät eriltä eri näkökulmista. Vaikka kyllä Thoriniltakin on yksi kommentti leffassa, jossa hän puolustelee kantaansa mielestäni todella hyvin, niin hyvin, etten itse tietäisi mitä siihen vastaisin. Kun se olisi saatu vain kokonaiskuvaan, niin olisin ollut tyytyväisempi.

Ehkä suosikkini noista leffoista on kakkonen, etenkin se kohtaus, kun Bilbo juttelee Smaugin kanssa. Olen katsonut sitä ties kuin monta kertaa ja tuntuu ettei siihen voi kyllästyä, koska siinä on jotenkin todella hieno tunnelma, etenkin siinä ihan alussa kun Smaug alkaa ilmestyä.

Mutta nyt varmaan pitää ruveta lukemaan perjantain tenttiä varten, koska sen nyt vain on mentävä läpi.