Taas tuntuu siltä että syksy on tulossa. Olisin niin halunnut että kesä jatkuisi vielä hetken. Näin Twiningia tänä viikonloppuna ja siitä oli välillä vähän eri fiilis kuin aikaisemmin. Siitä oli kolmisen viikkoa kun oltiin nähty edellisen kerran. Twining oli vastassa bussipysäkillä ja sitten mentiin yhteen hänen asuinalueellaan olevaan pop-up kesäbaariin (tai mikähän sen oikea nimitys on). Mietin siinä kun me käveltiin sinne ja kun istuttiin siellä, että onkohan meillä sittenkään yhtään mitään yhteistä ja tuntui, että pidänkö minä Twiningista edes ihmisenä, vai olenko aikaisemmin viihtynyt hänen seurassaan vain koska olen kokenut vain niin suurta tarvetta löytää edes jonkun?

Mentiin Twiningin kämpälle ja pelattiin tietokonepelejä. Ensimmäinen oli Mario Partyn tyyppinen rallipeli (joku SEGA-teemainen) ja minä en vain pärjännyt siinä yhtään. Vihaan häviämistä ja toisaalta vihaan myös sitä että vihaan häviämistä. Joten kun en vain lainkaan oppinut sitä peliä, enkä yhtään pärjännyt siinä, eikä kierrosten jälkeen suoritukseni edes parantunut, vaan huononi huononemistaan, mietin jo hetken, että lähden vain kotiin. Twining ehdotti pelin vaihtamista ja sitten me pelattiin yhtä mitä oltiin pelattu aiemmin yhdessä pelibaarissa, jossa oltiin oltu suunnilleen yhtä hyviä. Mutta nyt minä en pärjännyt siinäkään. Siitä ei vain tullut yhtään mitään, enkä tiedä edes miksi. Ja sitten vain vitutti entistä enemmän. En sanonut mitään, enkä tiuskinut tai muutakaan, olin vain ihan hiljaa. Twining kyseli sen jälkeen, että onko kaikki ihan hyvin ja että mietityttääkö minua ehkä joku tai haluaisinko pelata jotain muuta peliä, vai haluanko pelata enää lainkaan, jne. Sanoin vain, että mikään ei vaivaa ja että minulle on ihan sama mitä pelataan vai pelataanko.

Twining sitten ehdotti, että pelattaisiin vielä yhtä toista peliä, joka oli myös sellainen, mitä oltiin pelattu aikaisemmin, jossa ei kilpailla keskenään, vaan tarkoitus on toimia yhdessä aikaa vastaan (Moving Out). Siinä vaiheessa olin kai jo päättänyt, että kaikki menee pieleen muutenkin ja että ainakaan nyt en lakkaa olemasta vittuuntunut, koska sittenhän se tarkoittaisi sitä, että suutuin vain häviämisestä jossain pelissä niin kuin joku lapsi. Niin pelattiin sitä peliä hetken, mutta kun siinä ei oikein helposti voi hävitä, niin ehkä vähän rauhoituin silti. Mutta muistan, miten kivaa oli ollut pelata sitä silloin siellä baarissa, niin jotenkin harmitti, että nyt se ei tuntunut yhtään niin kivalta, enkä ollut lainkaan sellainen pirteän positiivinen jollainen haluaisin olla. Ja sitten kesken pelin toinen Twiningin neitokakaduista alkoi kiljua juuri sillä pahimmalla tavalla mitä vain on, sellainen äärettömän läpitunkeva ja voimakas yhden yhden nuotin kiljaisu, jota se toisti kerta toisensa jälkeen ja joka tuntui vain kimpoilevan seinistä. Siinä kohtaa sanoin sitten Twiningille, että itse asiassa minun päätäni särkee hieman (mikä oli totta ja ne kimeät kiljaisut tuntuivat kaivautuvan aivoihini ja niihin kipukohtiin) ja että voitaisiinko mennä hetkeksi parvekkeelle.

Sitten istuttiin siellä aika pitkään ja kai minulle tuli vähän parempi fiilis, kun vain puheltiin kaikista epätärkeistä asioista. Ja kun Twining asuu kauempana keskustasta ja neljännessä kerroksessa, se ilma siellä parvekkeella oli kivan raikasta ja auttoi siihen päänsärkyynkin. Sen jälkeen ilta meni paremmin ja katsottiin yhdessä Loki-sarja loppuun ja vaikka yhdessä kohtaa iltaa vängättiin ihmisoikeuskysymyksistä, senkin suhteen päästiin loppujen lopksi sovintoon. Twining mainitsee välillä kaikenlaista mitä hän on kuullut/lukenut, joka on välillä jotain sellaista, minkä minä koen joko loukkaavana tai ongelmallisena. Niin kuin tällä kertaa se melkein riita lähti siitä, että Twining sanoi lukeneensa netissä jonkun jutun, että Amerikassa joku mies oli menossa treffeille jonkun naisen kanssa ja sai selville, että tällä on OnlyFans, minkä jälkeen hän sanoi sille naiselle, että voivat kyllä edelleen tavata, mutta mihinkään illalliselle hän ei halua mennä tämän kanssa, kun miksi hän maksaisi satoja dollareita illalisesta ja drinkeistä, jos kerran voi mennä vain tämän OnlyFans-sivulle ja maksaa pikkusumman rahaa ja nähdä kaiken mitä haluaa paljon halvemmalla. Minun mielestäni tuo oli todella vastenmielinen tarina. Siitä sitten väiteltiin Twiningin kanssa ja sitten nostin esille jotain mitä Twining oli jollain aikaisemmilla tapaamisilla sanonut transsukupuolisista ihmisistä ja esim. olympialaisista ja siitä mitä vessaa heidän pitäisi käyttää.

Tuo on jotain, mikä todella ärsyttää Twiningissa välillä. Minulle ihmisoikeudet ovat tärkeitä ja minusta tuntuu todella pahalta, kun luen tai kuulen jostain tapauksesta, mihin liittyy joitain ennakkoluuloja, minkä perusteella ihmiset käyttäytyvät todella loukkaavasti toista kohtaan ilman että edes tajuavat sen olevan väärin. Ja nyt tuntui, että Twining on sellainen ihminen, joka mahdollistaa tällaisten ihmisten käytöksen. Hän puolustautui sanomalla, että eihän hän ole tehnyt muuta kuin kertonut tapauksista, joista hän on kuullut, eikä ole itse ottanut mitään kantaa siihen onko se okei vai ei. Mutta jos joku kertoo jatkuvasti tapauksista vain yhdestä näkökulmasta ("tiesitkö että Amerikassa joku erotettiin työpaikalta kun vahingossa käytti väärää pronominia työkaveristaan", "huomasitko että taas on olympialaisissa joku mies naisten sarjassa") niin kyllä se minun mielestäni kertoo siitä asenteesta aika paljon. Ja sitten kun yritin selittää Twiningille, miksi minä koen ongelmallisena sen että hän tekee noin, niin Twining vai puolustautui sanomalla: "Mehän vaan jutellaan tässä näistä, eihän nämä liity henkilökohtaisesti meihin lainkaan." Se ärsytti entisestään, kun tuntuu, että Twining on vain niin etuoikeutettu, että hänelle tällaiset ihmisoikeuskysymykset ovat vain kuriositeetti, joilla ei ole oikeasti mitään oikeaa väliä.

Hieman yllätyin, kun päästiin lopulta kuitenkin sovintoon tuosta. Twining on vain jotenkin hyvä kommunikoimaan riitatilanteissa. Ja kai minä pärjään nykyisin myös jotenkin, kun yritin pysyä rauhallisena ja selitin, miksi olen ärsyyntynyt (ilman että syytin suoraan Twiningia ja niin että keskityin siihen, miltä minusta tuntuu kun hän sanoo niitä asioita ja miksi ne ovat minulle tärkeitä). Niin sitten Twining lopulta sanoi, että haluaa sanoa suoraan, että hän myös tukee sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja samoin naisten oikeuksia. Mutta että hän on vain kiinnostunut oppimaan erilaisten ihmisten mielipiteitä asioista. Ja sitten hän sanoi, että nyt kun selitin sen hänelle oman esimerkkini kautta, hän ymmärsi paremmin, miten nuo asiat voivat vaikuttaa ihmisiin. Selitin esimerkissäni hänelle, miten lisästressiä työnhakuun tuo se, että olen nainen, joka etsii töitä miesvaltaisista firmoista ja vaikka olen pärjännyt ihan hyvin enkä kokenut ainakaan vielä paljon suoraa syrjintää, nyt töitä hakiessani joudun silti miettimään, että jos Lester ja minä haetaan samaa paikkaa, onko minulla huonommat mahdollisuudet saada se paikka vain koska olen nainen (ja vielä lisääntymisikäinen nainen). Tilastollisesti, kyllä.

Mutta päästiin kuitenkin sopuun tuosta ja sen jälkeen oli taas ihan okei fiilis. Jäin yöksikin (nukuttiin vaan) ja sekin oli kiva, kun tuntuu, että ehkä me tunnetaan toisiamme jo sen verran paremmin, että voi rauhassa katsoa sarjaa tai leffaa niin myöhään kuin haluaa ja jäädä hyvillä mielin toisen kämpälle yöksi ettei tarvitse maksaa yömaksua bussissa. Se on ihan kiva.

Se on myös kiva, että minulla on nyt tiistaina vihdoin ja viimein ensimmäinen työhaastattelu! Viime viikolla siitä firmasta, joka olisi näistä hakemistani se ensisijainen vaihtoehtoni, oltiin yhteydessä ja kysyttiin, että etsinkö vielä töitä ja että onkohan se minun harjoittelujaksoni siellä edellisessä firmassa jo päättynyt. Sitten kun varmistin, että etsin vielä töitä ja olen edelleen erittäin kiinnostunut siitä heidän paikastaan, he kutsuivat minut työhaastatteluun! Eihän sekään vielä mitään paikkaa takaa, mutta ainakin se on askel oikeaan suuntaan. Ja tämä firma etsii useampaa työntekijää kerralla, joten uskoisin, että minulla on oikeasti mahdollisuus saada heiltä vakipaikka! Ainakin olo on huojentunut siitä, että ilmeisesti en ole ainakaan täysin mokannut työhakemuksia kirjoittaessani.

Päänsärky on vaivannut taas enemmän ja viime viikolla minulla oli taas parempi migreenikohtaus. Ensi viikolla on viimein se lääkäri ja olen pitänyt päänsärkypäiväkirjaa nyt kohta kuukauden. Ja tämän kuukauden aikana on ollut vain viisi täysin särytöntä ja pahoinvoinnitonta päivää, kaikkina muina päivinä on ollut päänsärkyä ainakin osan päivästä. Tänään on taas pahempi päivä sen suhteen ja tuntuu, että pitää jättää tämä kirjoituskin tähän, kun olo alkaa olla niin huono, että en pysty keskittymään enää kunnolla. Ja muutenkin väkisin keskittyminen vain pahentaa sitä oloa yleensä, niin ehkä menen keittämään kahvia (se on auttanut ainakin kerran tämän päänsärkypäiväkirja-jakson aikana!) ja kokeilen vaikka syödä jotain, ettei tulisi ainakaan liian pitkää väliä syömisten välillä, koska se pahentaa sitä oloa ja saattaa laukaista kunnollisen migreenikohtauksen.