Alkusanat

Tämä sivu on kertomus minusta. Kuvien avulla pyrin kertomaan teille (ja itselleni), mistä minun elämäni koostuu, eli mikä minulle on tärkeintä elämässä. Osa kuvista on minun itse ottamiani (jos kuva on oikeaoikea, niin mainitsen siitä kyllä), mutta suurin osa kuvista on "dramatisoituja" eli kuvia, jotka kyllä kertovat itse idean, mutta omasta mielestäni ainakin kätevämmin kuin mikään oikea valokuva. Nämä dramatisoidut kuvat on löydetty ihan googlen avulla, joten uskon, että tämän mainitessani en riko kauheasti mitään tekijänoikeusjuttuja.

 

ELÄMÄNI KUVINA

tolkien.jpg

Kun aloin miettiä, mikä on minulle tärkeää, tuli tietysti viimeaikaisten tapahtumien valossa mieleen ensimmäisenä Taru Sormusten Herrasta. Se on ollut tärkeä osa elämääni jo kohta viisi pitkää vuotta ja tulee toivottavasti pysymään tärkeänä koko loppuelämäni ajan. (Kuva dramatisoitu, en oikeasti omista kirjoja englanninkielisinä, vaan suomenkielisenä "vapaudenpatsas"-kantisena.

sewwie.jpg

Toisena tuli heti mieleen NN. Olisi minulla hänestä oikeakin kuva, mutta käsittääkseni se rikkoo jotain yksityisyyslakia, joten nyt tällainen fanart kuva Severus Kalkaroksesta. Nähdessäni hänet ensimmäistä kertaa reilut vuosi sitten, hän tosin näytti melkein täsmälleen samalta kuin tuossa kuvassa. Nykyisin hänellä on ehkä hieman pidemmät hiukset ja hän pitää niitä enemmän korvan takana kuin ennen. Hän oli minulle tärkeä oikeastaan heti ensimmäisestä tapaamisesta ja keskustelusta asti. Olen huomannut itsessäni sellaisen piirteen, että joidenkin ihmisten seurassa tunnen oloni paljon mukavammaksi kun taas toisten seurassa äärettömän epämukavaksi. Tämä pätee heti ensimmäisestä hetkestä alkaen. NN on ihmeekseni sellainen ihminen, jonka läsnäolo ei saa oloani epämukavaksi ja ahdistuneeksi. Hän on lisäksi niitä hyvin harvoja ihmisiä, joille on oudon helppo puhua.

dmbtest.gif

Tämä oli viimeisin kovalla työllä etsitty kuva, joka muistuttaa edes hitusen Tiedät-kai-ketä. Itseasiassa aika paljon, sillä heti kun näin tämän kuvan repesin nauramaan, sillä se on niin TKK. Tapasin Tiedät-kai-kenen ensimmäistä kertaa 2-vuotiaana. Olemme olleet nyt samassa koulussa hieman yli kymmenen vuotta, joten hän on ollut mukana jo kauan. Hän sai kunnian olla kolmas leikki-ihastukseni ("kenestä sä tykkäät?" -vaiheet) ja se historiallinen firstlove. Olimme joskus kavereitakin ja silloin hän oli NN:n tapaan sellainen ihminen, jonka kanssa juttua riitti. Meitä molempia pidetään hiljaisina, mutta yhdessä olimme kaikkea muuta kuin sitä. Paitsi että hän sai sen ensirakkauden kunnian, hän pitää hallussaan myös toista (kyseenalaista?) kunniaa olessaan myös ensimmäinen rakkauden kohde, joka lakkasi olemasta rakkauden kohde. Muut (=SK) ovat vain kadonneet elämästäni, mutta TKK on mukana. Siksi onkin historiallista, että hänestä voi oikeastaan puhua enää imperfektissä. Silti yhä tärkeä, kai tällaiset ihmiset ovat kaikille tärkeitä?

070-LJ2-lukio.jpg

Tämä on ensimmäinen aitoaito valokuva. Se ei ole minun ottamani, vaan se on asuinpaikkakuntani nettisivuilla koulumme kohdassa. Tämä on minun kouluni, hyvin tärkeä paikka minulle. Tai itseasiassa tarkkaanottaen tämä EI ole minun kouluni, sillä siitä näkyy vain pieni siiru aivan vasemmassa reunassa. Rakennuksen kappale, joka kuvassa näkyy, on yläaste, kun taas lukio alkaa siitä, mihin kuva loppuu. Sentään kuvassa näkyy yksi kohta lukiosta: käytävä yläasteen ja lukion välillä (näettehän, siinä vasemmalla siellä ihmisten yläpuolella). Eli tuttavallisesti kutsuttuna Rööri. Koulu on minulle tärkeä paikka. Ei vain opiskelun takia, vaan siksi, että se on (minimaalisen) sosiaalisen elämäni keskipiste. Siksi se on minulle tärkeä. Ei tuntien takia, vaan sen takia, mitä tapahtuu tuntien väleillä: näkee ihmisiä.

queue1g.jpg

Piano. Tämä piano muistuttaa hyvin paljon sitä flyygeliä, jolla soitan soittotunnilla. Piano on ollut tärkeä osa elämääni niin kauan kuin muistan. Nykyisin sen merkitys on vielä noussut, kun olen ehkä hieman oppinut jo soittamaankin sitä. Siitä on tullut rentoutumiskeinoni ja aion jatkaa pianon soiton opiskelua vielä lukion jälkeenkin. Mitenköhän voisin tulla toimeen ilman pianoa ja sen soittamista?

Twinings20154b.jpg

Tässä on kuva lempiteestäni (tosin minulla ei ole tuollaista metallista purkkia (vielä)). Oikeastaan tällä kuvalla voisi kattaa kaikki nautintoaineet. Tee on minulle erityisen tärkeää etenkin niinä aikoina kun olen stressaantunut. Joskus teetä kuluu monta litraa pelkästään yhden päivän aikana ja joskus tällaista litrakaupalla juomista jatkuu viikkoja. Ihmisillä on rutiineja ja minun on teen juonti. Mitään täydellisempää lohdutusta ja rentoutumiskeinoa ei ole, kuin kupillinen tai pari (tai kymmenen) kupillista teelehdistä haudutettua Prince of Wales Tea -teetä ja ehkä palanen vastaleivottua sitruunakakkua.

writing-2.png

Tämä kuva on hyvin dramaattinen, mutta en oikein keksinyt, miten muuten voisin kirjoittamisen kuvan avulla kertoa. Kirjoittaminen on niin tärkeä osa minua, kuten tästä blogistakin voi päätellä. Harras toiveeni on joskus saada julkaistua kirja tai pari, ja se on asia, jonka eteen olen todellakin valmis näkemään äärettömästi vaivaa. Kirjoittaminen on oikeastaan ainoa tapani (TSH:n ohella) käsitellä tunteitani ja ajatuksiani. Kirjoittaminen on osa minua, mutta samalla tavoin minä olen osa kaikkia kirjoituksiani.

logo_phpBB.gif

Tuo tuossa yläpuolella on Vuotavan Noidankattilan (www.vuotis.net) logo. Liityin Vuotikseen joskus 2004 vuoden keväällä, kun huomasin, etten näkisi viidennen kirjan pohdintoja ilman tunnusta. Kauan siellä on tullut viihdyttyä ja tulen viihtymään varmasti jatkossakin.

mielipelit.jpg

Tässä on puolestaan vielä melko tuoreen foorumin, Kylän, logo. Löysin Kylän Vuotiksen ja erään vuotislaisen avustuksella ja siitä lähtien myös Kylä on ollut osa elämääni. Se on huomattavasti pienempi paikka kuin Vuotis, ja koska sivustolla on reaaliaikaisen keskustelun mahdollistava Shoutbox, olen oikeastaan jotakuinkin ensimmäistä kertaa tutustunut ihmisiin netin kautta. Tähän paikkaan sopisi oikeastaan lainaus Harry Potter -kirjasarjasta Luna Lovekivan suusta: "Se oli vähän niin kuin olisi kavereita." En ole vielä niin täysin varma kyläläisistä enkä siitä, mitä he minusta ajattelevat, joten en kutsu ketään heistä kaveriksi. Kun joskus puhun heistä ystävälleni, käytän aina sanaa "tuttu" tai "tuttava". Minusta on ollut vaikeaa ylittää raja tuttavan ja kaverin välillä. Kaikesta huolimatta Kylä on minulle vähän niin kuin sellainen paikka, jossa on vähän niin kuin kavereita.

kaverit.jpg

Tämä kuva kuvaa, ehkä hieman huonosti, minun ystäviäni. He muodostuvat Nanista ja C:stä. He ovat ainoita ihmisiä koko maailmassa, joita voin sanoa yhtään valehtelematta ystäviksi. Nania voisin sanoa ehkä jopa hyväksi ystäväksi. C ei ehkä ihan ole hyvä ystävä, sillä hän on ikävä kyllä niitä ihmisiä, jotka saavat minun oloni varautuneeksi ja ajoittain hieman epämukavaksi, vaikka minä miten tahtoisin toisin. Ystävät ovat minulle tärkeitä. Minusta Nanissa ja C:ssä on erityisen mahtavaa se, että heidän kanssaan voin olla se mikä olen, eikä minun tarvitse liiemmin hävetä sitä. Voin olla heidän seurassaan hiljaa tuntematta oloani kiusaantuneeksi. Voin yhtä lailla puhua heille vaikka koko ajan tuntematta oloani silloinkaan kiusaantuneeksi. En tulisi toimeen ilman heitä. Tähän kuvaan voisi oikeastaan liittää myös äitini, sillä hän on minulle myös tärkeä tuki ystävieni ohella.

KopioFile0110.jpg

Tämä on taas aitoaito valokuva, jonka olen vieläpä ihan omin käsin näpännyt. Se on aivan kotini lähistöltä. Tämä tie on se tie, jota pitkin lähden jotakuinkin poikkeuksetta kävelylle. Se johtaa melko rauhalliselle seudulle, mutta ei silti ole liian kaukana kodistani, joten se on mahtava lenkkireitti. Tällä kuvalla haluan kuvata sitä, miten paljon tämä minun kotini ja kotiseutuni merkitsee minulle. Vaikka joskus aikaisemmin en edes halunnut harkita asumista täällä, nyt ajatus pois muuttamisesta ja lähtemisestä täältä seudulta, jossa olen asunut koko lyhyen elämäni, tuntuu kurjalta. Tämä on minun kotini. Vaikka asuisin loppuelämäni missä tahansa, tämä on minun ainoa kotini.

musiikki2.png

Kuva Windowsin Media Playeristä. Kuuntelen sillä usein musiikkia visualisoinnin kera. Musiikki on minulle myös tärkeää, erityisesti elokuvamusiikki on jotain, mitä ilman minun on hankala ajatella elämää. Lempimusiikkiani on tietysti TSH:n musiikki, mutta myös muut musiikit ovat tärkeitä. Kuten yhdessä kuorolaulussa lauletaan: "Music is my life."

KopioKopiomin.png

Tämä on myös aitoaito valokuva. Minä en ole tosin ottanut sitä. Tajusitte ehkä syynkin, jos arvasitte, että minähän se tuossa kuvassa olen. Kyllä, tämä on ihka oikea kuva minusta, joten nyt sopii järkyttyä, jos järkytyttää. Olen kuvassa luultavasti kahden tai kolmen kieppeillä. Itse en muista kuvan ottamisesta mitään (kuvasta leikattu pois veljeni ja TKK), mutta näin jälkeenpäin voin sanoa, että en oikeastaan ole  koskaan sitä ennen tai sen jälkeen kuvissa (enkä kai muutenkaan) paljon tuota järkevämmältä näyttänyt. Nykyisin hiukset ovat pidemmät ja hieman tummemmat, mutta sillä nyt ei ole väliä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että minä itse olen tärkeä elämässäni. Tuntui oudolta hoksata se, mutta niin se on. Ja rohkaistuin laittamaan oikein kuvanikin nettiin. Yli kymmenen vuotta vanhan tosin, mutta kuva on silti aina kuva. (Niin ja kuvan on ottanut hoitotätini.)

Grandfather.jpg

Tämä kuva on kyllä ehkä kaikkein huonoiten asiaansa kuvaavin. Sen on tarkoitus kuvata asiaa, joka on minulle tällä hetkellä hyvin tärkeä. Kyseessä on tietysti tulevaisuus. Minä en tiedä, mitä tulevaisuudessani on, enkä tiedä lainkaan, millaista elämää minun tulisi itselleni toivoa tai odottaa. Jonkinlainen tulevaisuus olisi kuitenkin kiva, mieluiten vielä jopa sellainen kivemman puoleinen.

 

-THE END -