Kuten otsikkokin sen jo sanoo, kaksi kappalettani käyvät henkistä kädenvääntöä keskenään. Soitonopettajani nimittäin ilmoitti suureksi yllätyksekseni, että soitan myös joulukonsertissa, jos vain saan kappaleen valmiiksi. Ja minulla on vajaat neljä viikkoa aikaa, joten eipä ainakaan löysäillä sovi. Minä ehkä pidän enemmän Telemannin Bourréesta, mutta Clementin sonatiinin ensimmäinen osa menee jo paljon paremmin. Minun on kauhean vaikea sanoa, kumman haluaisin soittaa mieluummin. Sonatiini sujuu paremmin ja siinä on paljon juoksutuksia ja trillejä, joten se todennäköisesti kuulostaisi vaikeammalta kuin Bourrée. Kuitenkin Bourrée on jotenkin... Enemmän sellainen kappale, jonka haluaisin soittaa. Se on sitten kuitenkin luultavasti se kappale, jonka soitan opettajani mielestä paremmin.

Juuri nyt olen sitonut kylmägeelipussin kasvoilleni. Olo on lievästi sanottuna tuskainen. Kasvojeni iho on jostain syystä pahasti ärtynyt jostain voiteesta, jota olen naamaani lykännyt ja tilanne ei ole mitenkään nautinnollinen. Kävin jo terveyskeskuksessakin aamupäivällä, kun olin koko yön tuloksetta yrittänyt saada nukutuksi selälläni niin, etteivät kasvot osu tyynyyn. Lääkäri sitten sanoi, että jos se iho ärtyy tavallisistakin perusvoiteista, minun pitäisi odottaa, että se paranisi itsestään. Siinä vaiheessa purskahdin oikeasti melkein itkuun. En pysty nukkumaan, enkä syömään, enkä juomaan kunnolla, koska iho on ärtynyt ja kasvoni ovat turvonneet. Vaikka en tekisi mitään, kipu on tehdä minut hulluksi. Ja minun pitäisi odottaa, että se menee itsestään pois.

Olo on melko epätoivoinen. Koeviikko alkaa torstaina ja minun piti nyt viikonloppuna lukea kokeisiin ja nukkua univelkani pois. Minun piti pystyä uusien ja hienojen kasvovoiteiden ansiosta näyttämään vähemmän pizzalta. Ja nyt kasvoni ovat punaiset, kipeät ja turvonneet. Todella hauskaa. Toivottavasti tämä yö ei ole vain yhtä paha kuin eilinen. Yli tunti meni siihen, miten itkin epätoivoisena, kun kipu oli melkein kestämätön ja minua väsytti, enkä pystynyt nukkumaan.

Ja nyt kaiken tekeminen tuntuu tuskaiselta. Pitäisi tehdä vaikka mitä, mutta mistään ei tule mitään. Nyt kylmägeelipussikin on jo lämmennyt ja iho alkaa taas kiristää niin että kaikki sattuu. Mutta. Kokemus kai tämäkin. Joskus on kai sanottu, että tuska tekee luovaksi, mutta tällä hetkellä olisin ainakin mieluummin vähemmän luova, jos pääsisin tästä järkyttävästä kivusta. Pakko mennä viemään kylmägeelipussi takaisin pakastimeen.