Minä en halua mennä sinne enää ikinä takaisin! Paitsi että minun täytyy. Tänään on vielä jotain typerää ATK:ta vartin yli kaksi. Mutta minä en halua mennä sinne enää ikinä. Se on kamala paikka, jossa ihmiset ovat kamalia. Tai sitten se on toisinpäin: minä olen kamala ja se paikka on hieno ja elegantti ja ihmiset niinikään sivistyneitä, asiallisia ja kauniita. Niin ja sosiaalisia tietysti myös.

Toivottavasti se edes paranee sitten, kun se tuutori ei koko ajan keksi, mitä pitää tehdä ja minne mennä ja kenenkä kanssa. Ei sillä, hän oli ihan mukava – hänestä tuli hieman mieleen Jumpula.

Minä en käsitä, miten muut ihmiset pystyvät olemaan niin sosiaalisia, että jo yhden aamupäivän aikana he ystävystyvät niiden ihmisten kanssa, joita vain sattuu olemaan samassa tuutoriryhmässä. Tuosta vain. Naps. Mutta vaikka minä miten yritän, niin mistään ei tule mitään. Ihmiset saattavat sanoa minulle pari sanaa, jonka jälkeen minä sanon heille myös jotain, mutta sen jälkeen he löytävätkin yhtäkkiä jonkun kivemman jonka kanssa jutella. Minusta tulee heille sillä hetkellä näkymätön.

”Tulkaa kaikki siihen tutustumisjuhlaan tänään illalla! Kannattaa osallistua kaikkiin tapahtumiin!” Ajattelin, että minun pitäisi mennä, mutta en mitenkään haluaisi. Se ei ole mitään ”no jaa, jos menisi, eihän siitä paljon haittaa kuitenkaan ole”, vaan pikemminkin ”en halua, en halua, en halua, en halua, joutuisin istumaan siellä kuitenkin vain yksin ja hiljaa jossain nurkassa – mutta sitten se on minun oma syyni, kun olen niin passiivinen ja epäsosiaalinen, kun en kerran viitsi nähdä yhtään vaivaa minkään eteen, niin on aivan oikein minulle, että olen ihan yksin”.

Joten täällä minä olen. Yritän hakea Dostojevskista lohtua paijaamalla sitä ja itken kasvoni juovikkaiksi, kunnes minun pitää taas lähteä. Enkä minä halua lähteä takaisin.

Jalan rakko on puhjennut tämän aamupäivän aikana. Eilen illalla/yöllä polttamaani sormeen on tullut myös joku rakonkaltainen ja se on kipeä. Yliopistolta kotiin on oikeastaan pelkkää ylämäkeä. Minä vihaan yliopistoa! Minä vihaan ihmisiä! Minä haluan takaisin kotiin!