Kirjoitan vaihteeksi töistä pikaisesti. Nina2 lopetti viime viikolla ja nyt on totuttava uuteen tyyppiin, joka lähinnä pelaa jotain pelejä tai surffailee netissä.

Eilen olin taas psykologilla, joka sanoi, että minulla on nyt kolme vaihtoehtoa:

1. Otan lainan pankista / lainaan rahaa äidiltä ja vähennän työtunteja.
2. Jään sairauslomalle
3. Jatkan samaan malliin ja jään ennemmin tai myöhemmin (todennäköisesti ennemmin) vain pitemmälle sairauslomalle.

Täytin myös sellaisen mielialalomakkeen. Max. pistemäärä oli 120, joka on siis paras tulos, minä sain 65, kun 60 pistettä on raja siinä, kun ihmisen toimintakyky on huomattavasti alentunut. Psykologi piti myös huolestuttavana sitä, että lääkkeistä huolimatta nukkumiseni on taas alkanut osoittaa merkkejä vakvavasta masennuksesta. Olen viimeiset pari viikkoa heräillyt öisin kesken unien enkä saanut nukahdettua uudestaan. Kun kaikki vapaa-aika on suunnilleen minuutilleen laskettua ensimaanantaisten pääsykokeiden takia, jokainen herääminen vie siltä unelta aikaa, mikä saa olon vain entistä huonommaksi.

Ruokahalu on myös kadonnut hyvin kokonaisvaltaisesti ja eilenkin kävin ensimmäiset hereillä vietetyt 12 tuntia puolikkaalla vispipuurolla ja mukillisella kaakaota. Iski jotenkin pahasti tuo sairausloma-juttu, kun en ajatellut, että tilanne on vielä niin paha. Enkä ikimaailmassa voisi jäädä sairauslomalle, koska tunnen kauheaa velvollisuudentuntoa molemmista töistä ja tuntuu, että en ikinä voisi tehdä sitä työnantajilleni. Siitä huolimatta siis että puhelintyön työnantaja ei noudata edes lakeja, vaan teettää työntekijöillään kohtuuttoman rankkoja työtaakkoja kohtuutonta tahtia ilman ylityölisiä, ilman työaikaan kuuluvaa lounasta ja ilman yhtään kahvitaukoa koko päivänä.

Feissaus sen sijaan sujuu ja eilen sain jopa ylipomolta kehumisviestin, sillä jos huhtikuun "effi" oli n. 0,1-0,2 niin nyt se mahdollisesti lähiaikoina ylittää 0,5 mikä on todella loistavaa. Jos siitä saa vielä vähän yli, niin sitten olisi odotettavissa jopa palkankorotus (ehkä kohdassa 0,6) tai ylennyt tiiminvetäjäksi (tuntipalkan korotus, hieman lisätyötä ja vastuuta, mutta niistäkin maksetaan sama palkka mitä työltä). Hakemus meni Särkänniemeen ja hioin sen niin huippuunsa, että toivon NIIN kovasti, että sieltä soitettaisiin ja pääsisin sinne. Siellä on sentään työntekijän oikeudet kunnossa ja maksetaan iltalisät, jne. Sitten voisi lopettaa täällä rääkkilaitoksessa puurtamisen ilman suunnatonta stressiä.

Rahaa pitää varmaan suostua ottamaan hieman äidiltä, sillä tämä kuu on palkan kannalta todella huono, koska niin suuri osa ajasta menee pääsykokeisiin lukemiseen, sillä todella olen päättänyt päästä sisään tällä kertaa! Olo tuntuu paskalta ja hyvä jos jaksan kävellä portaitakaan ylös työpaikalla, joten huolestuttavalta vaikuttaa, mutta positiivisena puolena huomasin viikonloppuna että mahduin koon 38 hotpants-farkkushortseihin!