Oli sitten tentti tänään, eilen, ja huomennakin on vielä yksi. Saatiin tänään tietää viime viikon transcription-testistä tuloksia, vaikkei niiden arvosanojen pisterajoja ei ollut vielä tarkkaan päätetty, niin suuntaa antavat rajat saatiin, ja minä saan sitten joko 3 1/2 tai pelkän 3:n. Eli näyttää siltä, että aika pitkälti menen kolmosen linjoilla kaikkien kurssien osalta. En tiedä siitä ensimmäisestä tentistä kyllä, hyvä jos pääsen siitä edes läpi.

Rotta-asiakin on järjestymässä, kun se tuttavakasvattaja sanoi minulle, että hänellähän on tuon kuolleen tytön sisko, joka on hyvännäköinen ja muotoinen ja se on ilmeisesti nyt joko tiineenä tai juuri synnyttänyt sen kasvattajan teettämän poikueen. Sen jälkeen kuulemma voin vaikka saada tytön takaisin ja teettää sillä itse poikueen, niin siten se oma linjani ei päättyisi tähän yhteen äkilliseen kuolemantapaukseen. Se jotenkin tuntui todella ystävälliseltä, että hän ehdotti jotain tuollaista, ja minusta se voi olla hyvä ratkaisu.

Jaskan kanssa se pieni epäsopu tyrehtyi nopeasti ja nyt Jaska sitten harkitsee taas sitä, että alkaisi käymään jossain hoitavalla taholla, ehkä päiväosastolla tai jossain muualla. Lisäksi hänellä on nyt kokeilussa uudenlainen pitempiaikainen rauhoittava, joka toivottavasti auttaa häntä nukkumaan paremmin. Tuo rauhoittaa minua todella paljon, ja sekin, että kun Jaska sitten tuli kämpälleni sunnuntaina, ei vaikuttanut siltä, että hän olisi vihainen siitä, että sekaannuin. Tuntuu, että menee ihan hyvin edelleen. Ehkä tuntuu, että se Jaskan toive siitä suhteen "arkistumisesta" on mennyt edes pikkuruisen nykäyksen eteenpäin, kun tuntuu, että ei ole niin stressaavaa enää, vaan molemmat otetaan vähän rauhallisemmin. Kai. Tai sitten keksin tämänkin omasta päästäni niin kuin silloin kesälläkin. En kyllä tiedä, että miten voin ikinä enää luottaa mihinkään omaan arviooni, kun silloin kesällä vain uskoin järkähtämättä, että meillä meni hyvin ja sitten yhtäkkiä kävikin ilmi, ettei mennytkään.

Aika menee jotenkin todella nopeasti ja pian on jo joulu. Se kyllä stressaa, vaikka odotankin, että nuo tentit ovat ohi ja saa vihdoin levätä. Jaskakin on nyt viime päivät vaikuttanut jotenkin energisemmältä, niin ehkä hänestäkin on sitten seuraa, kun yliopistojutut loppuvat.