Nyt jotenkin tuntuu että on taas ollut liian pitkä viikko, vaikka on vasta keskiviikko. Olen käynyt melkein kaikilla tunneilla tällä viikolla ja melkein sain lähdettyä uimaan. Ei kuulosta paljolta, mutta olen vain todella väsynyt etenkin tänään kun nukuin liian vähän. Ja kun aamulla oli kirjallisuuskurssin pienryhmätunti, niin puhuttiin siitä tekstistä ja meidän neljänhengen ryhmässä siitä tehtävästä mikä meille oli annettu, ja se toimii niin että sen jälkeen meidän pitää ryhmänä kertoa sille opettajalle ja muulle ryhmälle, että mihin tulokseen me tultiin, tai mitä ajatuksia meillä tuli keskustelussa esiin. Minä puhuin varmaan eniten siinä kun juteltiin keskenämme, mutta sitten kun piti selittää sille opettajalle, niin minulla oli pää ihan tyhjä. Kaikki sitten katsoivat minuun, että sanoisin jotain ja sitten se opettajakin sanoi, että oli kuunnellut jossain kohtaa mitä me puhuttiin ja että siellä oli joitain pointteja kuitenkin. Ja sitten joku siitä ryhmästä sanoikin, että hei Amia eikö sulla ollut joku ajatus tuosta. Ja sitten yritin aloittaa puhumaan, mutta lopetin sen puhumisen varmaan 30 sekunnin jälkeen, koska tajusin, että minulla ei ollut mitään käsitystä siitä mitä minä yritin sanoa. Se oli aika noloa, jotenkin ei kuitenkaan kauheasti jäänyt vaivaamaan, kun yleensä olen ihan hyvä, mutta jotenkin nyt vain unohdin senkin mitä olin puhunut ja sitten kun yrittää puhua väkisin ja selittää jotain ilman että tietää mistä puhuu, niin se tuntuu jotenkin oudolta. Laitan tuon aika pitkälti siihen piikkiin että olin vain todella väsynyt ja meinasin jättää koko tunnin jo väliinkin.

Ja sitten Natalia laittoi viestiä ja kysyi että voisiko tulla luokseni yöksi perjantaina, kun hänellä on tentti täällä sitten lauantaiaamuna. Ja äitini tulee tosiaan lauantaina tänne ja suunnitelmana oli, että hän auttaisi siivoamisessa jotta saataisiin kämppääni parempaan kuntoon. Joten en ole kauheasti siivonnut, kun ajattelin, että äidin kanssa sitten saa parmmin aikaan. Ja nyt pitää siivota itse kämppä sellaiseksi että jonkun kehtaa päästää tänne. Ja kun siis Natalian kanssa se toimii niin kaikessa, että kun hän kysyy jotain ja hänelle sanoo ei, hän kysyy sitten vain uudestaan. Hän osaa myydä asiaansa todella hyvin, minkä takia hän varmaan onkin siinä nykyisessä työssään nykyisin, ja sitten suostuin lopulta, kun Natalia pyysi uudestaan ja sanoi että jos hän voisi olla täällä yötä niin pelastaisin hänet siitä tilanteesta.

Eli yhdestä päivästä jää kiinni tuo siivoaminen. Ja alunperin äitini piti tulla perjantaina, mutta sanoin että voidaanko vaihtaa lauantaille tuo että ehtisin käymään Keskuksella vaihteeksi. Eli käytännössä itse kämmäsin tämän siivousjutun ja vaikka tässä ei oikeasti ole NIIN paljon siivoamista, niin turhauttaa. Ja väsyttää. Olen koko päivän ollut vain niin väsynyt. Ja vaikka kämppä olisi muuten ihan tip top, niin silti pitäisi siivota kaksi rottahäkkiä, koska jos se häkki ei ole pesty juuri edellisenä päivänä, niin sitten kämpässäni haisee rotilta. Välillä menen niin pitkälle että pesen rotatkin (mitä ei ylipäätään tarvitsisi eikä edes suositella tehtäväksi kovin usein), koska nehän nyt ainakin haisevat rotilta! Ja vaikka Natalia sanoi että ei sotku haittaa mitään, niin minua haittaa, joten pitää siivota näin parin päivän varoitusajalla.

Turhauttaa vähän, mutta Natalia on siis oikeasti hyvä siinä asiansa myymisessä, että sitten se ei tunnu siltä että minulle on pakosta "myyty" jotain, vaan että sehän onkin ihan kivaa. Ja on sentään pari päivää aikaa siivota. Tuntuu vain että on kauheasti kaikkea mitä pitäisi tehdä tai hoitaa ja sitten kaikki tuntuu liian vaivalloiselta. Niin kun hyvä esimerkki on se, että pitäisi tilata teetä taas netistä, koska taviskaupoista ei saa mitään hyvää mustaa lehtiteetä. Ja se tulee postiluukusta ja pitäisi vain tilata se, mutta lykkään vain sitä, kun tuntuu että ei nyt jaksa.

Huomenna on myös viimeinen tunti siitä viestinnän ensimmäisestä kurssista, ja se opettaja uhkaili että jokaisen pitää keksiä kaksi kysymystä siitä mitä meille on sen kurssin aikana opetettu, mistä haluaisimme kysyä häneltä. Ja sanoi, että aikoo sitten ihan sattumanvaraisesti kysyä, kun kerran jokaisella on ne kaksi kysymystä. Olen kyllä mielestäni kuunnellut ihan hyvin, mutta kun ei ole mitään kysyttävää, niin ei vain ole. Aion istua taakse, vaikka olen sen jälkeen istunut edessä, kun se opettaja sanoi että häntä harmittaa kun kaikki ovat takana. Ja minkäköhän takia kaikki ovat takana jos meinaa pommittaa meitä satunnaiskysymyksillä? Sitä tekisi mieli kysyä, että onko se ensi viikolla oleva koe enemmän sellainen esseetyyppinen vai sellainen, että "muistiinpanoissa kyseisen alaotsikon alla oli listattuna neljä asiaa, luettele ne oikeassa järjestyksessä" -tyyppinen. Koska tuollainen jälkimmäinen oli tosiaan viime vuonna yhdellä kurssilla ja sen takia sain varmaan kevätlukukaudella parempia arvosanoja, koska tiesin, MITEN mihinkäkin kokeeseen piti lukea. Mutta en sitten tiedä että voiko tuollaista kysyä.

Yritän nukkua tänään vähän enemmän, ehkä huomenna on vähän parempi olo.