25 PÄIVÄÄ KIRJOITUKSIIN!

 

***

 

(Elisen) päivän aksentti<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tekstissä lukee: "...But they don't live longer."

"...but they do not live longer."

 

***

 

(Eilisen) päivän lausahdus

 

Opettaja: *tulee luokasta, sulkee oven, on neiti AK:n selän takana*

Neiti AK: (ominaisella kovalla äänellään kaverilleen, joka kokeilee tämän housujen taskua) "Ja irti mun perseestä!"

 

***

 

Eilen siis oli röörin lennokkikilpailu. En osallistunut, mutta olin katselemassa. Kaikki heitot olivat aika lailla epäonnistuneita, koska niissä käytettiin liikaa voimaa. Sitten ne sinkoutuivat ihan minne sattui, useimmiten johonkuhun katsojaan. Yksi heitto oli tosin aika huippu ja minusta oli törkeää, että se ei voittanut. Heiton heitti herra JuK. Hän tähtäsi ihan suoraan, mutta heitti liian kovaa, ja lennokki ampaisi suoraan ylöspäin ja osui kattoon. Oli muutama muukin lennokki, joka osui kattoon, mutta herra JuKin lennokki jäi sinne kiinni! Sen ei kai pitäisi olla edes mitenkään mahdollista, mutta sen lennokin kärki meni jotenkin ihmeellisesti jonnekin listan alle, niin se jäi sitten sinne. Eikä kukaan ylettynyt ottamaan sitä pois sieltä, joten se jätettiin sinne (Nan otti kuvan tästä lennokista ja lupasi lähettää sen minulle, mutta ilmeisesti unohti).

 

Rööriläisetkin osallistuivat omaan kilpailuunsa, mutta heillä oli digikamera, jolla he kuvasivat videoklippeinä kaikki heitot, joten he eivät vetäneet kotiin päin. Muutama opettajakin osallistui. Lopulta voiton sai Näppis (ikäiseni rinnakkaisluokalla oleva kalpea poika, joka on hieman kummallinen, joten siitäkin tietää, että voitto oli reilu). Hauskaa nähdä, että rööriläisilläkin on jotain selkärankaa.

 

("Niin siis mikä vitsin rööri?!?!"

 

rri.jpg

 

En rör, rören, rörer, rörerna = putki. Se on käytävä yläasteen ja lukion välillä, jossa osa lukion kolmosista viettää kaikki välitunnit ja muunkin vapaa-ajan. Heillä on tapana myöhästyä aina tunneilta (koska luokkien oville ei näe rööristä), niin opettajat aina miettivät aluksi, että missähän nuokin ovat, ovatkohan he kaikki kipeitä, mutta sitten he tajuavat "Aa! Ne on tietysti vielä röörissä!" Matikanopettaja on vitsaillut rööripojille erityisen paljon ja he ovat saaneet siitä vain lisää puhtia.)

 

Tässä vielä kännykällä otettu kuva herra JuKin lennokista, joka jäi sinne kattoon:

 

KopioKopioKopiorr.jpg

 

Muuten eilen oli ihan okei päivä. Paitsi että se oli taas niitä päiviä, kun minä olisin halunnut, että kaikki miespuoliset ihmiset koko maapallolta vain haihtuisivat pois. Kirjoitin jopa jo pätkän esseetä, jossa olisin selittänyt tieteelliset perusteet sille, miksi miehiä ei tarvita enää nykymaailmassa, vaan että kaikki olisi paremmin ilman heitä. Joo, olin hieman turhautunut taas.

 

Kukaan ei varmaan arvaakaan, kuka erityinen henkilö oli syy tälle minun turhautumiselleni... Oikein, kukas muukaan kuin NN. Hän vain käyttäytyy niin epäloogisesti, että minä en käsitä häntä alkuunkaan. Sanotaan, että naiset ovat kauhean monimutkaisia ja hankalia, mutta minun mielestäni miespuoliset ihmiset onnistuvat tuossa hankaluudessa vähintäänkin yhtä hyvin. Minua on koko viikon ärsyttänyt tämä flunssa ja sen lisäksi sitten vielä se, että minä en ota selkoa NN:stä. En tarkoita pelkästään, miten hän käyttäytyisi minua kohtaan, vaan ihan yleisestikin. On mahdotonta laskea mitään todennäköisyyksiä etukäteen, koska hän käyttäytyy joka päivä ihan arvaamattomasti.

 

Joskus hän menee syömään, joskus ei, joskus hän jää kouluun, vaikka hänellä olisi hyppytunti, joskus hän lähtee välitunnillakin autollaan jonnekin, joskus hän lintsaa kavereidensa kanssa, joskus hän lintsaa yksin, joskus hän on tunneilla kavereidensa kanssa, joskus hän on tunneilla yksin, kun hänen kaverinsa lintsaavat. Ja välituntisin hän joko katoaa autollaan jonnekin (vaihtelevasti joko yksin tai kavereidensa kanssa), menee pihalle (yksin tai kavereidensa kanssa) tai on sisällä (yksin tai kavereidensa kanssa). Eilen hän odotti tunnin alkua sisällä yksin, vaikka hänen jenginsä oli samalla käytävällä ehkä kymmenen metrin päässä (ja kyse ei ollut siitä, että hän ei olisi huomannut heitä, meillä oli ollut oman luokan tunti sitä ennenkin, eivätkä ne jengiläiset kadonneet hetkeksikään mihinkään (miten niin ylitarkkailen ihmisiä?)). Tuo on niin epäloogista käytöstä, enkä minä lainkaan tajua, että miksi hän ei voi vain käyttäytyä niin että hänen motiivinsa ymmärtäisi.

 

Minä olen tämän asian suhteen hyvin looginen. Joko a) odotan tunnin alkua yksin jossain luokan lähettyvillä tai b) juttelen Nanin kanssa jossain. Siinä se! Minä olen siis hyvinkin looginen ihminen verrattuna häneen, eikö vain. Okei, minä olen epälooginen sen suhteen, miten suhtaudun häneen, mutta minä en usko, että se näkyy mitenkään kauhean selkeästi. On se nyt aivan eri asia kuin jokin konkreettinen teko. Ja onhan se tavallaan hyvin loogista, että minä en jaksa olla kiinnostunut hänestä aktiivisesti, kun olen kipeä.

 

Ja minä todellakin olen kipeä. Nukuin tänään taas pari tuntia sohvalla ja nyt olo on aika kammottava. Kurkku on törkeän kipeä. Ja kun se on törkeän kipeä, niin se ei ole mitenkään kauhean vähän. Syöminen sattuu, yritän juoda koko ajan jotain kuumaa, että se jotenkin turruttaisi kurkun paremmaksi. Muuten alan olla jo selkeästi paranemaan päin, mutta tuntuu, että kurkku tulee vain kipeämmäksi ja kipeämmäksi.

 

Kirjoitusstressi alkaa jo iskeä. Minua hermostuttaa jo nyt ihan kauheasti, kun pitäisi lukea ja opetella, ja kaikkea. Eniten minua hermostuttaa kuitenkin kaikki muu kirjoituksissa. Siis jos pudotan kynän, en saa nostaa sitä itse? Minun täytyy kirjoittaa nimi johonkin tiettyyn kohtaan, laittaa joku minulle annettava numero johonkin ja kirjoittaa vähintään yhdelle kokonaiselle konseptille. Niin ja yksi tehtävä per konsepti. Ja kokeeseen saa ottaa eväitä ja vaikka mitä, mutta jos tarvitsee mennä vessaan, niin sitten joku tulee kyttäämään siihen viereen, kun on asioillaan?

 

Tuo viimeinen kohta on aiheuttanut erinäisiä vitsejä kolmosten keskuudessa. Kuulin yhtenä päivänä, miten M&M miettivät tuota sääntöä ja sanoivat, että siinähän menee kirjoitukset ihan pilalle, kun ei uskalla juoda mitään, koska sitten pitäisi mennä jonkun opettajan nähden vessaan, joten sitten kun kirjoitukset olisivat loppupuoliskolla, olisi kauheassa nestehukassa ja kirjoittaisi kokeeseen mitä sattuu. Ja sitten he pohtivat sitä, että miten vessassakäydessä voisi luntata ja että tarkistavatkohan opettajat alusvaatteetkin lunttilappujen varalta. Jne. jne.

 

Ja minua hermostuttaa myös se, että miten tarkkaa on se, että ei saa katsella ympärilleen. Minulla on hankaluuksia pitää katse koko ajan samassa paikassa. Kokeissakin minä katselen usein ympäri luokkaa ja jäsentelen asioita mielessäni, jotta saisin esseen mahdollisimman järkevään muotoon. Tämä on välttämätöntä etenkin äidinkielessä. Minulla on hyvin suuria hankaluuksia kirjoittaa yhtään mitään, jos en näe ikkunasta ulos. Ei minun tarvitse nähdä mitään erityistä, vaikka vain pieni siiru taivasta tai pilveä tai jotain, mutta se auttaa ja saa minun oloni jotenkin paremmaksi ja rennommaksi, ja siten pystyn kirjoittamaan paremmin.

 

Mutta yhteenveto: Ärsyttää, koska kurkku on kipeä ja siksi on paha olo. Ja ärsyttää, koska kirjoitukset hermostuttavat. Ja ärsyttää, koska NN on niin epälooginen enkä minä ymmärrä häntä.

 

Varmaan voisi mennä taas litkimään vähän teetä ja lukemaan "eliöperäisistä hasardeista". Hmph.