Lyhyt summaus kriiseillyistä asioista:

  1. Pomo olisi halunnut pitää minut alaisuudessaan, minkä takia olisi halunnut jutella ja kysyä pystynkö tekemään tunteja gradun lisäksi keväällä, mutta koska en soittanut eilen, he sopivat sen gradupomoni kanssa, että siirtävät sen alaisuuden, koska sillä oli vähän kiire ja päättivät minun puolestani, että jätetään minulle vain gradusopimus nyt kevääksi.
     
  2. On jotain työjuttuja, joita pomoni halusi, että teen vielä ennen vuodenvaihdetta (jos ehdin) ja hän lupasi kovistella sitä yhtä insinööriä, joka on harrastanut sitä, että loggaa koko Skypestä ulos siinä vaiheessa keskustelua, kun kysyn jotain siitä projektista, johon tarvitsisin häneltä tietoja.
     
  3. Kysyin kesän työmahdollisuuksista ja vastaus oli, että ainakin harjoittelijana pystyn jatkamaan, mutta jos valmistun, niin vakkaripaikkaa on todella vaikea saada suoraan tuosta firmasta, koska heillä on vain yksi kirjoittaja suoraan omilla kirjoilla ja kaikki muut on ulkopuolisten toimeksiantajien kautta. Mutta hän lisäsi, että soita Naiselle X, Firmasta Z, koska hän varmaan ottaisi minut heti töihin, koska muut tämän firman Z työntekijät ovat kehuneet minua työskenneltyään kanssani ja pomonikin on ilmaissut hänelle olevansa tyytyväinen minuun. Ja sen lisäksi hän antoi vielä muutaman muun firman nimen, joiden kautta heillä on kirjoittajia töissä ja ohjeisti myös kysymään siltä gradupomoltani varmuuden vuoksi, koska eihän sitä koskaan tiedä. Hän ei kuitenkaan itse voi ottaa minua suoraan tiimiinsä vakkariksi, mutta korosti, että se ei johdu hänen tahtotilastaan, vaan siitä, että hän ei voi palkata yhtään ketään tiimiinsä, ei edes uutta graafikkoa, vaikka todella tarvitsisi sellaisen.
     
  4. Se koodini löytyi kuin löytyikin sieltä yliopiston koneelta tallesta, joten aikaisempi työni ei ole mennyt hukkaan!

Kai tuossa oli ne nyt ratkenneet kriiseilyn aiheet, ainakin osittain. Ei ollut yhtään paha fiilis puhua pomon kanssa, hän on jotenkin niin rauhoittava ihminen. Harmi, että en nyt keväällä ainakaan jatka hänen alaisuudessaan, mutta tuntuu, että hänellä ainakin on uskoa työllistymiseni suhteen, niin kai siitä tulee vähän luottavaisempi olo. Ja jos jatkan kesällä harjoittelijana, niin sitten olisin mahdollisesti taas hänen alaisuudessaan. Kun tuon firman käytäntö on, että kaikki opiskelijat, joilla ei ole päättötodistusta, ovat harjoittelijoita. Se yksi "minun posseni" insinöörikin mainitsi kesällä olevansa nyt viidettä kesää harjoittelijana, niin koska en tule saamaan tutkintoa ulos vielä ensi vuoden aikana, niin harjoittelijuus olisi erittäin varteenotettava vaihtoehto. Palkka on kuitenkin ihan hyvä, vaikka André - joka on siis töissä samassa firmassa, mutta Firma Z:n kautta - sanoikin, että heidän palkkansa ja etunsa ovat sitä paremmat. Mutta hän onkin valmistunut jo, niin voi olla, että Firma Z ei ota minua listoilleen ennen kuin minulla on todistus kourassa. Ja niin he itse asiassa sanoivat silloin aikaisemminkin, silloin kesällä, että KUN valmistun, minulle olisi kyllä paikka heidän firmassaan.

Toisaalta vaikka tuntuu, että eihän tämä puhelu ratkaissut mitään, niin ehkä ei, mutta kyllä se vähän rauhoitti. Ja muutenkin selkeytti suunnitelmia. Mietin nyt, että jos teen yhden kesän (+syksyn & kevään?) vielä harjoittelijana tuolla ja sitten haen valmistuttuani sinne Firma Z:n kirjoille, minkä kautta voisin jatkaa tuolla samassa paikassa (ehkä?), mitä voisin tehdä ehkä vuoden, minkä jälkeen voisin kokeilla neuvotella, että siirryn eri yksikköön heillä, koska heillä on toimistoja myös tällä nykyisellä paikkakunnallani. Niin, tai sitten valmistuttuani haen vain suoraan jotain töitä tältä paikkakunnalta. Mutta uudet työpaikat pelottaa aina. Jotenkin vain innostun noista kaikista projekteista, mitä meillä on ollut tuolla nykyisessä paikassa ja kauheasti visioin, miten kaikkea voisi parantaa ja tietysti haluaisin nähdä, miten kaikki kehittyy. Mutta työelämä nyt ei varmaan toimi ihan niin ja minun on ajateltava myös sitä, mikä on minulle ammatillisesti järkevää. Tai muutenkin järkevää, koska 5 tunnin päivittäinen työmatka ei sitä ole.

Mutta pitää tehdä tänään se koodi loppuun ja testata. Onneksi olen aika toiveikas sen suhteen, että siinä on vain enää vähän tekemättä, mutta saa nähdä. Star Wars tuli myös nähtyä ja olen aika pettynyt. Melkein koko leffan ajan minulla oli selkeästi mielessäni, että tämä on leffa, tämä on leffa, mitähän leffassa seuraavaksi tapahtuu, sen sijaan, että olisin uppoutunut tarinaan. Eli ilmeisesti tämän vuoden suosikkileffani on... Rocketman. Mikä on aika yllättävää, kun kerran tänä vuonna tulivat myös Avengers: Endgame, sekä Spiderman ja Joker ja mitä kaikkea muuta olenkaan nähnyt? No ei, mutta Rocketman oli leffa, jonka aikana en niinkään miettinyt leffateknisiä asioita, vaan uppoudun vain ihan totaalisesti siihen leffaan ja tarinaan. No, ihan sama.