Tulin töistä ja nyt seuraan Britannian Brexitiä. En usko, että olen koskaan jännännyt mitään äänestystä näin paljon. Sinänsä jotenkin ironista, kun en ole itse voinut edes äänestää, eikä kyse ole edes omasta kotimaastani. Tosin ehkä kyse on tulevaisuuden kotimaastani, tai sitten ei, riippuen mahdollisesti juuri tästä äänestyksestä. Tosin uskon, että sitten kun minulla on korkeakoulututkinto taskussa, olen varmaan ihan ok hakija Britanniaan vaikka se ei silloin enää kuuluisikaan EU:iin. Seuraan tuota äänestystä BBC:n sivuilta, tällä hetkellä ääniä on lähtöpuolella n. 7,6 miljoonaa ja jäämispuolella 7,1 miljoonaa, joten tilanne on 51,6% lähdön puolella.

Töissä meni ihan hyvin, huomenna sitten seuraava yö heti perään. Varmaan silloin on vähän kiireempää kuin nyt, ehdin lukea ihan hyvän määrän tentittävää kirjaakin siellä nyt tänään. On ollut todella kostea sää, kun lähdin töistä, oli ilmankosteus Ilmatieteenlaitoksen sivun mukaan 100% ja siltä se kyllä tuntuikin.

Nyt kun kello on jo yli kuusi, alkaa jo väsyttää aika lailla, mutta tulisivat jo saakeli nuo Brexitin tulokset. Reilu tunti sitten arvioitiin että äänet saadaan lasketuksi seitsemältä Suomen aikaa, mutta reilusti yli puolet on vielä tässäkin vaiheessa laskematta. Toivon vain että isot kaupungit olisivat siinä loppupuolella, koska sieltä varmaan tulee paitsi enemmän ääniä suhteessa pienempiin paikkoihin, niin siellä myös varmaan todennäköisemmin kannatetaan EU:ta. Tai ainakin Lontoon ja Glasgown sanottiin olevan voimakkaasti EU-myönteisiä. Mielessäni olen rakentanut sellaisen kuvan itselleni, että jossain vaiheessa menen paitsi harjoitteluun (se on ainakin pakko tehdä) niin ehkä myös vaihtoon Britteihin ja sitten valmistuttuani muutan sinne pysyvämmin. Mutta jos Britannia eroaa EU:sta niin mitä minä sitten teen? Tuntuu kuin he päättäisivät minun kohtalostani siellä.

Ärsyttää koko juttu ja EU-vastaiset, vaikka ehkä heillä on hyviäkin perusteita. Itse en keksi kuitenkaan yhtään, lähinnä tuntuu, että se on heille ns. imagokysymys, joten ärsyttää, kun eihän EU heidän elämäänsä oikeasti liiemmin vaikuta mitenkään negatiivisesti, mutta monien muiden elämään ero EU:sta puolestaan vaikuttaisi. Jos joidenkin elämään vaikuttaa niin kauheasti se onko se kurkku nyt minkä muotoinen, niin voisivat hankkia jotain parempaa sisältöä elämäänsä. Itse näen EU-vastaisuuden vähän samoin kuin sen, miten ihmiset vastustavat samaa sukupuolta olevien avioliittoa: he eivät halua mennä naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa ja/tai heidän vakaumuksensa mukaan ei ei ole hyväksyttävää - joten sen takia kukaan muukaan ei saisi mennä naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa.

Toisaalta mietin että menisin vain nukkumaan ja sitten kun heräisin, kaikki olisi valmista ja voisin vain lukea tulokset. Mutta tämä tuntuu kuin katsoisi onnettomuutta, joka on parhaillaan tapahtumassa, mutta sille ei itse voisi mitään, mutta ei voisi myöskään katsoa pois. Ehkä tämä koko juttu saa liian suuret mittasuhteet päässäni, mutta kai tässä on kyse siitä, että kun olen ajatellut, että sitten kun tulee aika muuttaa Britteihin, muutan vain EU-alueen sisällä ja se tulee olemaan ihan helppoa, eikä kukaan syynää tarkkaan että kuka olen ja mitä teen ja olenko tarpeeksi hyvä.

Ja ehkä se on se mielikuvakin joka minulla on. Täällä Suomessa minua ahdistaa se kun ihmiset ovat vihaisia. Tuntuu että aina on jokin juttu joka jakaa ihmisiä kahtia, oli se sitten pyöräilijät vs. autoilijat, tai EU-myönteiset vs. EU-vastaiset, pakolaismyönteiset vs. pakolaisvastaiset... Olen tykännyt lukea ja keskustellakin murha.infossa, mutta nyt siitäkin on tullut epämiellyttävää, kun foorumin johto kannustaa "sananvapaus aktivismiin", mikä tarkoittaa sitä, että se käytännössä tarjoaa jopa ohjeita, miten kirjoittaa Suomen lainsäädännön vastaista tekstiä ja olla joutumatta siitä vastuuseen. Väkeä bannataan tai ollaan bannaamatta poliittisin perustein ja jokainen ketju täyttyy inisevistä otuksista, jotka toistavat omaa mantraansa "maahantunkeutujien" teloittamisesta, oli ketjun aihe sitten mikä tahansa.

No, Britanniassakin tapahtui se poliittinen murha tässä ja samanlaista settiä tuli siltäkin tyypiltä: näköjään maarajoista riippumatta puhutaan pettureista, joiden tulee kuolla. En halua asua sellaisessa maassa, joten näemmä en voi asua Suomessa, mutta nähtävästi en sitten Britanniassakaan.

Äänestyksen tilanne näyttää pahalta, se on nyt melko sama prosentuaalisesti: 51,7% lähtemisen puolesta. Kun aloitin tämän seuraamisen töistä tultuani, tilanne oli vain 50,7%. Negatiiviset ajatukset nousevat vain pintaan ja tulee itsellä mieleen vain, että no toivottavasti punta sukeltaa sitten oikein kunnolla, saatana. Ehkä pitäisi tässä kohtaa lopettaa katsominen, niin saisi paremmin nukuttua, kun ei varmasti tiedä vielä. Katselen vain, että "Waveney votes to LEAVE", "Worthing votes to LEAVE", "Birmingham votes to LEAVE" ja mietin, että missä ovat ne kaikki ihmiset jotka ovat kuin minä? Ei heitä näy Suomessa nettipalstoilla, eikä näköjään Briteissäkään ole... Ehkä heitä ei vain ole, ehkä olen vain ihan yksin tällainen ja kaikki muut ovat vain jotain muuta. Ja tämän jälkeenhän sitten Suomessakin vasta riemu repeää ja hehkutetaan, että KANSA on puhunut, kuten Suomessakin puhutaan tästä mystisestä kansasta koko ajan, johon minä en ilmeisesti sitten kuulu. Tosin ilmeisesti tällä kansalla on vain yksi mahdollinen mielipide, koska netissä on Suomessakin puhuttu, että jos Britannian äänestystulos on myönteinen EU:iin jäämisen kannalta, se on väärennetty, because reasons.

Mutta jatkan vain sitten tarinani kirjoittamista ja kirjoitan siihen sellaisen maailman, jossa minäkin voisin asua, jossa minäkin voisin olla kansaa eikä vain joku muu.

No, minä keksin sitten jonkun muun keinon päästä Britanniaan.