Hmm. Testailen näköjään taas ihmisiä. Sain eilen luettua loppuun Margaret Atwoodin The Year of the Flood -kirjan ja nyt ahdistaa, kun ei ole mitään luettavaa. Joten, koska kirjahyllystä löytyy lukematonta kamaa, mutta oma pää ei osaa päättää, mikä olisi hyvä valinta seuraavaksi, päätin, että kysyn joltain. Olin ajatellut viestin laittamista Lesterille jo aikaisemminkin kyselläkseni, miten hänellä menee, joten päätin laittaa viestin hänelle.

Paska keskustelu. Tuli sellainen fiilis, että hän ei vain yhtään halua viestitellä kanssani. Kun ei kukaan voi olla noin paska viestittelyssä. Ja kai se on ihan okei, jos ei halua viestitellä kanssani. En tiedä, mitä minun pitäisi ajatella.

Anyway, kyselin ensin gradusta ja sitten koronatilanteesta, ja kuulemma mökkihöperyys ei vaivaa, mutta että gradusekoaminen on jo hyvässä vauhdissa. Yritin kysellä vähän että mikä siinä gradussa tökkii, mutta kuulemma ei vain motivoi tehdä sitä. Että se siitä graduaiheesta. Hän kysyi kyllä myös (sosiaalisen pakon edessä?) että miten minulla menee, jolloin sanoin, että sekä gradu että koronarajoitukset stressaavat, vaikka kai asiat sinällään kuitenkin menee pikkuhiljaa eteenpäin, mutta että on vain kurja fiilis. Mitä Lester - tuo suuri sympatisoija (not!) - vastasi? "Oh man 😬 Eiköhän se kuitenkin helpotu hiljalleen." Mmh. Ja mikä vittu tuo hymiökin muka on? Okei okei, itse käytin sitä ensin kun sanoin, että kumpikin stressaa, mutta tuo nyt ei ole kovin sympaattinen hymiö.

Sitten kysyin niistä kirjoista. Olin ottanut kuvan seitsemästä eri teoksesta, jonka lähetin hänelle ja selitin, että pitää aloittaa jotain uutta luettavaa, auta päättämään, mitä luen seuraavaksi. Joo, käytin oikein imperatiivia, mutta laitoin perään kysymysmerkin, niin ehkä se pehmensi sitä? Anyway, nämä teokset ovat:

kirjakuva.jpg

  • Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage (Haruki Murakami)
  • The Complete Short Stories by Edgar Allan Poe, Volume I of II
  • New York 2140 (Kim Stanley Robinson)
  • Much Ado About Nothing (Shakespeare)
  • Richard III (Shakespeare)
  • Romeo & Juliet (Shakespeare)
  • Bleak House (Charles Dickens)

Ja mitä Lester vastaa? No mikä on tylsin tapa vastata? "Nyt kyllä pistit pahan, ei oo pahemmin tietoo noista teoksista 😄" Lopulta hän sitten laittoi kuitenkin vielä lisäyksen, että Shakespearella ei voi mennä pieleen. En kai minä nyt olettanutkaan, että hän tietää nuo kaikki teokset niin hyvin, että osaisi antaa asiantuntija-arvion siitä, mikä niistä on paras ja tulisi siis lukea seuraavaksi. Eli sen sijaan, että olisin saanut suoran vastauksen suoraan kysymykseen, sain vain jahkailua ja lopulta pienennettyä valikoimaa seitsemästä teoksesta kolmeen. Mikä nyt ei sinänsä auta, kun olisin halunnut vain jonkun heiton, että lue tuo. Mikä siinä on niin vaikeaa?

Toki sen sijaan, että olisin sanonut tämän Lesterille, niin vitsailin vain, että sehän on joo se, että ennen lukemista on niin vaikea tietää, onko jokin teos hyvä vai ei. Sitten Lester mietti, että ehkä hänenkin pitäisi alkaa lukea jotain nyt kun kerran on aikaakin. Kommentoin jotain, että joo kirjat on hyviä nyt kun ei pääse mihinkään ja sitten vielä lisäsin, että ehkä otan luettavaksi jonkun niistä Shakespeareista sitten seuraavaksi. End of discussion. Hän ei laittanut mitään "ok" tai "niin" tai mitään keskustelevaa lopetusta. Se vain loppui siihen.

Tuosta sitten ärsyyntyneenä laitoin saman kirjakuvan Harjoittelupaikkarohmulle. Tällä kertaa tosin vain kysymyksen kysymysmerkki muuttui huutomerkiksi, joten mielipiteen pyytäminen muuttui muotoon: "Auta mua päättään mitä luen seuraavaksi!". Ja mitä Harjoittelupaikkarohmu puolestaan vastasi? Lyhyesti ja ytimekkäästi: "Dickens!" Kun kysyin perusteluja, niin hän sanoi, että ei ole mitään perusteluja ja että ei hänkään osaisi päättää.

Eli käytännössä molemmilla (tai oikeastaan meillä kaikilla kolmella) oli sama ongelma: kukaan ei osaa tehdä mitään perusteltua ratkaisua, koska ei tiedä tarpeeksi kaikista teoksista. Mutta siinä missä Lester vain jahkaili ja antoi lopulta jonkun ympäripyöreän ehdotuksen, joka kattoi melkein puolet niistä antamistani vaihtoehdoista, Harjoittelupaikkarohmu valitsi heti yhden. Ei sillä, onhan tuo nyt ihan tyhmä kysymys muutenkin, eikä sillä nyt ei ole ylipäätään mitään väliä. Kai.

Kauheasti yritin keksiä keinon saada liitettyä interaktiivisen äänestyksen tähän, mutta eihän se onnistu. Olen miettinyt jo jonkun aikaa että siirtäisin blogin täältä jonnekin sellaiselle alustalle, että asiat oikeasti toimisivatkin, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. No, tässä kuitenkin linkki äänestykseen: KLIK!

Tosin jotkut noista vaihtoehdoista ovat sellaisia, että haluaisin ehkä lukea ne enemmän kuin jotkut toiset, mutta kiinnostaa kuulla muidenkin mielipiteitä. En tosiaan oleta, että näistä tarvitsisi tietää mitään äänestääkseen, vaan teoksen nimi, tekijän nimi ja ihan kansikuvakin ovat kaikki ihan yhtä valideja vaikuttimia.