Melkein jo viikonloppu ja yhteishengaus niiden opiskelijatyyppien kanssa. Kyselin siitä jo eilen ja tällä hetkellä näyttäisi siltä, että hengaamaan ovat tulossa minun lisäkseni Harjoittelupaikkarohmu, Korpinkynsi, Thor, Lester, Arrow ja Ramona. Ihan okei.

Ja Lester on tulossa ja ensimmäistä kertaa ikinä hän ei edes ehkäillyt. Joten tämän tiedon valossa minun täytyy nyt pitää kiinni suunnitelmastani, että yritän iskeä häntä, yritän flirttailla hänen kanssaan ja antaa ymmärtää, että olen kiinnostunut hänestä. En tiedä, mitä ajatella, koska mielialani muuttuu jatkuvasti. Tiistaina kun oli sitä gradujuttua, niin olin ihan hermona, tosin osittain myös sen gradujutun takia. Mutta tänään, kun oli sitä toista kurssia, minulla oli ihan rento fiilis ja vaikka Lester olikin tänään hyvin... en tiedä, vaikutti hyvin stressaantuneelta tai ylirasittuneelta tai jotain, koska hän tuli tunnille myöhässä ja oli unohtanut osan tärkeistä monisteista kotiin ja jättänyt suurimman osan tehtävistä tekemättä niistäkin monisteista, jotka oli muistanut ottaa mukaan. Hän ei ollut ainut, mutta epäonnekas, koska kaksi aikaisempaa kiinnijäänyttä pääsivät vähemmällä (kun opettaja ajatteli varmaan että okei, yksi tai kaksi on jättänyt tekemättä, se on ihan fine), sillä kun opettaja kysyi häneltä vastausta yhteen tehtävään ja hän sanoi, että oli jättänyt sen paperin kotiin, se meidän opettaja moitti aika ankarasti häntä ja samalla niitä muita, jotka olivat jättäneet tehtäviä tekemättä / papereita kotiin. Sitten kun hän oli valmis, hän katsoi Lesteriin ja sitten minuun ja sanoi: "Well, as Lester wasn't able to answer this... Amia, can you save him?"

Kai taas keskityn liikaa pikkuasioihin, mutta ensinnäkin outo kommentti: miten minä "pelastan" Lesterin vastaamalla kysymykseen oikein? Ja miksi minä? Ei kai sillä väliä ole. Toisaalta mietin, että olisinhan voinut ehdottaa Lesterille, että kun me käydään niitä loppuja tehtäviä läpi, hän voi katsoa minun kanssa samasta monisteesta, niin hän pysyy kärryillä niistä vastauksista, mutta en ehdottanut. Toisaalta, Lester olisi voinut kysyä, että voiko hän katsoa minun paperistani, mutta hänkään ei kysynyt. Ihan alussa (ilmeisesti silloin kun hän tajusi, että hänellä ei ole sitä paperia mukana), havahduin siihen, että hän katsoi jonkin aikaa minua ja sitä minun paperiani (siis niin kauan, että vähän hämmennyin, että mitä hän tuijottaa sitä minun paperiani ja olin kauhean itsetietoinen niistä epäselvistä raapustuksistani siihen paperiin), joten ehkä hän harkitsi sitä. Hän ei käy järkeen.

Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että se ei kauheasti haittaa. Lauantaina tilanne toivottavasti selkiytyy jollain tavalla: joko hän vastaa siihen flirttailuun tai sitten ei vastaa. Jos hän ei vastaa siihen, niin eiköhän se sitten ollut tässä, joten sitten hän voi olla ihan rauhassa käymättä järkeen.

Jotenkin tämä kaikki on selkeytynyt minulle nyt viimeisen viikon aikana ihan typerästä syystä. Tiedän, että mollaan kaikenlaisia ideoita ja inspiraatioitani aika usein, mutta tämä on ihan eri sfääreissä. No, siis perioditaukoviikolla katsoin yhtä striimaajaa, jota seuraan ja Love Island - the Game -mobiilipeliä. En ole ikinä katsonut Love Islandia tai mitään muitakaan näitä rakkaushömppäsaarijuttuja, mutta se oli ihan viihdyttävää seurata häntä. Mutta. Hän jätti sen kesken, joten koska se peli oli ilmainen (vaikkakin ärsyttävästi yritti patistaa tekemään pelin sisäisiä ostoja koko ajan), päätin, että minäpäs pelaan sen loppuun, jotta saan tietää, mitä siinä tapahtuu.

Siis pelin (ja sarjan) idea on se, että n. 10 sinkkua laitetaan johonkin huvilaan, missä heidät laitetaan valitsemaan joku toinen kilpailija, jonka kanssa haluavat olla pariskunta seuraavaan valintapäivään asti. Ja sitten yritetään löytää se elämän rakkaus. Peli on mielenkiintoinen, koska siinä saa itsekin valita ja jos niitä äärettömän hitaasti kertyviä jalokiviä käyttää, voi edistää suhteita kiinnostavimpien hahmojen kanssa.

Minä kun samaistun kauheasti kaikkiin kirjoihin ja leffoihin ja peleihin, niin samaistuin myös tähän. Mutta koska tässä ei ole kyse oikeista ihmisistä, oli helpompaa lopulta hahmottaa se, että miten minä halusin hahmoni käyttäytyvän. Aluksi olin ihan vauhkona, että tuo mieshahmo vaikuttaa tosi kivalta, mutta nyt joku toinen nainen kaappasi sen minulta väliaikaisesti ja vaikka se mieshahmo vakuutti, että mitään ei tapahtunut, olin hyvin epäileväinen ja sitten päätin olla vähemmän torjuva niitä muita mieshahmoja kohtaan, jotka yrittivät iskeä minua. Tietysti pelin (ja sarjan) tarkoitus on luoda epävarmuutta, koska siitähän sitä hyvää televisioviihdettä syntyy, ja se paine toimi kyllä minun kohdallani todella hyvin. Jossain kohtaa mietin, että okei, pussailen nyt tämän mieshahmon kanssa, joka on kai ihan okei, koska hän selkeästi haluaa minut, kun taas se, jonka minä oikeasti haluaisin, on kauhean kryptinen.

Tietysti pelissä tuli myös pettymyksiä ja petoksia, mutta pikkuhiljaa minussa vahvistui ajattelutapa, että ne on ihan okei ja että keskityn nyt tähän yhteen mieheen silläkin uhalla, että hänkin pettää minut, koska en vain oikeasti halua ketään muuta. Ja jos hän pettääkin minut ja valitsee jonkun toisen kilpailijanaisen, niin kivat hänelle: en haluaisikaan olla jonkun kanssa kimpassa jos hän ei oikeasti halua minua. Ja nyt pelaan sitten tuon pelin toista "tuotantokautta".

Lisäksi olen saanut käytännön esimerkkejä flirttailusta tuossa pelissä ja toisaalta ne mieshahmot on tehty kai ihan hyvin, kun ne eivät ole vain sellaisia klassisen harlekiiniromaanin yli-itsevarmoja sankareita, vaan välillä ne mieshahmot tuovat esiin sitä, miten heitä hermostuttaa tai että he eivät voineet uskoa, että valitsisin heidät tai sitten joku tekstipätkä selostaa, miten he punastuvat tai vaikuttavat epävarmoilta. Minä en tiedä miehistä mitään, voin sanoa sen aika varmasti, mutta olisi kiva ajatella, että se olisi noin. Terapeuttini on aina sanonut, että miehet on myös epävarmoja ja ujoja ja tarvitsevat valtavasti rohkaisua siihen, että saisivat lähestyttyä jotain naista. Minun on vain ollut niin vaikea uskoa sitä. Ja eihän tämä peli tietenkään mikään kauhean luotettava lähde ole, mutta se, miten nuo hahmot on rakennettu tässä pelissä, käy järkeen.

On vain niin paljon helpompi käsitellä näitä asioita, kun ei tarvitse laittaa itseään peliin. Tuntuu, että se on auttanut ja odotan lauantaita ihan... No, välillä panikoin ja kuvittelen mielessäni, että ehkä Lester kokeekin minut vain todella vastenmielisenä ja kuvottavana ihmisenä, ja että jos yritän iskeä häntä, hän tekee sen selväksi ja nolaa minut kaikkien edessä. Toisaalta sitten mietin vaikka sitä, miten lähestyin sitä Koodariopettajaa ja miten hän reagoi niin pahasti, mutta miten kaikki, joille olen siitä kertonut, ovat olleet minun puolellani. Arrow ja Harjoittelupaikkarohmukin, jotka tuntevat minut ja Koodariopettajan ja ehkä siten näkevät tilanteen totuudenmukaisimmin olivat sitä mieltä, että Koodariopettaja ei nyt kyllä ollut ihan reilu minua kohtaan. Enkä usko, että Lester reagoisi niin, mutta epävarmuus välillä vain valtaa alaa.

Äh, pakko mennä nukkumaan, koska huomenna menen vaihteeksi työpaikalle asti töihin, kun on kokous. Tai siis, ensiksi kyllä pelaan ne kaksi tikettiä siitä Love Islandista, kun ne ovat ehtineet varmaan jo täyttyä.

Screenshot_LoveIsland.jpg