Jostain syystä en saa taas nukuttua. Kello kulkee eteenpäin, mutta ei ole yhtään väsynyt olo. Eilen pääsin nukkumaan poikkeuksellisen aikaisin, niin ajattelin, että olen jo onnistunut korjaamaan rytmiäni, mutta ilmeisesti en sitten ole. En saa myöskään mitään hyödyllistä aikaiseksi, vaikka ei väsytäkään, sillä olo on uupunut.

Tutkin yliopiston periodeja ja aikataulujani, ja nyt on jäljellä enää neljän viikon puristus ja sitten syyslukukausi on ohi. Sen jälkeen on melkein kuukauden tauko yliopistolta. Ikävä kyllä tarkastelin myäs kevätlukukauden juttuja tarkemmin ja ilmeisesti minulla tulee olemaan täsmälleen yhtä paljon kursseja kuin nytkin, joten tuntimääräkin tulee oletettavasti olemaan sama. Laskin, että jos opiskelen tällä tahdilla, valmistun kandiksi viiden vuoden opiskelun jälkeen, mikä kuulostaa kivan kevennetyltä opiskelulta, mutta todellisuudessa tuntuu, että liikun siitä huolimatta koko ajan jaksamisen äärirajoilla. Sitä jaksamista paransi se, että ajattelin, että sitten keväällä on kevyempi aikataulu, mutta nyt kun tiedän, ettei ole, niin tunnen oloni todella uupuneeksi.

Sain tänään aloitettua kuitenkin yhtä käännöstä ja olen yrittänyt nyt viikonlopun aikana tehdä muutenkin koulujuttuja, mutta tuntuu vain, että en kertakaikkisesti jaksa! Ensimmäinen tentti on reilun viikon päästä, enkä ole harjoitellut varsinaisesti sitä varten vielä. Toisaalta näihin tentteihin on hankala valmistautua, etenkin tähän, koska kyse on niistä asioista, joita me ollaan nyt opittu tämän syksyn aikana ja niiden soveltamisesta käytäntöön.

Typerää, että on toisaalta todella väsynyt olo, mutta toisaalta ei. Tai siis, uuvuttaa, ei nukuta. Olo on todella hyödytön. Enkä oikein tiedä edes, että mitä sanoisin nyt. En ole koko päivänä jaksanut tehdä oikein mitään, mutta silti tylsistyn, ja tuo kaikki todella turhauttaa. Välillä olen ollut niin tylsistynyt, että olen ruvennut tekemään läksyjä, mutta sitten tulee se tyypillinen uupumus-olo, kun ei vain jaksa ja sen lisäksi vielä kaikkia niveliä alkaa särkeä.

No en vain sitten sano enempää. Tämä kirjoittaminenkin alkaa turhauttaa ja väsyttää. Ehkä saa nukuttua nyt sitten, kun olo tuntuu jotenkin monipuolisemmin väsyneeltä kuin ennen.