Huh, maantieto on takana taas. Koe oli jotenkin tuskastuttava, kun meillä oli vain kaksi tehtävää, joista molemmat piti tehdä, niin ei ollut paljon valinnanvaraa. Ykköstehtävässä tosin oli useampia kohtia, joista osan sai jättää pois, mutta kuitenkin.

Ei ole kovin kauhean väsynyt olo, vaikka lopetin lukemisen vartin yli yksi yöllä. Ja lisäksi heräsin kahden kieppeillä suunnattoman hätääntyneenä siihen, että on pakko lukea se ja se asia, ja sain avattua oven lukosta ja rynnättyä huoneeni ulkopuolelle, ennen kuin tajusin, että on yö ja että minun pitää nukkua. Siinä meni kyllä sitten vähän aikaa ennen kuin sain itseni uskomaan sen, mutta lopulta pääsin takaisin nukkumaan.

Aamulla sitten tosin heräsin äitini herättelyyn. Kello oli jo puoli seitsemän ja olin jotenkin onnistunut säätämään kännykän herätyksen (5:40) pois päältä. Minä en siis muista yhtään, että olisin tehnyt sen, mutta olen ihan varma, että illalla laitoin kellon soimaan ja säädin torkkuvälin jopa epätavalliseen neljään minuuttiin (Nanin taktiikka: Se on melkein sama kuin viisi minuuttia, mutta kun sen laittaa pariin kertaan pois, niin sitten joka kerta jää minuutti "ylimääräistä"). Ja puoli seitsemän herätys oli kytketty kokonaan pois. Hmph.

Sitten kirjoitin nopeasti maantiedosta palautettavan energia-analyysin, jonka jälkeen ryhdyin taas pänttäämään. Sitten selkä kramppasi ja sallin itselleni kymmenen minuutin levähdyksen, jonka jälkeen piti taas paahtaa täysillä. Kun pääsin kouluun, tajusin, että olin unohtanut sen energia-analyysin kotiin.

Kokeen jälkeen törmäsin vielä neiti M:ään, jolla oli ollut ranskan koe. Hän sanoi, että muut luokkalaiset (ne joilla ei tänään koetta ollut) olivat juuri päässeet äidinkielen tunnilta ja että hän oli jäänyt vinoilemaan heille hetkeksi. Nyt aurinko paistaa ihan pilvettömältä taivaalta ja minulla on tarkoitus mennä laskemaan matikkaa pihalle. Se tietysti ikuisuusprojektini takia. Ja ikuisuusprojektini on tietysti hiusten vaalentaminen auringossa. Minähän en värjää hiuksiani. Siis ikinä. Joten jotta ne eivät näyttäisi kauhean likaisenvaaleilta, niin minun pitää kesäisin yrittää tehdä kaikkeni saadakseni ne näyttämään mahdollisimman vaaleilta.

Tänään pitää vielä puoli kahdeksi mennä takaisin kouluun, kun on matikkaa kaksi tuntia. Koepäivinä saa lähteä kyllä heti kokeen jälkeen kotiin, mutta arvatkaa vain salliiko arvoisa matikanopettajamme sitä. Ehei, viimeksi kun joku oli lähtenyt kokeensa jälkeen kotiin, opettaja päätti käsitellä jonkun tehtävän, jonka laittaisi kokeeseen ja kielsi kertomasta siitä tälle poissaolijalle. Reilua vai mitä? Ja koska matikka on sitten torstaina, niin siinä tulee ainakin harjoiteltua. Huomenna on uskonto, mutta siihen ei tarvitse lukea, sillä tiukkis uskonnonopettajamme on pitänyt meille JOKAISELLA tunnilla vähintään yhdet pistot! Siinä on sitten häijy ihminen. Onneksi minulla ei sentään ole viittä poissaoloa. Viidestä poissaolosta tulee nimittäin viisi esseetä korvaustehtäväksi. Ja poissaolo tulee siitä jos myöhästyy, sillä jos ovi on ehtinyt mennä kiinni, sisälle ei enää päästetä. Pitääpäs yrittää ehtiä sinne kokeeseen sitten ajoissa...

Uskonnonluokan edustalla

Uskonnonluokan ovi: *on kiinni*

Herra M: "Oi, katsokaa! Ovi on kiinni! TÄMÄ ON IHME!!! Ja se opettaja on myöhässä. Aijaijai, nyt tulee lisätehtäviä!" *puhuu kovaan ääneen ja nauraa sitten maanisesti*

Uskonnonluokan ovi: *aukeaa äkkiä sisältäpäin*

Herra M: "Ups."