Tässä välissä haluaisin muistuttaa blogin lukijoita tuolla blogin laidassa olevasta Varoitukset –tekstistä. Se ei ole mitenkään vanhentunut, vaan on siellä edelleen aivan yhtä tärkeästä syystä kuin ennenkin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

***

 

 

Tämä on henkilökohtainen blogini, jonka tekstit eivät ole absoluuttisia tosiasioita, vaan esitän ne siitä näkökulmasta, josta itse ne näen. En vääntele mitään asioita tahallani vääriksi, koska en näe syytä valehdella itselleni, mutta ne saattavat saada erilaisen vivahteen kuin toisesta näkökulmasta riippuen omasta tulkinnastani ja jonkun toisen tulkinnasta. Useimmiten puhun henkilöistä, jotka tätä blogia eivät lue, mutta joskus saatan mainita jotain ihmisistä, jotka tätä blogia saattavat lukea. Niitä tekstejä ei ole kirjoitettu niille henkilöille, vaan kaikki mitä tänne kirjoitan, on kirjoitettu pääasiassa minulle itselleni. Siksi varoitankin ihmisiä (siteeraten yhtä fiksua ihmistä), sillä tämä on minun ainoa pakoputkeni, eikä minulla ole katalysaattoria. Nämä asiat ovat henkilökohtaisia asioitani, enkä katso etenkään joidenkin kaikkein arkaluontoisimpien asioiden levittelyä hyvällä, niiden käyttämisestä loukkauksina minua kohtaan sitten puhumattakaan (levittelyllä tarkoitan sitä, että ihmiset, jotka lukevat tätä blogia, selittäisivät joillekin muille minut tunteville (jotka blogiani eivät lue), mitä minä tänne kirjoitan tai viittaisivat jossain julkisessa paikassa johonkin, mitä olen täällä sanonut. En kiellä ihmisiä mainitsemasta, että minulla on blogi tai antamasta osoitetta, bloginihan on kuitenkin ihan täysin julkinen). Tämä blogi on minun ja siksi oletankin, että sitä lukiessaan ihmiset hyväksyvät tämän asettamani toivomuksen tai sitten jättävät lukemisen kokonaan väliin.

 

***

 

Haluaisin myös mainita, että en tule todennäköisesti selittämään mitään aikaisemmassa blogitekstissä mainitsemastani tapaamisesta. Sanon sen jo nyt, jotta kukaan ei ajattelisi, että se päätös olisi syntynyt jostain tapaamisen aikana sattuneesta. Ei se helppoa luultavasti tule olemaan, mutta jos minun pitää valita sen tai blogin lopettamisen välillä, niin valinta on aika selvä. Tuntuu, että kaikkien aikaisempien tapaamisten puiminen täällä blogissani – kuten muukin netti-ihmisiin liittyvä – on ollut hyvin suuri virhe. En usko, että huomisen tapaamisesta tulen puhumaan missään muuallakaan, koska en halua samanlaista sotkua kuin edellisestä tapaamisesta. En halua lukea yhtään mistään kenenkään väittävän minun sanoneen jotain, mitä en oikeasti todellakaan ole sanonut.

 

Minun tarkoitukseni ei ole koskaan ollut loukata ketään, ei etenkään sellaisia ihmisiä, jotka ovat minullekin merkityksellisiä. Pyydän kuitenkin anteeksi, jos olen jollain blogiini kirjoittaneella asialla pahoittanut jonkun mielen. En pyri siihen, vaan teen kaikkeni sen välttämiseksi. Kirjoitan pääasiassa ajatuksiani ja tuntemuksiani, mutta olen nähnyt kauheasti vaivaa tehdäkseni myös mahdollisimman selväksi, että ne ovat vain minun ajatuksiani ja tuntemuksiani. Olen äärimmäisen harmissani, jos en ole onnistunut siinä tarpeeksi hyvin.

 

Minussa on kai vieläkin angstin jäänteitä ja persoonallisuutenikin vaikuttanee siihen, että tunnen hyvin äärimmäisiäkin tunteita periaatteessa ilman mitään syytäkin. En ole looginen ihminen, vaan tietyssä mielentilassa tarvitsen vain pienen ärsykkeen ja ajatuksen, niin tulkitsen tilanteen hyvin radikaalilla tavalla (ja hyvin mahdollisesti metsään). Saatan ajatellakin, että se on ihan tyhmää tehdä tuollainen johtopäätös, mutta se tunne tuntuu niin vahvalta, että ajatukseni tuntuvat selkeämmiltä, kunhan olen kirjoittanut siitä tänne blogiini. Enkä tunne "vääriä" tunteita tietenkään mitenkään tahallani tai kiusallani.

 

Koin tarpeelliseksi sanoa tämän. En sano, että olen oikeassa minkään suhteen, mutta teen tämän siksi, että minusta itsestäni tuntuu siltä, että en todellakaan kaipaa lisää tällaisia ongelmia. Myös sen voisin sanoa, että jos jollain on joskus jotain kommentoitavaa jostain kirjoituksestani, niin minusta olisi henkilökohtaisesti äärettömän paljon mielekkäämpää lukea sellainen kommenttina, joka on kirjoitettu kirjoitukseni jatkoksi, ei löytää sellaista jostain toisesta blogista keskeltä muuta kirjoitusta.

 

Sanon vielä, että olen pahoillani, jos olen tälläkin kirjoituksella jotakuta loukannut. Se ei ole tarkoitukseni. En halua luoda ihmissuhdesekasotkuja, vaan teen kaikkeni välttääkseni niitä viimeiseen asti (ainakin kavereiden suhteen, ihastukset ovat eri asia ;D) ja sitten jos sellaiseen konflikti-tilanteeseen ajaudutaankin, niin pyrin selvittämään sen mahdollisimman pian. Parempi vain saada se pois alta (vaikka hieman karkeastikin), jos sen saa sitten sillä selväksi, eikä sitä tarvitse hauduttaa muistissa ikiaikoja.

 

Halusin vain sanoa tämän näin yleisesti.