Nyt te saatte taas kuvia. Olen ihan innoissani niistä, kun kerran tänään oli niin mahtava sää, että oli hyvä mennä ottamaan niitä. Ja kun tänään oli vain kaksi tuntia mikrobiologiaa, niin oli kivasti aikaakin. Ja se mikrobiologian luennoitsija lausui meille runon. Se oli pitkä ja hän lausui sen tuosta vain ulkoa ja se oli nättikin. En kuullut sitä, mikä sen nimi oli tai kenen runo se oli, mutta kaunis se oli. Google ei ainakaan tunne säkeitä siitä, pahus.

Se oli joku rakkausrunon tyyppinen. Traagisen rakkausrunon tyyppinen. Joku kohta meni ainakin suunnilleen näin: ”Ja voit kysyä: ’Miten lie rakkautesi laita nyt?’ ja vastaan sulle: ’vaikka poissa silmistäni oot, mielessäin pysyt sitäkin paremmin’.” Tai jotenkin noin. Se oli niin hieno ja minä ajattelin, että kirjoitan parit säkeet sanatarkkaan muistiin, niin google tietää runon kuitenkin, niin voin sitten lukea sen uudestaan kokonaisuudessaan, mutta ei. Mutta jos niihin kuviin nyt...

heijastus.png

Tuo on yliopistolta. Oli ihan tyyntä ja se lätäkköjuttu siinä yliopiston rannassa oli ihan peilityyni ja heijasti ihan kaiken. Se oli paljon hienompi kuin tuossa kuvassa. Sitä ei saanut mitenkään sovitettua pelkästään yhteen kuvaan, vaan se näytti heti jotenkin lattealta kameran läpi.

valo.png

Kuvakulmat by Amia. Heh. Otin paljon kuvia kotimatkan varrelta, mutta tuo oli sitten ainoa niistä, joka oli yhtään hieno. Se on ihan keskeltä tietä. Suojatiellä kylläkin. Siinä on kummallakin puolella kaksikaistainen autotie ja niiden välissä on sellainen pieni kapea suojatiejuttu, jossa pitää odottaa, kun ne suojatien valot vaihtuu eri aikaan. Katsoin sitten yhtenä päivänä, että vitsit kun tuosta saisi tästä kuvakulmasta hienon kuvan, niin nyt sitten kun olin ottanut kameran mukaan, sain otettuakin sen.

rakennustymaa.png

Tuo ei ole enää kotimatkan varrella, vaan matkalla satamaan. Siinä oli tuollainen rakennustyömaa ja tuollainen nosturi ja tuollaisten ”kuvaan vasten aurinkoa” –kuvien fanina otin siitä sitten sellaisen kuvan. En tiedä miksi, mutta minä vain pidän tuollaisista kuvista ihan älyttömästi.

sumu.png

Ah, ja sitten näitä sumukuvia. Satamassa oli sumua ja se oli myös niin käsittämättömän kaunista, että näpsin vaikka miten paljon kuvia. Minä en ole muuttanut tuota kuvaa edes mustavalkoiseksi tai muokannut muullakaan tavalla. Varmaan siitä kyllä sillä lailla voisi saada vielä paremman. Pitää varmaan kokeilla sitäkin.

satama.png

Tämä on suosikkini. Ihan ehdoton suosikkini kaikista kuvista, jotka otin tänään. Siihen tuli nuo kaksi miestäkin, jotka kävelivät juuri tuohon, vaikka heidän ei ollut tarkoitus näkyä kuvassa. Mutta he tekevät siitä mielestäni vieläkin paremman. Olen hyvin ylpeä tuosta. Otin vain yhden kuvan tuosta kohtaa ja se on tämä. Toinen oli sitten lähempää ja ilman noita miehiä, eikä se ole yhtään niin hyvä. Sen sijaan otin sitten yhdestä toisesta kohdasta lähemmäs kaksikymmentä kuvaa, että edes yksi onnistuisi, mutta kun niitä katsoi koneelta sitten, niin ei se kuvauskohde ollutkaan niin hieno, miltä se näytti luonnossa.

Kun olin lähdössä jo, niin näin, miten sinne tuli toinenkin räpsimään kuvia. Se oli kuitenkin vähän vanhempi ja kameran perusteella joko enemmän harrastuskuvaaja tai sitten jopa ammattikuvaaja. Minulla oli hassu pieni neliskanttinen digikamerani ja hänellä sellainen iso musta enemmän ammattilaiskameran näköinen. Mutta minäpäs ehdin ensin, hah hah.

Mitäs vielä? Ei kai paljon mitään. En ole tehnyt oikein mitään erityistä. Nanilta tuli kylläkin sähköpostia vihdoinkin. Pitäisi vastata hänelle. Vaikuttaakin nimittäin siltä, että hän olisi tulossa tänne jo sinä viikonloppuna, kun heidän syyslomansa alkaa. Eli siihen olisi vain reilut kaksi viikkoa!

Hmm... Ehkä pitäisi joskus aloittaa neulan etsiminen heinäsuovasta ja mennä hankkimaan paikallisesta kirjastosta kirjastokortti ja alkaa käydä läpi erilaisia runokokoelmia, jos vaikka löytäisin tuon runon, jonka se luennoitsija meille lausui. Ainakin pystyn rajaamaan etsintää sillä, että kyseessä on todennäköisesti suomalainen runo ja melko vanha sellainen. Siitä vain sitten etsimään ennen kuin se ehtii unohtua.