Tänään oli terapia ja siellä tultiin tulokseen, että okei, ehkä on hyvä, että minä nyt rajoitan kaikkea sellaista toimintaa, mikä voisi järkyttää minua. Eli minun ei tule nyt katsoa Thor-leffoja, minun on hyvä välttää tiettyjä biisejä ja ylipäätään minun on hyvä tässä kohtaa keskittyä  lähinnä positiivisiin asioihin. Olen ollut jotenkin todella ahdistunut viime aikoina, kai se lähti siitä kun katsoin ne Thor-leffat. Olo on tuntunut todella pahalta ja nytkin vaikka olo on ollut ihan ok viimeisen viikon ja olen palannut tavallaan "arkeen" sen kandityörutistuksen jälkeen, niin olen huomannut, että olo tuntuu jotenkin pelokkaalta. Sain kandityön ekan version palautteen opettajalta maanantaina, enkä ole lukenut sitä vielä, sillä se tuntuu niin hirvittävän uhkaavalta, että minusta tuntuu siltä, että en pysty lukemaan sitä juuri nyt hajoamatta täysin. Samalta tuntuu monen muunkin asian kanssa ja tämä on jotenkin todella epämiellyttävää.

Terapeuttini sanoo, ettei tunteita tarvitse pelätä, mutta juuri nyt ei oikein tunnu siltä. Se tunne, joka iski yhtäkkiä silloin viime viikolla, se joka tuntui siltä kuin joku olisi fyysisesti iskenyt minua puukolla rintakehään. Kuulostaa jotenkin ylidramaattiselta, sellaiselta mitä käytetään kirjallisena tehokeinona, mutta se tuntui oikeasti siltä ja minä jotenkin pelästyin sitä hirveästi ja miksi en olisikaan pelästynyt, kun se tuntui niin todelliselta ja sattui fyysisesti. En tiedä mitä se oli enkä tiedä haluankokaan tietää. En vain halua että se tulisi uudestaan.

Mutta kuulemma voisin lukea sen kandityön kommentit, kun sen ei luulisi olevan niin iso juttu, eikä se voi olla niin paha kuin pelkään sen olevan. Okei, sain sen luettua. Se oli aika hirveää ja nyt olo tuntuu melkein pyörryttävältä ja hengästyneeltä. Palaute oli pääasiassa ihan hyvää, paljon puuttuvia artikkeleja tosin ja vääriä prepositioita ja turhia/virheellisiä viittauksia, muutamassa kursivointi puuttui ja yksi epäselvä lause. Mutta kuulemma vaikutti siltä, että olin onnistunut poimimaan taustakirjallisuudesta oleelliset asiat ja datan analysointi vaikutti olevan myös hyvin perusteltua, ja ylipäätään se ensimmäinen versio vaikuttaa lupaavalta. Joten kai ihan hyvä palaute ja ne virheiden korjaukset on suhteellisen pieniä ja niistä on apua sen työni kanssa.

Tänään oli iltavuoro ja huomenna pitää mennä aamuvuoroon. Sen jälkeen on onneksi "viikonloppu" ja sitten olen vappuaattona töissä ja vappupäivä on sitten heti seuraavana päivänä vapaa. Huomasin tänään, että olen missannut yhden yliopistokurssin deadlinen melkein kuukaudella. Laitoin sähköpostia kysyäkseni onnistuuko jos palautan sen kirjoitustehtävän vielä tässä vaiheessa vai joudunko käymään koko kurssin uudestaan, mutta en ole saanut vielä vastausta. Luultavasti joudun uusimaan koko kurssin. Ihan sama, en olisi mitenkään pystynyt saamaan sitä valmiiksi siinä aikataulussa muutenkaan. Ja se on kasvatustieteen kurssi ja sillä ei nyt ole kauheasti väliä. Kela tosin ehkä perii opintotukea takaisin sitten jos en saa kaikkia pisteitä kasaan, mutta en jaksa nyt tässä kohtaa välittää. Ihan sama sekin.

No, enää reilu kuukausi ja sitten on ensimmäiset kaksi viikkoa kesälomaa. Kesäkin voisi jo tulla.