Ylöjärven hoitolaitoksen surmista epäilty sairaanhoitaja on vangittu. Käräjäoikeus vangitsi naishoitajan sunnuntaina todennäköisin syin epäiltynä.

Sairaanhoitajaa epäillään kahdesta murhasta, törkeästä pahoinpitelystä ja murhanyrityksestä.

Keskusrikospoliisi epäilee, että naishoitaja myrkytti 54-vuotiaan miehen ja 79-vuotiaan naisen 26. heinäkuuta ja 5. elokuuta välisenä aikana. Poliisi ei kerro tarkemmin murhanyrityksestä tai pahoinpitelystä tutkinnallisiin syihin vedoten.

Tapaus tuli poliisin tietoon keskiviikkona, josta lähtien nainen on ollut kiinniotettuna. Esitutkinnan odotetaan kestävän vielä useita kuukausia.

 

***

Miten jotkut ihmiset voivat olla noin julmia niitä kohtaan, jotka eivät välttämättä pysty kunnolla edes puolustamaan itseään? Mitenköhän terveiden ja "normaalien" ihmisten kuntoutuskeskuksessa olisi annettu tilanteen mennä noin pitkälle? Kaksi murhaa, törkeä pahoinpitely ja murhanyritys... Tarkkaa päivääkään ei tiedetä, vaan siinä on yli kymmenen päivän haarukka. Uutinen kertoo kyllä minun mielestäni paljon jotain muutakin kuin sen, että siellä on ollut yksi haitallinen ihminen.