Olen kipeänä, vaihteeksi oikein kunnolla. Lauantaina minulle nousi ennätyskorkea 39 asteen kuume ja vieläkin olen todella huonossa kunnossa. Rotanpoikaset kun tulevat luovutusikäisiksi ensi viikolla, niin niistä luovutukseen tulevista 7 poikasesta jo 4 on varattu, ja nyt minuun iski ensimmäistä kertaa tähän asti kauhea tunne, koska jotenkin se iski äsken, että minä joudun luopumaan siitä isosta laumasta hassukkaisia! Ne kun ovat aikuismaisempia jo, mutta niin hassun vauvamaisia ja hölmöjä ja söpöjä, niin niistä oikein huomaa persoonallisuuksia jo. Aikaisemmin ne aiheuttivat niin paljon stressiä, mutta nyt ne ovatkin jo niin isoja, että lähtevät maailmalle.

Nytkin katselen, muten yksi vauvoista nukkuu jo huteraksi hökkeröksi nakerrellun pahvilaatikkomajan päällä. Tänään ulkoilutin vauvoja isona laumana sängyllä ja kun makasin siinä niiden kanssa ja ne tutkivat naamaani ja kokeilivat hampailla silmälasejani ja nuolivat ja haistelivat. Ja ne ovat niin leikkisiä ja hassuja, että ei niitä voi olla rakastamatta. Tietysti kaksi niistä jää kotiin, mutta ne ovat kuitenkin 9 nöpönenän hölmönä laumana niin ihastuttavia ja kun olen ollut niiden kanssa niin tiiviisti nämä viikot, niin tuntuu kuin ne olisivat melkein minun omia lapsiani.

Toki muut rotat saavat pikkuisten lähdettyä enemmän ansaitsemaansa huomiota, mutta jotenkin tuntuu niin oudolta. Jotenkin mietin taas, että onko minusta rottakasvattajaksi, kun jokaisen rotan kuolema on niin iso juttu ja niiden 5 nakkipötkylävauvan "karsiminen" (käytännössä niskojen katkaiseminen) oli yksi kamalimmista asioista, jonka olen joutunut tekemään. Ja jos kotiin jäävä poikkeuksellisen kaunis Athene pysyy terveenä, niin uusia vauvoja tulee taas joskus keväällä ja on todennäköistä, että silloinkin joutuu karsimaan.

Nyt taas lepäilemään ja parantelemaan itseä. Voi olla, että minulla on poskiontelontulehduskin, kun päähän sattuu, kun sitä liikuttaa tai nousee tai laittaa alaspäin tai yskii tai niistää tai mitään. Tänään kuitenkaan se terveydenhoitaja, joka sairauslomatodistukset töihin kirjoitti, ei kokenut tarpeelliseksi tutkia asiaa sen tarkemmin.

Lopuksi vielä kuva ei enää niin pienistä poikasista, jotka painavat yhteensä jo melkein kilon, mutta joita kaikkia 300-grammainen Sisi-äiti yhä imettää tunnollisesti. Uskon, että se erittäin mieluusti pääsee eroon tästä imijälaumasta.

Mamijavauvat.jpg