On mennyt hyvin. Sekä töissä, että kämppisten kanssa. Tapasin viime viikonloppuna vielä yhden saksalaisen ja kiinalaisen, joiden kanssa meni myös hyvin. Kaikki ovat jotenkin tosi kivoja täällä. Tänään tosin on ollut jotenkin vähemmän kiva olo ja sellainen fiilis, että mieluummin olisin kotona Suomessa. Toisaalta tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun tuollainen olo tulee ja kun kolme viikkoa kahdeksasta on jo takana, se on kai aika hyvin. Monina muina päivinä se fiilis, että haluan jonain päivänä muuttaa pois Suomesta on vahvistunut entisestään. Niin kuin sanoin, täällä kaikki ovat tosi kivoja ja asiallisia. Ja kun minulla on töissä se oma projektikin ja kaikki tuntuvat luottavan minuun niin paljon... se on kiva. Paluu puhelinasiakaspalveluun ei houkuttele lainkaan, koska siellä tuntuu siltä, että vaikka tekisin kaikkeni, en vain voi onnistua. Ja työkavereilla on omat klikkinsä joihin minä en kuulu, joten täällä on ollut kiva, kun kaikki ovat kivoja eivätkä sulje minua pois.

Rottia on ikävä, mutta yritän olla ajattelematta sitä. Kämppää on ikävä ja suomalaisia kauppoja, joista oikeasti löydänkin jotain, ja sitä, että voisi olla välillä ihan yksin. Toki täälläkin minulla on oma huone, mutta kun kuulen kämppikset koko ajan, niin on vaikea ihan kokonaan rentoutua. Ja on ikävä kahvinkeitintäni ja sillä keitettyä teetä. Täällä kävin sentään tällä viikolla ostamassa itselleni Earl Grey -teepusseja, koska yleiskäytössä olevat teepussit ovat ihan hirveitä. Mutta nekin ovat teepusseja ja se ärsyttää. Kaipaan myös tiskikonetta ja tänään kun tein ruokaa (sieni-purjo -piirakkaa), tuntui että piti tiskata ihan hirveästi koko ajan. Ja huomenna pitäisi pestä pyykkiäkin, koska tänään en pessyt, jotta minulla on jotain päällelaitettavaa ensi viikolla töihin.

Mutta tämä on hieno haaste, tämä harjoittelu ja vähän aikaisempaa pitempi oleskelu ulkomailla. Ja tietysti se näyttää hyvältä CV:ssä. Kai tänään on vain jotenkin ankea fiilis. Tuntuu että ei ole mitään tehtävää eikä katsottavaa. Tähän asti minulla on ollut yksi peli, jota olen pelannut, mutta olen ajautunut siinä vähän umpikujaan ja se ärsyttää myös.

On ikävä sitä lähintä kiinalaista ravintolaani. Täällä olen syönyt lähinnä kasvisruokaa, kai se on sitä omaa vieraskoreuttani tai sitä, että yritän olla jotain mitä oletan muiden haluavan. En kai minä muuten olisi tehnyt mitään sieni-purjo -piirakkaa, vaan ehkä hakenut kiinalaista tai tehnyt kotona kanaa. Tosin eilen kun söin pastaa tomaattikastikkeella, minulla oli erimerkkistä kastiketta ja se oli paljon parempaa kuin se aikaisempi. Mutta parempi olisi, että olisin laihtunut edes vähän siihen mennessä kun palaan kotiin, koska olen syönyt niin vähän. Aina mietin että onkohan muiden mielestä outoa jos teen ruokaa tähän aikaan ja sitten jossain vaiheessa tulen tulokseen, että no nyt on ainakin liian myöhä mennä tekemään enää mitään. Vaikka Heinz tässä joku päivä aloitti kokkaamisen joskus iltayhdentoista aikoihin.

Ehkä menen syömään vähän lisää piirakkaa. Se oli ihan hyvää, vaikka en ole koskaan tehnyt sellaista. Vaikkakin se jäi pohjasta raa'aksi, huolimatta siitä että pidin sitä uunissa melkein tuplasti sen ajan mitä oli suositeltu. En kai vain osaa kokata, kun se on aina sitä, että kaikki jää raa'aksi, jos en pidä sitä tuntikaupalla uunissa. Mutta se on ihan okei, tarpeeksi hyvää minulle. Kysyin Marianilta haluaisiko hän sitä, mutta hän ei pidä sienistä eikä purjosta, joten se ratkesi sillä.

Kumpa tämä läppäri olisi vähän tehokkaampi, niin olisi suurempi määrä pelejä, joista valita.