NEITI AK ANTOI SUKUPUOLIROOLEILLE KYYTIÄ<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

PARAS AINE

Lukion parhaan ylioppilasaineen kirjoittanut neiti AK antoi esseessään kyytiä luutuneille sukupuolirooleille.

 

Neiti AK valitsi aiheen Mies ja virkkuukoukku – uskomatonta! Tehtävänannossa kehotettiin kirjoittamaan sukupuoliroolien ylityksistä joko pakinoiden tai vakavasti pohtien.

”Pystyin käyttämään esseessä omia kokemuksiani. Poikakaverini aikoo opiskella sairaanhoitajaksi”, insinöörin opintoihin suuntaava neiti AK kertoo.

 

Muun muassa erilaisia ennakkoluuloja käsitellyt neiti AK toteaa, että henkilökohtainen tapa lähestyä asioita sopii hänelle.

”Essee tuli aika helposti. Olen inspiraatiokirjoittaja, enkä oikein osaa rakentaa tekstiä. Jos tulee tekstiä, niin hyvä.”

 

Neiti AK uskoo, että lukemisharrastuksesta on kirjoittajalle hyötyä.

”Luen laidasta laitaan. Pienenä luin heppakirjoja ja kaikki Harry Potterit on tullut luettua. Tykkään lukea kirjoja myös englanniksi.

 

Neiti AK toteaa tarttuvansa kirjaan, jos kansi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Takakannen teksti antaa osviittaa siitä, kannattaako kirjaa ryhtyä lukemaan. Parhaillaan tuore ylioppilas puurtaa kesätöissä. Töissä vierähtää koko kesä, minkä jälkeen on tarkoitus lähteä Kuopioon opiskelemaan Pääsykkokeet ovat huomenna.

 

”Onneksi minulla on hyvät lähtöpisteet”, neiti AK toteaa.

 

 

***

 

Minä sitten niin pidän paikallislehdestä, kun siellä on aina joku tuttu. Ja hei, ainakin joku tuttu on menossa jonnekin, minne minäkin olen hakenut. Ja tuo tuossa jutussakin mainittu neiti AK:n poikaystäväkin vaikuttaa hyvältä tyypiltä. En kyllä tiedä, onko virallisesti oikea termi ”poikaystävä”, ”kihlattu” vai ”aviomies”, kun he ovat ainakin vaihtaneet sormuksia.

 

Taitaa se olla virallista, että olen todellinen maalainen, kun kerran olen kauhean yliutelias kaikkien puolituttujenkin asioista. Mutta minkäs teet, kun uteliaisuus riivaa!