No niin, taas kerran nolasin itseni Kylässä. Mutta nyt en tunne itseäni vain nolostuneeksi, vaan myös loukkaantuneeksi. Minulla oli oma kantani ja toisella oli oma kantansa. Minä en sanonut, että hän on väärässä, mutta hän sanoi minun olevan väärässä. Minä tarjosin kompromissia, hän ei. Ja sitten minä olen se, joka haastaa riitaa ja pilaa Shoutboxin.

Tunnen oloni taas jotenkin ulkopuoliseksi. Kylä on ollut aina siitä hyvä paikka, että minusta tuntui siellä, että en ollut ihan friikki, joka ei sovi mihinkään lokeroon. Mutta miitin jälkeen minusta on taas tullut pelkästään se friikki. En minä ole niin kuin ne muut siellä. Minä en ole niin kuin kukaan muu yhtään missään. Olen missä tahansa ja teen mitä tahansa, niin olen aina se ulkopuolinen. Ja koska olen aina ulkopuolinen ja eri mieltä, olen aina väärässä.

Kauneus on asia, jota olen miettinyt kaiketi enemmän kun on järkevää. Minulla on hyvin selkeä käsitys siitä, mikä on kaunista ja kuka on kaunis, sekä päinvastoin. Olen lukenut kauneudesta ja siten pitkän ajan jälkeen muodostanut käsitteen yleisestä kauneudesta. Keksin sille itse asiassa jo joskus yläasteella oman ilmaisunkin. Silloin se koski poikia ja sanat keksin, kun yritin selittää Merrylle sitä kauneusajatusta.

Ihmisiä on kolmenlaisia. On yleissöpöjä, söpöjä ja ei-söpöjä. Yleissöpö on ihminen, jonka söpöyttä on melko hankala kiistää. Yleissöpölle on melkein synonyymi: Komea (tai naisen tapauksessa kaunis). Henkilönä yleissöpöstä hyvin täydellinen esimerkki on Orlando Bloom. Kaikki eivät välttämättä pidä Orlando Bloomista, mutta voivat hyvin selkeästi käsittää, miksi jotkut pitävät. Vain pieni osa ihmisistä on yleissöpöjä, vähän niin kuin ulkonäöllisten ihmisten eliitti.

Söpöt ovat puolestaan sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole yleissöpöjä, mutta eivät myöskään ei-söpöjä. Tämä on suurin luokka näistä kolmesta. Tähän kuuluvat kaikki, joita jotkut ihmiset pitävät söpöinä, mutta eivät kaikki. On ihmisiä, joiden mielestä söpö ihminen näyttää kauhealta, mutta koska joku ihminen vilpittömästi on sitä mieltä, että henkilö ei ole kauhea, hän on söpö. Ihmiset voivat käsittää söpöjenkin yhteydessä, miksi toinen pitää söpöä söpönä, mutta yhtä hyvin voi olla käsittämättäkin.

Nämä ei-söpöt ovat yleissöpöjen tapaan pieni ryhmä. Siihen kuuluvat ne ihmiset, jotka eivät kuulu edellä mainittuihin ryhmiin, vaan ovat sellaisia, jotka eivät ole kenenkään mielestä söpöjä. Eli käytännössä tämä on rumien ihmisten luokka. Ei-söpöillä on kuitenkin myös pieni alaryhmä. Otetaan esimerkiksi, että henkilö x on ruma. Kuitenkin henkilö y pitää hänestä niin paljon, että ulkonäkö ei vaikuta, vaan hänen mielestään x on kaunis. Tämä ei kuitenkaan vie henkilöä söpöjen ryhmään, sillä kyseessä on vain subjektiivinen käsitys, jolla ei ole tässä lajittelussa merkitystä.

Minä itse kuulun luultavasti tuohon ei-söpöjen ryhmään. Koko elämäni aikana vain sellaiset ihmiset, jotka ovat olleet ystäviäni, ovat lausuneet positiivista kommenttia ulkonäöstäni. Sen sijaan moni tuntematon on sanonut minusta negatiivisesti. Tästä tulee mieleen se tapaus, kun olin alle kouluikäinen ja olimme serkkujen luona. Siellä minun kaverini oli kaksi vuotta minua vanhempi serkkuni. Sitten yhtenä kertana serkkuni kaverit tulivat hakemaan häntä leikkimään, mutta hän ei voinut tulla, koska hänen piti olla minun kanssani. Sitten kun serkkuni tuli takaisin ja hänen kaverinsa lähtivät, hän sanoi, että hänen kaveriensa mielestä minä näytin kummalta.

Ja kun olin ensimmäisiä päiviä yläasteella, jouduin työskentelemään ilman Merryä joidenkin luokkalaisteni tyttöjen kanssa. Minä en tuntenut heitä mitenkään, eivätkä he tunteneet minua, mutta heidän ensimmäinen kommenttinsa oli tämän tyylinen: "Siis vitsit sä näytät oudolta! Kattokaa noita silmiäkin, ne varmaan pullahtaa kohta pois päästä." Sitten he vain nauroivat. Tämä olisi helppo kumota sanomalla, että ne ihmiset halusivat vain kiusata minua, mutta nyt kun olen oppinut tuntemaan heitä, niin he ovat sellaisia yliystävällisiä ihmisiä kaikille. Minullekin nykyään. Ihmisten ensi reaktio minusta vain on, että näytän kummalta ja rumalta.

Siksi on loukkaavaa sanoa minua kauniiksi tarkoittamatta sitä. Harras toiveeni on, että olisin kaunis ja että ihmiset pitäisivät minua kauniina, mutta on niin kauheaa kuulla ihmisten valehtelevan niin vain kohteliaisuutena. Se on vielä kauheampaa kuin että he sanoisivat suoraan, miten asia on.

338-1414-_DSC0124.jpg

Tuossa on kaunein ihminen, mitä olen koskaan nähnyt. Kuva on netistä, enkä ole sitä sinne laittanut, joten en riko kenenkään yksityisyyttä. Tämä tyttö on meidän lukiossamme. Hän on minua vuotta nuorempi, mutta hän suorittaa lukion kahdessa vuodessa. Arvosanat ovat huippuja. Hän on suosittu. Thesin mukaan tämä samainen tyttö on lisäksi joskus ollut sairaalassa anoreksian takia. Hän on hyvin lähellä sitä täydellisyyttä, mitä minäkin toivottomana tavoittelen. Oli päivä mikä tahansa, oli ilma mikä tahansa, tämä henkilö onnistuu aina näyttämään kauniimmalta kuin kukaan muu. Turha kai mainitakaan, että olen törkeän kateellinen hänelle.

Pitkä, mutta ei liian pitkä (kuten minä). Laiha, mutta juuri täydellisen laiha. Kasvot ovat täydelliset: Nenä, leuka, silmät - kaikki oikeassa suhteessa toisiinsa. Täydellisen kaunis, mutta silti traagisesti kärsivä yhteikunnan priimus.

Nyt olen taas entistä rumempi.