Bussi lentokentälle lähtee vajaan kahden tunnin päästä. Nukuin viiden tunnin "yöunet" illasta ja nyt olen jo jotakuinkin valmis lähtemään. On ollut jotenkin huonot 24 tuntia. Matka stressaa ja yksi rotista lähti juustomaille eilen. Tai siis tänään. Tai siis eilen. No, neljältä, eli alle 12 tuntia sitten. Se oli saanut aikaisemmin antibiootit korvatulehdukseen, koska se kulki pää vinossa, mutta meni nyt viimeisten päivien aikana paljon huonompaan kuntoon, joten ilmeisesti kyse ei ollut korvatulehduksesta, vaan aivokasvaimesta. Se oli yksi nuoremmista, se oli täyttänyt vasta vuoden, jopa sen äiti on vielä elossa ja hyvässä kunnossa. Joten siitä tuli kurja fiilis.

Lisäksi juuri äsken vessasta kuului outo ääni, joten menin katsomaan ja huomasin, että suihkuverhon tanko oli irronnut katosta. Kuulostaa varmaan typerältä, mutta en ole koskaan edes ajatellut, että sellaiseenkin pitäisi olla varautunut. Tanko oli edelleen kiinni seinissä, mutta roikkui aika pahasti ja näytti siltä, että ne muoviosat joista se on vielä kiinni seinissä hajoavat ihan koska tahansa. Yritin tökätä sen takaisin kattoon, mutta tietysti se tippui sieltä uudestaan ja sen mukana osa kattoa. En edes tiedä miten se on ylipäätään kiinnitetty sinne, saati sitten että miten sen saisi takaisin. Enkä saanut edes sitä kokonaan irti sitä suihkuverhon tankoa, koska se on ruuvattu niin tiukasti seiniin kiinni, että kun yritin ruuvata niitä irti, ruuvi löystyi vain vähän ja lähinnä siitä ruuvauskohdasta irtosi jotain rautapölyä ja se ristipään kohta madaltui, kun ruuvari vain lipesi uudestaan ja uudestaan.

Toisaalta olisi kai pitänyt osata odottaa tätäkin, koska se aikaisempi asukas, joka on tehnyt jotain pintaremonttia, oli onnistunut kämmäämään niin monessa muussakin asiassa, että tämänkään ei pitäisi olla yllätys. Tulee jotenkin se avuttomuus taas ja tekisi mieli vain soittaa äidille ja kysyä, että mitä minä nyt sitten teen? En tosin tiedä tietäisikö hänkään yhtään paremmin, koska meillä ei ollut suihkuverhoa kotona.

No, pitää miettiä sitä sitten kun tulen kotiin. Onneksi on vielä ensi viikkokin lomaa. Minulla on kesätukkakin. Käytin monta tuntia siihen, kun raidoitin tukkaani color maskin mandarin-sävytteellä, mutta siitä tuli ihan kiva. Se on sellainen liukuvärjäyksellä tehty, missä latvat ovat oranssit ja kun mennään ylöspäin, se pikkuhiljaa vaalenee ja juuressa on ihan vaaleaa. Varmaan joku hiusammattilainen olisi eri mieltä sen onnistumisesta, mutta minä tykkään siitä. Tuntuu taas vähän siltä kuin olisi joku muu, olisi loma-minä.

Äh, puolen tunnin päästä olin suunnitellut, että voisi alkaa tehdä lähtöä, koska haluan varata tarpeeksi aikaa linja-autoasemalle siirtymiseen, jotta voin tehdä sen ihan rauhassa, jotta se kiirehtiminen ei aiheuttaisi ainakaan yhtään enempää stressiä.