Sain juuri tietää, että se huonekaverini töissä saa korkeampaa tuntipalkkaa kuin minä. Siis hän saa 9€ tunnilta, missä minä saan vain 8€. Okei, hän tekee haastatteluja myös ruotsinkielellä ja on vuokrafirman kautta, mutta nyt kun hänelle tarjottiin vakinaista paikkaa, niin hän suostuu siihen vain, mikäli saa 9,5€ tuntipalkan. Mikä tuntuu minusta törkeältä, kun itse olen ollut täällä vuoden ja teen joustavasti ylitöitä tarvittaessa esim. viikonloppuisin ja olen valmis tekemään töitä myös englanniksi. Eikä ylitöistä tai viikonlopputöistä saa mitään ylityölisää tai muutakaan korvausta, vaan perus 8€ tunti. Lisäksi huonekaveri valittelee, miten täällä on niin alhainen palkka, että ei viitsi olla kyllä täällä ja koko ajan etsii uutta paikkaa, joten tunnen itseni suunnilleen petetyksi, kun olisin ihan tyytyväinen 9€ palkkaan.

Lisäksi edellisessä kirjoituksessani muistin äitini iän väärin. Hän ei olekaan 63 vaan 61. Hän sai minut 39 vuotiaana, joten kelasin, että meidän iällä on vuosikymmenten lisäksi vain yksi vuosi eroa. Muistin sen sitten väärään suuntaan, joten äitini ei ole eläkkeelle pääsemässä vielä.

Pakko sanoa, että ottaa ankarasti päähän tuo palkkajuttu, vaikka tänään aikaisemmin oli niin hyvä fiilis, kun olinkin tehnyt viime kuussa tunnin ylimääräistä, kun en ollut tajunnut sairauslomajuttua, vaan olin jättänyt korjaamatta ne. Lisäksi pomo suostui tuosta vain siihen, että teen synnyttävän rotan takia (on muuten varmaan yksi oudoimmista syistä ilmoittaa työnantajalle) ensi viikon osittain kotoa käsin töitä.

En voi kuitenkaan sanoin kuvailla, miten syvästi ärsyttää tuo palkkapaska tällä hetkellä. Meille kun ollaan sanottu, että ihan kaikki tutkimuksia tekevät ja tietokonepuolella toimivat saa saman palkan, eikä korotuksiin ole mitään mahdollisuutta. Ärh.