Okei. Aloitan näköjään nykyään aina sanomalla ensin "okei". Tuntuu jotenkin ihan liian monimutkaiselta kaikki roska, niin siksi pitää sanoa oikein että okei, tämä on tilanne tällä hetkellä.

Juttelin kaverin kanssa puhelimessa ja tuli tosi paljon parempi fiilis. Sai Thomas-asiaakin puitua ja siitä avauduttua. Ja sitten siitä sain tämän tämänhetkisen näkökulman, jota pitää oikeasti pohtia. Ja tämä näkökulma on se, että jos kerran Thomasin käytös muuttui jotenkin radikaalisti reilu viikko sitten, minkä jälkeen hän on ollut etäisempi ja suoraan sanottuna vähän epäkohteliaskin minua kohtaan, mikä ei ole sitten yhtään tyypillistä hänelle, niin ehkä minä olen tehnyt jotain, jonka hän tulkitsi väärin, tms. Siihen kun sanoin, että tuskin nyt mistään tuollaisesta on kyse, kun mitä olisin voinut muka tehdä, että yhtäkkiä kohteluni muuttuisi täysin, mihin kaverini huomautti, että itsehän teit samalla lailla Thomasille.

Piti sitten ruveta oikein kelaamaan asiaa. Aikaisemmin Thomas on antanut todella paljon merkkejä suuntaani, mutta yhtäkkiä kaikki kylmeni. Viime viikolla niissä bileissä Thomas lähinnä pelasi shakkia keittiössä ja minä kun välillä menin sitten sinne katsomaan, niin kun peli oli ohi ja mahdollisesti pelin toinen osapuoli meni käymään tupakalla tai vessassa tai jotain ja Thomas olisi jäänyt siihen pöydän ääreen kaksistaan kanssani, hän vain häipyi ja jätti minut istumaan sinne yksinäni.

Ja aikaisemmin hän on suhtautunut ihan ok:sti tyttöihin, mutta nyt se on lähtenyt lapasesta. Sitten jos tätä uutta näkökulmaa käyttäisi, niin kyse voisi silloin olla teoriassa siitä, että Thomas yrittää saada minua mustasukkaiseksi.

Lisäksi kun tätä asiaa mietin, niin Thomas eilenkin pariin otteeseen heitti parit piikit suuntaani, mikä voisi sopia tähän. Kun pelattiin Trivial Pursuitia, Thomas sanoi heti olevansa tämän yhden naisen kanssa tiimi. Sitten sama biljardissa. Ja kun tämä nainen sanoi, että voi voi voi, hän ei osaa yhtään pelata, niin Thomas kommentoi siihen, että ei se mitään, Amiakin on ihan paska. Sanasta sanaan tyyppi sanoi noin. Sitten kun pelattiin pöytäcurlingia, niin Thomas ja yksi toinen vetivät kivi-paperi-sakset -pelillä sen aloittajan, joka saisi valita joukkueensa, niin Thomas voitti ja sen jälkeen ryhtyi miettimään joukkuettaan. Hän mietti pitkään ja aika teatraalisesti ja osoitti kädellään kuin viisarilla ja liikutti kättään edestakaisin minun ja tämän toisen naisen välillä (koska muita ei siinä vaiheessa iltaa enää ollut) ja pitkän hiljaisuuden jälkeen julisti taas kerran hymyssä suin, että suthan mä otankin, toinen nainen.

Nyt kun mietin tätä näkökulmaa, niin se voisi käydä järkeen. En vain keksi, mitä olisin voinut sanoa tai tehdä, että tyyppi olisi loukkaantunut noin, mutta kuten kaverini sanoi, olen aika "hillitty tyyppi", minusta ei välttämättä saa oikein kunnolla kuvaa edes siitä, että viihdynkö ylipäätään vai enkö viihdy. No, mitä nyt mietin näitä halauskertoja, niin silloin kun se Thomasin "Ai sä olet Amia, mä olen kuullut susta niin paljon" -kaveri oli käymässä, Thomas halasi minua vielä sillä tavalla kuin ennen. Muistan itse asiassa kirjoittaneeni siitä halauksesta tännekin:

"Tällä kertaa olin jotenkin itse hieman varovainen, kun oli tosiaan se Thomasin ystävätär siinä vieressä katsomassa - -, mutta oli kiva huomata, että Thomas ei ollut yhtään varovaisempi. Hieman vain oli kiusaantunut olo siinä sen perinteisen pitkän halauksen aikana tuon takia."

Sitä ennen oli se ainoa kerta, kun oltiin Thomasin luona kaksistaan, ja senkin illan päätteeksi olin vain itse hyppäämässä bussiin vain moikat sanottuani, mutta Thomas sitten kuitenkin halusi halata. Ja sen jälkeen puolestaan oli sitten se tapaaminen, kun olin yötäkin ja sitten kun leffamaratonin jälkeen lähdin kävellen kotiin kun myöhästyin bussista, niin siinäkin sitten Thomasin aloitteesta halattiin lyhyesti, kun minä olisin vain lähtenyt menemään. Mutta sitten nähtiin siellä ekalla virallisella keikalla ja lyhyesti halasin Thomasia onnitellakseni ja sen jälkeen hän tuntui katsovan minua sillä entisellä tavalla. Siitäkin itse asiassa sanoin täällä.

Sen lisäksi olen miettinyt vielä yhtä asiaa, jonka sanoin silloin leffamaraton-iltana. Tai pariakin asiaa. Kun puhuin NN:stä niin mainitsin nähneeni hänet Nightwishin konsertissa ja siellä pääsykokeessa vuosi sitten, mutta olisin voinut toki tehdä paremmin selväksi, että en haikaile enää sen tyypin perään. Lisäksi jostain ihmeen kumman syystä sanoin, että vaikka ihastun todella harvoin, niin tapanani on kuitenkin tehdä tunteeni selviksi tälle toisellekin osapuolelle ja tehdä aloitetta, jne. Se tuntui silloin mielessäni fiksulta, mutta kun olin sanonut sen, niin tajusin oikeastaan silloin jo, että ei hitto, miksi ihmeessä sanoin jotain tuollaista!!! Siinä sen jälkeen oli pieni hiljainen hetki, johon hetken harkitsin sanovani, että minä itse asiassa pidän sinusta, Thomas, mutta kun se todellisuus iski ja olisi ollut hetki sanoa se, minä vain jäädyin, kun päässä tuntui takovan, että "mitäjossesanooei, mitäjossesanooei, mitäjossesanooei!" Päädyinkin sitten vain nielaisemaan ne sanat.

Joten periaatteessa viime aikainen käytökseni on saattanut olla hieman torjuvaa ilman että olen kunnolla edes tajunnut sitä. Mietin nyt, että jos Thomas tulee keskukseen huomenna - päätinkin nimittää tätä uutta paikkaa keskukseksi ennemmin kuin osastoksi, kun ei mikään sairaalapaikka ole - niin mahdollisesti jos oltaisiin sitten kaksistaan siellä kaukaisimmassa sopessa, musiikkihuoneessa, niin voisin kysyä häneltä suoraan, että olenko tehnyt jotain, mikä on ärsyttänyt häntä, kun hän tuntuu käyttäytyvän niin erilailla. Ja ehkä sitten tunnustaisin suoraan sen ihastukseni vähän kuin ohimennen, että sitten sen jälkeen voisi jatkaa sitten sillä tähänastisella "Irti Thomasista" -vieroituskuurilla joka on nyt vähän aikaa ollut käynnissä, mutta tietäisi, että oman mokan takia ei ole tilaisuus mennyt ohi.

Hitto. Toisaalta kun tämä ei oikein pälkähtänyt mieleenikään tämä vaihtoehto tai sitten jotenkin vain torjuin sen heti, niin niin kovasti tuntuu siltä, että haluaisi tarrata siihen toivonrippeeseen siitä, että ne Thomasin kanssa vietetyt melkein oikeasti onnelliset hetket olleet nyt sitten siinä tai minun mielikuvituksessani. Toisaalta sitten tuntuu siltä, että älä hullu toivo mitään tai sitten tulee vain uusi pudotus, kun totuus paljastuu samaksi kuin aina ennenkin!

Mutta ehkä parempi ottaa asia selville tässä vaiheessa kuin vaikka kolme vuotta myöhemmin. Ja sitä paitsi jos joukossa on jo yksi tyttö, jolle Thomas on antanut pakit ja nyt tällä kertaa oli myös mukana se basistityyppi, jolle minä annoin pakit, niin enköhän sovi joukkoon siinäkin tapauksessa oikein hyvin.

Voi hitto, minä niin toivon, että Thomas olisi siellä huomenna. Minulle on vieläpä hieman epäselvää, että pitääkö minun ilmoittautua tai mitään, joten todella stressaa mennä ensimmäistä kertaa. Mutta otan tarpeeksi rauhoittavia mukaan - en olekaan käyttänyt niitä moneen viikkoon - ja kaikki nuottini, niin eiköhän se siitä. Itse asiassa pitkästä aikaa jopa maksoin nuoteista, kun löysin pari Nightwish-biisiä nuotinnettua oikein erinomaisesti ja ne maksoivat molemmat alle 3 euroa ja maksu onnistui PayPalilla, joten homma kävikin todella helposti. Nyt on ainakin uusia biisejä harjoiteltaviksi. Olen nyt reilussa kuukaudessa kehittynyt enemmän pianistina kuin varmaan pariin viime vuoteen, kun olen välillä purkanut ahdistustani niihin tilulilutuksiin, joita ei pysty oppimaan muuten kuin harjoittelemalla, harjoittelemalla ja harjoittelemalla.

Perhana kun kämppä pitäisi siivota.