Tänään on ollut hyvä päivä. Menin lopultakin siihen tenttiin, jota siirsin sitä ennen yhteensä yhdeksän kertaa. Mutta se meni tosi hyvin! Ainakin tuntui siltä ja osasin vastata kysymyksiin, mikä oli ihan kiva tunne, sillä yleensä en oikein ole ollut parhaimmillani kirjatenteissä. Ja oli kaunis päivä ja ehdin istua puistossa sen jälkeen. Ja koska olin eilen iltavuorossa, valvoin aamukuuteen asti ja tasan kello 6:01 kun yksi erikoiskurssi tuli ilmoittautumisvaiheeseen, klikkasin itseni siihen kurssille. Se on loistava kurssi ja tällä hetkellä se tuntuu kuin taivaan lahjalta, joka ratkaisee kaikki tämän vuoden ongelmat. Se on tilastotieteen kurssi, joka ei kuulu yleiseen kurssiohjelmaan, mutta tänä vuonna sellainen järjestetään ja ehdin käymään sen juuri ennen kuin palautan kandityöni! Olen koko kevään kironnut sitä että meillä ei ole ollut mitään tilastotieteen kurssia, koska meidän oletetaan silti käyttävän tilastotieteen menetelmiä esimerkiksi kandityössä. Ja sen voi suorittaa kymmenen opintopisteen laajuisena, mikä tarkoittaa että se ratkaisee myös ongelmani siitä että miten saan suunnitelmaani 8 opintopisteen edestä kursseja.

Ja tänään on töitäkin. Olen vaihteeksi menossa yksin yövuoroon, mikä kyllä hermostuttaa vaikka olen yhden sellaisen vuoron jo tehnytkin. Mutta siellä saa olla ihan rauhassa ja viimeksi ainakin kaikki meni ihan hyvin. Eikä myrskyjäkään ole enää luvassa, niin ehkä kaikki menee hyvin. Olin viikonloppuna töissä ja siitähän ei meinannut tulla mitään, kun se myrsky (vaikka ei meille asti tullutkaan) sai aikaan valtavan työpiikin ja eilenkin oli vielä niin kiire, että melkein itkin töissä, kun oli niin kiire, että tuntui että pää hajoaa.

Huomenna on myös yövuoro, mutta minä ainakin tässä vaiheessa tykkään niistä. Koko päivä on vapaa ja yöksi, kun valvoisin todennäköisesti muutenkin myöhään, istun sen sijaan kodin sijaan vain töissä ja saan samalla yöajan palkkaa ja yksinolokorvauksen vaikka yleensä ei ole niin kauheasti tehtävää.

Perjantaina on nyt sitten vielä toinen kirjatentti, joten varmaan yritän nyt tämän työyön aikana yrittää vähän lukea siihen, koska sitä ei voi siirtää, sillä perjantai on viimeinen päivä kun sen voi suorittaa. Mutta siihen on vain yksi kirja ja sen lisäksi joitain artikkeleita jostain kasvatustieteellisestä lehdestä, joten se toivottavasti menee helpommin kuin tämänpäiväiseen tenttiin luetut kaksi kirjaa. Toinen niistä meni kyllä nopeasti, mutta toinen oli pelkkää murhaa.

Rotat voivat hyvin. Sen jälkeen kun keräsin sen yhden kuolleen rotan puoliksi syödyt jäännökset sieltä häkistä, näin jotain hirveää painajaista rotista, mutta seuraavana päivänä nekin käyttäytyivät jo normaalisti. Varmaan ne olivat vain niin stressaantuneita silloin siitä häkkikaverin kuolemasta, että käyttäytyivät oudosti.

Mutta pitää pikkuhiljaa alkaa valmistautua lähtemään töihin. Ehdin ottamaan reilun tunnin nokosetkin, mikä oli tarpeen koska edellinen yö jäi aika lyhyeksi, koska kertasin niin paljon siihen tenttiin ja valvoin tosiaan siihen asti että se kurssi-ilmoittautuminen aukesi. Toivottavasti on rauhallinen yö eikä tule mitään erikoista. On kuitenkin todennäköistä, että jossain vaiheessa tulee vastaan superhullu yö joko myrskyn tai jonkun muun takia, minkä jälkeen en välttämättä pidä enää yövuoroista. Mutta tähän asti ne ovat ainakin olleet ihan jees. Mutta on tuntunut että sen jälkeen kun minut oli koulutettu loppuun (eli kun minusta tuli Jedi) olen ollut töissä paljon itsevarmempi. Ehkä se johtuu siitä, että nyt tietyissä vuoroissa minä olen se, jolta tullaan ohjeiden mukaan kysymään ensimmäisenä neuvoa, niin en voi enää vedota siihen, että en tiedä, kun minulle ei ole koulutettu kaikkea. Joten ehkä vain luotan enemmän omaan arvostelukykyyni. Se on ollut ihan kiva ja tuntuu että töissä on mennyt paremmin.

No joo, mutta pian pitää lähteä.