Olen kunnossa, suht kunnossa. Kai aiheellista mainita siitä täälläkin. Tuon edellisen kirjoituksen jälkeen ei ole ollut pahoja hermojen menettämisiä tai itsetuhoisuuksia, mutta tänään kai on taas sen vaara, kun on rottahäkin siivouspäivä.

Mutta olen kunnossa, aika lailla väsynyt vain. Jotenkin olen saanut pidettyä rutiinia yllä, että herään ennen puoltapäivää ja laitan päivävaatteet päälle ainakin lähes joka päivä ja tuollaista. On vienyt kauheasti energiaa, mutta ensimmäistä kertaa varmaan vuoteen minusta tuntuu edes hieman siltä, että ehkä minä olisinkin pian valmis hakemaan yliopistoon ihan aikuisten oikeasti.

Nanillakin on loma ja ollaan nähty siis sen loman aikana kaksi kertaa. Nanilla on vielä seuraavakin viikko lomaa ja tarkoituksena on mennä yhdessä leffaan katsomaan Avatar. Tuntuu jännän kivalta, kun on jotain tuollaisia suunnitelmia. Sain jopa tässä pari päivää sitten, kun Nan oli kylässä, sanotuksi, että miten minusta tuntuu todella kivalta ja tärkeältä, kun se yksi netti-ihminen, josta on tulossa kai melkein ihan oikea vähän niin kuin kaveri, pitää jonkinlaista yhteyttä aika tiheään. Jos menee vaikka viikko, ettei hän kuule minusta mitään, niin sitten hän usein joko soittaa tai laittaa tekstiviestin jossa kysyy, että onko kaikki okei. Ja kerran kävi niin, että oli viikko, kun en kuullut hänestä mitään, niin se ei masentanut minua, vaan minä puolestani laitoin hänelle viestin, jossa kysyin, että onko hän kunnossa. Se sai jotenkin kummalla tavalla minut tuntemaan oloni hieman tärkeäksi.

Niin siis ja kun sanoin Nanille tuosta, niin Nan sanoi sitten siihen, että hänelle tuli huono omatunto, kun hän ei pidä yhteyttä. Ajattelin sillä hetkellä, että jes, vihdoinkin sain jotenkin hänet ajattelemaan sitä, että ehkä minusta olisi kiva pitää enemmän yhteyttä hänen kanssaan. Sanoin kuitenkin että tiedän kyllä, että hänellä on kauheasti kiireitä ja paljon muuta. Mutta toivottavasti Nan pitää paremmin yhteyttä... Nyt on ainakin ollut niin kivaa, kun on ollut joku jonka kanssa nähdä ja jutella kasvotusten ja suunnitella seuraavaa tapaamista seuraavalle viikolle!

Niin ja se kolmoishermosärky yltyi taas pahemmaksi tuossa joku päivä siitä lääkkeestä huolimatta. Olisiko ollut uudenvuoden aatto, ja minä sitten ajattelin, että en kyllä ole lähdössä jonnekin puolen tunnin matkan päähän päivystykseen odottelemaan taas montaa tuntia. Nostin sitten itse sitä Lyrica-annostusta kaksinkertaiseksi. Ihan alunperin, silloin aikaisemmin syksyllä se annos oli tarkoitus nostaa tuohon kaksinkertaiseen annostukseen, mutta paikallinen terveyskeskuksen lääkäri keksi, että ei nostetakaan. Mutta nyt se kipu yltyi niin paljon, että alkoi syöminen ja juominenkin olemaan taas hankalaa, niin päätin sitten, että nostan annosta itsekseni ja sanon siitä sitten apteekissa, kun menen sinne sen reseptin kanssa, jonka sain silloin jouluaattona. Ja sitten tarvittaessa varaan ajan lääkärille.

Mutta olo on kuitenkin ollut vähän parempi kuin loman alkupäivinä. Joku päivä tuli Yle Teemalta niitä Olipa kerran... Ihminen -jaksoja, niin minä innostuin ja tilasin netistä itselleni koko 6 DVD:isen paketin Olipa kerran elämä. Siinä on periaatteessa koko lukion ihmisen biologia, mikä on ihan mahtavaa. Vaikka en voi keskittyä vielä kunnolla lukemiseen, niin voin silti oppia lopultakin sen hullun ihmisen biologia -kurssin, joka minun piti suorittaa lukiossa itsenäisesti ja josta ei tullut oikein mitään.

Siis olen innostunut opiskelusta. Pitäisi varmaan tilata myös se ilmainen palvelu netistä, joka lähettää joka päivä sähköpostiin yhden uuden englanninkielisen sanan, jolloin siis oppii yhden uuden sanan joka päivä. Kun vaan löytäisin sen taas jostain... Hoo! Löysinpäs! Laitanpa sen nyt tähänkin, jos jotakuta muuta kiinnostaa: www.dictionary.com Tuolla on sellainen kohta, että laitetaan sähköpostiosoite ja sen jälkeen saadaan "Word of the Day" sähköpostiin päivittäin. Tuota on kehuttu aika paljon. Siellä on englanninkielisiä ristikoitakin.

Mutta joo. Eipä paljon muuta.