Ha! Jotain konkreettista hyötyä tästä blogistakin on, kun tänään oli se tentti, ja siinä oli lista sanoja, joista piti laittaa se hieno muoto, ja yksi niistä sanoista oli se naurettava "relinquish", jota en olisi tiennyt, jos en olisi etsinyt sitä vaikeinta sanaa sieltä monisteesta laitettavaksi esimerkiksi. Muuten tentti meni huonosti, mutta ilmeisesti se meni melkein kaikilla muillakin huonosti, koska se oli hyvin yläastetyyppinen koe.

Olisin osannut soveltaa niitä opeteltuja juttuja käytäntöön, mutta kun tentissä mainittiin joku video, joka oltiin katsottu jollain tunnilla, ja kysyttiin sitten, että mitkä olivat kolme tärkeintä pointtia siinä videossa, niin... En vain odottanut mitään tuollaista! Ja pilkutusta ei tarvinnut sinänsä osata kuin yhdessä tehtävässä, mutta olisi pitänyt osata nimetä kolme tärkeintä pilkutussääntöä, jotka oli mainittu jossain monisteessa. Eli periaatteessa minun olisi tarvinnut opetella kaikki muistiinpanot ulkoa, jotta olisin voinut toistaa jonkun tietyn listan asioita siinä tentissä. Tuo oli ihan naurettavaa, kun meille on korostettu, että me ollaan yliopistossa ja tämä on jotain ihan muuta, vakavampaa opiskelua kuin vaikka lukiossa, ja sitten tulee joku kymmenen sivun kyselylomake, johon olisi pitänyt osata kirjoittaa täsmälleen ne asiat joita ollaan vihkoon kirjoitettu, ja vieläpä täsmälleen niin kuin ne on sinne listattu. Ja yhtä tehtävää en edes tajunnut. Jotain piti tekstistä ympyröidä ja jotain alleviivata, ja tajusin sen, että mitä sanoja siinä haettiin, mutta minulle jäi täysin epäselväksi, että mitkä niistä sanoista piti ympyröidä ja mitkä alleviivata. Ja meille tehtiin myös selväksi, että jokaisesta väärästä vastauksesta menee myös miinuspisteitä, samoin vastaamatta jättämisestä. Saa nähdä pääsenkö edes plussan puolelle, kun uskon, että sain vain todella paljon niitä miinuksia, että vaikka jotain tiesin, niin tuntuu, että ei sillä ole mitään merkitystä, koska koko muu koe nollaa se mitä olen osannut.

Ja oli fonetiikkaa tänään ja kirjoitettiin jotain lausuttua tekstiä, ja ilmeisesti univaje vaikuttaa siihen erityisen paljon, koska kaikki meni melkein huonommin kuin ensimmäisellä tunnilla syksyn alussa. Oli viimeinen tunti sitä, niin saatiin kaikki henkilökohtaista palautettakin, ja se meni hyvin, minun ei tarvinnut yhtään sanaparia tai lausetta toistaa, koska sain kaikki oikein ensimmäisellä kerralla, ja sain kommentiksi todella rohkaisevan "fantastic", mutta siltikään ei ole hyvä olo.

Näin Nania tänään, syötiin yliopistolla, ja täten nyt usean kuukauden jälkeen söin yliopiston ruokalassa ensimmäistä kertaa ikinä. Nan antoi minulle samalla myös lipun siihen musiikkijuttuun, jossa hän on mukana ja joka on huomenna. Ja sitten yliopiston jälkeen näin Jaskaa, mentiin kahville. Oli ihan kivaa, ei tullut yhtään sellainen olo, että hän haluaisi erota tai mitään sellaista. Ja nyt pitäisi aloittaa huomisen läksyt, ja lintsasin eilen toiselta luennolta, enkä ole niitä toisia juttuja edes tulostanut vielä, niin tuntuu että aloitan ihan alusta. Jotenkin alkaa tulla se pelko, että en pääse noista kaikista kursseista välttämättä läpi - mikä sitten tarkoittaisi, että moduulivalinnassa minut laitettaisiin vain sinne missä on tilaa, koska taatusti tulen olemaan huonoimpien joukossa.

Jaska sanoi, että voithan nytkin vielä jättää jonkun kurssin pois, mutta sanoin vain, että kun olen monta kuukautta käynyt niillä oppitunneilla, niin en vain suostu tässä kohtaa luovuttamaan. Mutta olen vain todella, todella väsynyt. Kaikki tehtävät jäävät viimeiseen iltaan, koska tuntuu, että koskaan ei ole vapaa-aikaa, kun pitää tehdä kaikkea! Tällä viikolla on sentään jotain muutakin kuin koulujuttuja, mutta ajatus siitä näyttelystäkin lauantaina väsyttää jo nyt. Pitäisi jotenkin kai herätä vähän viiden jälkeen aamulla, että ehdin junaan. Mutta jos otan koulujuttuja mukaan, niin ainakin siellä on aikaa sitten tehdä niitä, kun lähtemään pääsee vasta joskus viiden-kuuden aikaan. Ja tuo on taatusti ihan pieleen kirjoitettu kieliopillisesti, mutta en vain jaksa kiertää tai välittää.

Ja jos minun kenkäni eivät jatkuisi nilkan yli, olisin nyrjäyttänyt nilkkani tänään, kun tulin portaita alas vähän huolimattomasti. Jalka on kipeä, ja jotenkin mietin toistakin jalkaani, että voiko se olla vielä se vuodentakainen murtuma, joka siinä särkee, koska ei minulla yleensä ole jalkaterä siitä ulkosyrjästä kipeä.

Ja pitäisi antaa läskille lääke kaksi kertaa päivässä, sitten mieluusti myös höyryhoitoa, ja sen lisäksi valmistella tyttöjä näyttelyyn puunaamalla niitä, leikkaamalla kynsiä, jne. Ja tämä läski on se setä-rottani, muut pojat ovat "pikkuläskejä". On niillä nimetkin, mutta jotenkin aina käytä niistä joitain "hellyyttelynimiä".

Mutta ehkä saan mentyä nukkumaan aikaisemmin tänään, kun olo on vain NIIN väsynyt. Saa nähdä mitä niistä tehtävistä tulee.