Tänään oli hoitoneuvottelu siellä päiväosastolla ja hoitosuhdettani jatkettiin kahdella kuukaudella. En ajaudukaan vararikkoon, vaikka niin kuvittelin, sillä hoitomaksuissa on olemassa katto, joka täyttyy jo toisen laskun tullessa, jolloin en joudu maksamaan enää mitään. Tai no, äitini on väkisin halunnut maksaa ne, joten jään hänelle taas velkaa ja maksan myöhemmin, jotta en olisi ihan järjettömissä rahavaikeuksissa.

Tänään olen myöhemmin illalla menossa ensimmäistä kertaa ikinä kaksistaan Erkin kanssa "bisselle". Varmaan juon jotain alkoholitonta, mutta kerrankun tulee hyvissä ajoin kutsu sellaiseen, joten ei ole sillä lailla, että pitäisi tällä sekunnilla lähteä. Ihan mielenkiintoista, vaikka saa nähdä, miten se sujuu.

Tänään myös saatoin antaa epähuomiossani vähän väärän kuvan eräälle ihmiselle. No, sanottakoon, että hän on mies ja lopettamassa lähiaikoina. Olen jo pitemmän aikaa miettinyt, että pitäisi yrittää kysyä kaikilta hyviltä tyypeiltä, että ovatko he Facebookissa tai jotain, jotta ehkä voitaisiin nähdä myöhemminkin. Kun vaikka ihmiset tajuavatkin todella hyvin tätä nykyistä tilannettani, niin on silti kuitenkin eri asia, että on tutuissa joku sellainen, jolla on samantyyppisiä kokemuksia. Kun lounaalla sitten tämä kyseinen henkilö oli minun vakipöydässäni, päätin sitten vähän kysellä jotain yleistä ja kehittää small talkia. Sitten kun sain tietää, että hän lopettaa pian, kysyin sitten suoraan, että onko hän Facebookissa.

Sillä hetkellä se rento, puoliksi välinpitämätönkin ilmapiiri siinä pöydässä muuttui ja tyyppi oikein näytti hämmentyvän ja katsovan minua jotenkin arvioiden. Sen oikein näki, miten aivot käynnistyivät siitä horteisesta olotilasta ja lopulta hän kysyi, että ai miksi? Selitin sitten siitä, että aikaisemminkin olen tullut tulokseen, että osastoilla on todella hyviä tyyppejä, joiden kanssa haluaisi pitää yhteyttä senkin jälkeen, kun ei hoidollisesti olla enää tekemisissä. No, tyyppi ei ollut Facebookissa enää, joten ehdotti puhelinnumeroiden vaihtamista, jolloin sanoin, että olen vähän huono puhelinten kanssa, minkä jälkeen hän ehdotti Skypeä ja Messengeriä. Mesessä en oli pitkään aikaan ollut ja Skypeä en koskaan edes kokeillut.

Sitten se tyyppi näytti innostuvan vähän enemmän kuin olin tarkoittanut ja kun hän kysyi sitten, että mitä minä niin kuin haluaisin tehdä hänen kanssaan, hämmennyin jo aika lailla ja sanoin, että olisi kiva esimerkiksi joskus ottaa yhteyttä ja kysyä että haluaisitko liittyä joukkoon minun ja parin kaverini lisäksi, kun mennään katsomaan vaikka jotain leffaa tai jotain. Yritin siis antaa kuvan, että en ihan siis treffimielessä häntä ulos pyydä, koska vaikka tuon voi kysyä ihan neutraalistikin, niin se kysyttiin sillä tavalla, että se oli kyllä ihan rajamailla, voisiko sitä pitää enää ihan kaverillisena, että sitten tyrmäsin oikeastaan ne kaikki yhteydenpitokanavaehdotukset ja sanoin, että onhan tässä vielä aikaa miettiäkin sitä kanavaa sitten myöhemminkin.

Sen jälkeenkin tyyppi oli loppupäivän jotenkin pirteämpi ja puheliaampi ja on kyllä ihan kiva tunne sekin, että saattoi jonkun päivään selkeästi positiivisella tavalla vaikuttaa. Sama kysymys pitäisi kuitenkin tehdä tällä viikolla vielä kahdelle muullekin tyypille, jotka kaikki miehiä, joten saa nähdä sitten miten nämä reagoivat.

Tuon keskustelun jälkeen sitten hieman itse asiassa hieman tuli nolostus ja tunsin, että hieman punastuinkin, kun vasta paremmin sain ymmärrettyä itsekin, miten sen viattoman kaverillisen kysymyksen saattoi tulkita. Ajattelin kuitenkin, että sentään olen sanonut samantyyppisiä asioita joillekin muillekin, esimerkiksi kerran, kun bändiryhmän aikana kuulin siellä potilashuoneessa, miten joku soitti rumpuja sellaisella hyvällä otteella, että jälkeenpäin keskusteluryhmässä kysyin, että kuka muuten soitti rumpuja ja että se kuulosti todella hyvältä! Sitten tuli se nolostus, kun tajusin, että ei se muuten ollutkaan se yksi tyyppi joksi minä hänet olin muistanut, vaan itse asiassa tämä samainen henkilö!

No joo, olenhan itsekin välillä ylitulkinnut asioita, joten enköhän saa perille, että ihan kaverimielellä olen niitä tyyppejä tapaamassa, tai ainakin jokin yhteydenpitokanava voisi olla kiva, niin voisi kysellä edes kuulumisia tai jotain.

Että sellaista tänään. Tarkoitus olisi tänään kuitenkin katsoa se Amerikkalainen alkuperäisversio Huippumalli haussa ennen kuin tapaan Erkin (Natalialla on tentti) klo. 21.

Mutta on parempi fiilis kuin viime viikolla.