Vihdoin tuntuu, että pahin alkuvaihe on ohi. Kun eilen heräsin, tunsin oloni jotenkin oudoksi, minun oli vaikea hengittää ja minulle oli ilmestynyt inhottava yskä kuin tyhjästä. Pelkäsin että tulisin kipeäksi, mutta elättelin silti toiveita että se menisi vielä ohi ennen kuin pitäisi seuraavana aamuna mennä töihin. Illalla huomasin sitten joskus yhdeksän aikaan, että en pystynyt keskittymään oikein mihinkään. En sarjan katsomiseen, en pelaamiseen, enkä kirjatenttiin lukemiseenkaan. Päätin mitata kuumeen ja vähän yllätyin kun se näytti 37,8. Se on aika paljon minulle ja se oli tullut niin yhtäkkiä. Päätin että menen aikaisin nukkumaan, niin jaksan herätä aamulla töihin. Minulla oli hirveän kylmä ja nukuin vain pätkissä. Välillä sitten aina mittasin kuumetta, ja se ampaisikin suunnilleen katosta läpi, sillä reilua tuntia myöhemmin se näytti jo 39,2. Siinä kohtaa otin Ibumaxin, koska pelkäsin, että jos nukahtaisin, kuume jatkaisi nousuaan ja proteiinit koaguloituisivat. No, särkylääkkeestä ei ehtinyt olla kauheasti apua, koska vain vähän sen ottamisen jälkeen alkoi oksentelu. 18 tunnin ajan oksensin kaiken mitä söin tai join. Nukuin ehkä tunnin kerrallaan ja joka kerta palasin samaan uneen, jossa kolmiot olivat muurahaiskeon ympärillä, mutta eivät limittyneet täysin, sillä niiden kolmioiden keskipiste ei ollutkaan täysin keskellä.

Kuuden jälkeen aamulla soitin töihin ja sanoin, että en pääse tulemaan vuoroon, mikä tietysti tarkoitti että piti lähteä työterveyteen. Se oli ihan hirveää, tuntui että odotin siellä ikuisuuden ja sitten lääkäri halusi tehdä vielä kaikenlaisia laboratoriokokeita (influenssa, streptokokki, tulehdusarvot), vaikka minä halusin vain kotiin. Ja ensimmäistä kertaa tosiaan sain kokea sen influenssa-näytteenotonkin, eli nenään työnnetään joku tikku suunnilleen kyynelkanavaan asti ja pyöritellään siellä. No, influenssahan se oli ja ehkä tämä saa minut ottamaan sen rokotteen sitten ensi vuonna. Sain kuitenkin lääkkeen, jonka pitäisi lyhentää influenssan kesto puoleen, jonka voi kuulemma aloittaa vain näin alkuvaiheessa. Lisäksi sain särkylääkecoctailin ja vaikka en ihan pystynyt olemaan oksentamatta yhtä tuntia lääkkeiden oton jälkeen, niin ilmeisesti ne ovat silti auttaneet, koska nyt kolmisen tuntia sen jälkeen olo on paljon parempi.

No, nyt on töistä vapaata neljä päivää, vaikka hieman tuntuukin syylliseltä, että olen jättänyt muut pulaan. Tosin meillä on nyt porukka laonnut aika runsain määrin, joten voi olla että muillakin siellä on tämä sama tauti. En ole kyllä varmaan koskaan ollut näin sairas. Toivon tosin että pahin olisi nyt ohi ja että tästä eteenpäin tämä olisi enemmän kuin vain normaali flunssa. Jos katsoisi vaikka Hobittia pitkästä aikaa. Vaikea ymmärtää, että viikon päästä on jo jouluaatto.