Nyt on ollut pari päivää vähän parempi fiilis taas. Töitä on ollut vähemmän ja ehkä olen sen takia saanut vähän levättyä. Yliopistokin loppui, mitä nyt kirjatentit ja muut työt pitää saada vielä hoidettua. Kirjatenttien lisäksi on latinan käännös ja se käännös vielä varmaan menee (etenkin kun kyseisestä tekstistä löytyi netistä myös englanninkielinen käännös), mutta itse kääntämisen lisäksi pitäisi tehdä vielä n. 15 kieliopillista huomiota. Opettaja sanoi, että appositiot ovat erittäin tärkeitä huomioitavia, joten niihin voisi keskittyä. En tiedä yhtään mikä on appositio, mutta varmaan minun pitää ottaa siitä selvää. Niistä on puhuttu varmaan jo viime keväänä, mutta minulla ei ole mitään käsitystä mikä se on. Se loppuu ilmeisesti aika usein -us, joten ehkä se on... adjektiivi? Tai joku verbin subjunktiivi tai muu vastaava mistä en myöskään tiedä mitään. Mutta on ollut kiva huomata, että vaikka kyseessä on autenttinen latinalainen teksti (Caesarin kommentteja Gallian sodasta), niin minä osaan kääntää sieltä aina välillä joitain lauseita jopa katsomatta sanakirjaan. Okei, joistain lauseista en saa sitten mitään selkoa edes sanakirjan kanssa ja osa on niin kimurantteja, että en meinaa ymmärtää niitä edes vertaamalla englanninkielistä käännöstä (joka on tehty tarkoituksella hyvin tönkköenglanniksi, jotta se muistuttaa muodoltaan alkuperäistä) siihen alkuperäiseen.

Töissä oli eilen pikkujoulut. Mitä nyt olin itse työvuorossa ja pääsin vasta kahdelta yöllä, mutta sen jälkeen oli vähän vielä istuskelua jäljellä ja mentiin parin työkaverin kanssa kotimatkalla pistäytymään Hesessäkin. Kun kävelin loppumatkan kotiin yksin, niin tupakkaa sytyttäessäni joku suunnilleen ikäiseni mies pysähtyi ja kysyi että onnistuuko se, koska tuuli aika kovaa ja tulitikku sammui ensin kaksi kertaa, kolmas katkesi ja vasta neljännellä sain tupakan sytytettyä. No, tämä tyyppi oli ihan asiallinen, ei paikallinen, vaan yritti karttasovelluksen avulla löytää kaverinsa kämpille. Hän kysyi sitten että onko menossa edes oikeaan suuntaan ja minä sitten neuvoin. Oltiin menossa samaan suuntaan jonkin aikaa, niin käveltiin sitten yhdessä jonkin verran. Sekin oli ihan jees. Tyyppi oli vähän känninen, mutta ihan asiallinen, vaikka ehkä minun rajani asialliselle ei eilen ollut kauhean korkealla, kun vaihteeksi töissä tuli vastaan chat-palvelussa joku joka sanoi haluavansa ostaa seksiä minulta. Se tuntuu aina jotenkin vastenmieliseltä. Etenkin kun tässä tapauksessa tälle tyypille alunperin vastasi yksi meidän miestyöntekijöistä, joka siirsi sen minulle sen jälkeen kun tyyppi ilmoitti että haluaa että hän pääsee juttelemaan jonkun naispuolisen kanssa. Jo siinä kohtaa tyypin olisi minun puolestani voinut ainakin bannata, mutta tietystihän sen työkaverin piti sitten laittaa se minulle, vaikka hän varmasti jo arvasi että siellä on nyt joku ällötys.

Tuo tuntuu jotenkin todella epäreilulta, koska tuo miestyöntekijä varmaan muutenkin ihan tekemättä mitään pystyy välttämään tuollaiset asiakkaat. Meillä on yksi palvelu, jossa tuollaisia asiakkaita tulee eniten, jota minulle ei olla vielä onneksi koulutettu: "erotiikkapuheluiden" laskutuspuoli. Ja kun osa asiakkaista ei ole maksanut laskujaan, he eivät pääse linjoille, joten he soittavat laskutukseen ja runkkaavat sitten sen puhelun aikana. Osa meiltä on sanonut, että silloin kun heille tuli ensimmäiset puhelut siitä palvelusta, heidän piti ottaa tauko puhelun jälkeen, jotta he voisivat mennä hetkeksi itkemään jonnekin syrjemmälle, koska se on kuulemma niin halventavaa. Meidän miestyöntekijöille ei kuulemma ole sitä käynyt. Ja vaikka tuo minulle tullut chat oli nyt aika pientä verrattuna tuohon toiseen palveluun, niin ärsyttää eniten se, että se asiakas joutui oikeasti näkemään ihan vaivaa saadakseen häiriköityä jotain naista ja oli miesasiakaspalvelijaa kohtaan ihan asiallinen. Minäkin haluan tuollaisen näkymättömän ja ilmaisen ja äärimmäisen tehokkaan suojan ällötyksiä vastaan. Sentään meillä on töissä välineitä siihen, että pystytään bannaamaan tämmöiset asiattomat puhelinnumeron/IP-osoitteen avulla, mutta ei se paljon lämmitä siinä kohtaa kun kaikki ällötys on jo tapahtunut.

Mutta nyt on taas vapaaviikonloppu ja ensi viikollakin minulla on töitä vain kolmena päivänä. Olen tosin hieman huolissani niistä tulorajoistani edelleen. Olin tyhmä ja otin vielä yhden ylimääräisen vuoron nyt tälle joulukuun alkupuoliskolle. Ajattelin, että eihän se tuloraja mitenkään voi ylittyä, mutta nyt minulla on noin 900 euron marginaali ja saan tänä vuonna vielä kaksi kahden viikon palkkaa. Toisessa niistä on lisäksi laatupalkkio, mikä on se, joka on romuttanut nämä kaikki laskelmani ja melkein tekisi mieli tehdä joku iso virhe töissä jotta joku tekisi minusta reklamaation, jotta se menisi nollaksi, koska muuten joudun maksamaan 474 euroa takaisin Kelalle. Tuntuu että olen tehnyt ihan naurettavan vähän töitä ja tuntimäärän pitäisi vaikuttaa tuohon laatupalkkioon myös, mutta jostain syystä nytkin kuun vaihteen palkassa oli suurempi laatupalkkio kuin koskaan syksyn aikana. Toisaalta se on kiva, koska tietää, että tekee hyvää työtä, ja myös siksi, että tiedän, että silloin kun en saa opintotukea, tulen pärjäämään ihan hyvin kuitenkin.

Pitäisi keksiä vielä veljelle joku joululahja. Hän oli tosin tykännyt kuulemma itse hankkimastaan Yoda figuuripalapelistä, joten ehkä hankin hänelle jonkun samantyyppisen. Joku palapeli on ainakin aina varma ostos, kun veli tykkää niistä.

Ehkä tämän päivän chillaan ja lepään ja huomenna teen sitten joko käännöstä tai luen kirjatentteihin.