On parempi olo kuin eilen. Ei tunnu siltä, että minulla olisi mitään varsinaista krapulaa, mutta yön aikana tuntui siltä, että koko huone keinui kun yritin nukkua. Mutta nyt on ihan hyvä olo. Myös henkisesti on ihan ok olo. Toisaalta päässä pyörii taas kriittinen uusinta kaikista tyhmistä asioista, joita sanon eilen niin kuin aina. En sanonut kauheasti kauhean tyhmiä asioita. Kai. Mutta minua aina vaivaa kaikki pienetkin asiat, joiden takia koen nolanneeni itseni.

Puhuttiin jostain ikäjutuista ja minä sanoin taas sen, että olen ollut yliopistossa, kun Arrow, Anni ja Thor ovat olleet ala-asteella. Sitten Ramona kysyi, että niin kuinka vanha minä kuvittelen että hän on, kun en maininnut häntä siinä joukossa. Ilmeisesti hän on samanikäinen kuin Arrow. Minä olen kuvitellut että hän on vähän vanhempi, ehkä 26, 27. Mutta tuntui, että siinä nolasin itseni, vaikka Ramona sanoi, että ei häneltä ole kysytty papereita sen jälkeen kun hän täytti 18.

Toinen vähän vielä tyhmempi asia jonka sanoin, oli se, kun me kuunneltiin jotain 60-70-lukujen musaa ja minä sitten sanoin (oh, god), että minusta tuntuu, että nykyään musiikki on jotenkin paljon monimutkaisempaa: soittimet tekevät enemmän asioita ja eri soitinten kuviot ovat monimutkaisempia ihan kevyessäkin musiikissa. Harjoittelupaikkarohmu ainakin tyrmäsi minut heti ja ehkä itsekin tajusin siinä vaiheessa, että ehkä tuo ei ollut ihan loppuun asti mietitty kommentti. Lester tosin jollain tapaa puolusti minua. Hän selitti, että sen jälkeen kun on siirrytty analogisesta äänitystavasta digitaaliseen, niin kyllähän se on vaikuttanut myös siihen, miltä se musiikki kuulostaa. Tämän lisäksi hän sanoi, että kun nykyään erilaista musiikkia on niin paljon helpommin saatavilla, niin ei olla 60-70-lukujen tapaan jumissa niissä neljän soinnun massabiiseissä, vaan jokainen voi kuunnella ihan mitä haluaa. Nuo oli ihan hyviä huomioita, mutta siinä on ihan sillä lailla pikkuisen sellainen "mansplainauksen" vivahde, niin kuin Lesterin jutuissa aina välillä. Mutta tuo alkuperäinen kommenttini oli niin tyhmä, niin ehkä tarvitsin jonkun selittämään minulle tuon itsestäänselvyyden.

Muita asioita, joita en muistanut eilisessä kirjoituksessa mainita, mutta jotka haluan laittaa itselleni ylös:

Korpinkynnen suosikki Star Wars -leffa
Muistin Korpinkynnen suosikki Star Wars -leffan väärin! Se on Empire Strikes Back, ei Return of the Jedi. Olin niin varma, että se oli se kutonen ja kysyin vielä Korpinkynneltä varmistaakseni, että eikö hän silloin kesällä sanonut, että ne hänen suosikkileffansa vaihtuvat, mutta että sillä hetkellä se oli RotJ. Korpinkynsi vastasi, että hänellä on ollut erilaisia kausia, mutta että Empire Strikes Back on ollut hänen suosikkinsa viimeiset kymmenen vuotta. Sitten hän vielä lisäsi, että hän kertoi minulle sen kyllä silloin kesällä ja että minä pidin häntä outona sen takia.

Nyt mietin, että onko Korpinkynsi pitänyt sitä loukkauksena vai vitsinä, koska tarkoitin sen tietysti vitsinä. Toisaalta Harjoittelupaikkarohmu pelasti tuossa tilanteessa minut nyt vähän, koska hän totesi Korpinkynnelle tuon kommentin jälkeen, että no onhan se outoa, koska paras leffa on tietysti New Hope, eikä siitä pitäisi olla mitään epäselvää. Mutta ehkä olen loukannut Korpinkynttä jotenkin?

Korpinkynsi ja rotat
Kun me Korpinkynnen kanssa chillattiin kaksistaan siellä rottien kanssa se hetki, selitin hänelle myös sen rottafiaskon, että se minun linjani, jota kasvatin sen viimeiset 8 vuotta on nyt vain katkennut. Siihen liittyen mainitsin sen, että olin toivonut, että Loki-rottani olisi jatkanut sitä linjaa, mutta että poikasia ei syntynyt ja sitten Loki kuoli. Korpinkynsi reagoi siihen Lokin kuolemaan selkeästi, mutta ei sanonut mitään. En saa puhuttua rotta-asioitani oikein kenenkään kanssa, enkä tosin tiedä, kiinnostaako Korpinkynttäkään, mutta kaikista maailman ihmisistä jotenkin oudosti Korpinkynsi oli se, joka tiesi kuitenkin Lokin ja oli vaikuttanut pitävän siitä. Oli kiva pystyä jakamaan se jonkun kanssa.

Lester ja Lesterin bändi
Tämä on jotenkin tärkeä huomio, ehkä? Enkä tiedä, minkä takia en maininnut sitä eilen. Kysyin Lesteriltä niistä hänen bändijutuistaan ja siitä, onko heiltä tulossa jotain uutta musiikkia jossain kohtaa. Lester sitten vastasi, että heillä on itse asiassa tulossa pari keikkaa nyt lähiaikoina. Sitten hän sanoi Harjoittelupaikkarohmulle, että niin hänhän sattui yhden kerran samaan baariin juuri silloin kun he olivat soittamassa siellä. Sitten hän jatkoi, että niin heillä on kyllä tulossa uutta musiikkia, mutta että menee varmaan vuoden päähän ennen kuin sitä saadaan missään muodossa ulos.

Niin. Voi olla että ylitulkitsen, mutta pitäisikö minun tulkita se hänen mainintansa niistä tulevista keikoista kutsuna tulla katsomaan hänen bändiään? Hän sivuutti sen itse aika nopeasti, joten ehkä sen takia en itsekään kiinnittänyt siihen niin huomiota. Mutta näin diskurssianalyysia opiskelleena sanoisin, että on mielenkiintoista, että Lester sanoo ensimmäisenä jotain, mikä ei vastaa siihen, mitä häneltä kysyin. Tavallaan. En tiedä. Kyllähän se toisaalta vastaa siihen "mites teidän bändihommat..." osioon. Äh, en tiedä. En halua ylianalysoida. Toisaalta sekin, että hän mainitsi, että Harjoittelupaikkarohmu oli ollut kuuntelemassa heidän juttujaan oli sellainen seikka, että senkin voisi tulkita niin, että "sinunkin Amia pitäisi tulla kuuntelemaan meidän bändiä". Ei sillä, kaikkihan haluavat mainostaa omaa bändiään, niin sehän ei sinänsä tarkoita mitään.

Mutta jos Lester haluaa, että tulen katsomaan hänen bändiään, niin ehkä hän mainitsee siitä myöhemmin ja kertoo missä olla ja milloin. Googlasin sen heidän bändinsä tosin jo ja löysin toisen niistä keikoista, joten... niin. Mutta en tiedä. Pitäisi saada joku tulemaan sinne kanssani, en minä nyt yksin halua mennä! Ehkä voisin kysyä Nataliaa? Ehdottaisin jotain vähän niin kuin bileiltaa vaihteeksi täällä minun kotikaupungissani? Natalia ainakin tykkäsi ihan siitä heidän musiikistaan, kun kuuntelutin sitä hänellä. Hmm. Tai sitten voisin pyytää jotakuta siitä meidän opiskelijaporukasta. Harjoittelupaikkarohmua tai Arrowta ehkä? Toisaalta minulle on tullut Arrowsta taas sellainen fiilis, että hän ei pidä minusta. Mikä on kesän jälkeen jotenkin outo tunne. Ehkä se on se juttu, mikä minulla on, kun jos en näe ihmisiä vähään aikaan, se, mitä oletan heidän ajattelevan minusta alkaa pikkuhiljaa muuttua negatiiviseksi ja samalla vääristää niitä kaikkia positiivisia muistoja näistä ihmisistä myös siihen suuntaan, että varmasti olen silloin tulkinnut tilanteen väärin, varmaan Arrowkin vain koki, että pakko tulla toimeen tuon Amian kanssa vaikka se onkin niin sietämätön.

Näköjään nyt kun mietin tätä kirjoitusta, niin olen vastannut itse siihen kysymykseeni, että annanko Lesterin vain olla jatkossa, vai jatkanko edelleen hänen tavoitteluaan. Huokaus. Tuntuu... pelottavalta jatkaa sitä, kun mitään ei ole tapahtunut. Toisaalta tuntuu, että voisin vain ottaa vähän etäisyyttä tähän juttuun. Jotenkin. Mutta nyt kun tuntui, että meillä taas klikkasi, niin... Sekin pelottaa.

Laitoin Natalialle viestin, että onko hän vapaa silloin keikkapäivänä. Hän lupasi tarkistaa kalenteristaan, kunhan pääsee kotiin. Olisi kyllä ihan kiva viettää pitkästä aikaa iltaa Natalian kanssa jossain ulkona. Vaikka onhan se aika paljon pyydetty, että Natalia tulisi tänne ja sitten raahaisin hänet kuuntelemaan jotain bändiä vain koska en halua mennä yksin. Ja Natalialla on aina niin paljon kaikkea.

Ehkä pelaan taas vain sitä Love Island -peliä, se on ainakin niin paljon helpompaa kuin oikea elämä. Ja siinä minä olen päähenkilö, joten kaikkia muita hahmoja tietysti kiinnostaa, mitä minä teen ja ajattelen. Sen jälkeen pitäisi kai tehdä jotain oikeasti hyödyllistä. Latinastakin on taas käännös, joka pitää palauttaa ensi viikon aikana, niin pitäisi varmaan tehdä jotain sen eteen.