Tänään minun oli tarkoitus lähettää se jutusteluviesti Lesterille, mutta yllätys, en laittanutkaan. Mutta siihen oli syykin: ihmiset laittoi viestejä sinne meidän koko opiskelijaporukan viestiryhmään. Kun meillä on se puolivirallinen hengaus ensi viikonloppuna, niin siinä oli vielä sovittavaa ja varmisteltavaa. Mutta ainakin selvisi, että Lester on myös tulossa. Jos siis Harjoittelupaikkarohmu nyt tajuaa varata meille oikean kokoisen pöydän.

Hän oli nimittäin taas vähän outo. Tai ehkä vain ajattelematon. Kun siis meillä oli se Doodle joskus syksymmällä, johon ihmiset ilmoittivat päivämääriä, jotka sopivat tai eivät sovi. Lester ei ilmoittanut silloin mitään - ei myöskään Anni, mutta he nyt ovat vähän sellaisia, joten pidin hyvin mahdollisena, että he silti tulevat. Ja nyt tänään, kun Harjoittelupaikkarohmu laittoi viestin, että ensi viikolla on sitten se juttu, niin Lester oli ensimmäisenä vastaamassa, että hyvä, että Harjoittelupaikkarohmu muistutti ja sitten hän, Harjoittelupaikkarohmu ja Jyn puhuivat siitä ravintolasta, että onkohan se aikaisempi ehdotus ihan hyvä, niin Lester kommentoi siihenkin, että hänellä ei ainakaan ole mitään sitä vastaan.

Ja tämän jälkeen Harjoittelupaikkarohmu sanoi varaavansa sen pöydän ja mietti, että niin se oli se 9 Doodlessa ilmoittautunutta, plus opettaja. Ja tämä ei siis sisältänyt Lesteriä - jonka kanssa hän oli juuri jutellut. Siihen Jyn kommentoi, että kuule Harjoittelupaikkarohmu, ehkä kannattaisi vielä varmistaa, että kaikki aikaisemmin ilmoittautuneet pääsee ja että onko joku ei-ilmoittautuneista tulossa. Minkä nyt kai luulisi olevan ihan itsestäänselvyys. En tiedä. Ehkä ylitulkitsen tuota taas, mutta minulle tulee todella ikävä fiilis, kun ihmiset sivuuttavat Lesterin. Etenkin jos se on Harjoittelupaikkarohmu, joka sivuuttaa Lesterin, koska välillä minulle on tullut sellainen olo, että hän tekisi sen ainakin osittain tahallaan. Mistä vainoharhainen puoleni alkaa miettiä, että tekeekö hän sen siksi, että tietää ihastuksestani Lesteriin, mikä edelleen aiheuttaa minulle vähän syyllisen olon. Ja Lester ei puolestaan ikinä ole osoittanut minkäänlaista epäystävällisyyttä Harjoittelupaikkarohmua kohtaan, vaan näyttää jopa hieman tukeutuvan häneen aina välillä.

Mutta joka tapauksessa, ensi viikolla näen sitten taas noita kaikkia ihmisiä, mikä on ihan jees. Ylihuomenna on puolestaan taas matkustus pääkaupunkiseudulle kokoukseen, mikä tulee olemaan varmaan vaikeaa, koska unirytmini ei todellakaan ole sopivassa kunnossa siihen. Tai no, koska juna-aikatauluja on muutettu, joudun lähtemään aikaisemmalla junalla (joka ei ole kuitenkaan yhtään aikaisemmin perillä), mikä tarkoittaa sitä, että minun on herättävä joskus puoli viiden aikoihin. Mutta siellä nyt tuskin menee koko päivää, niin ehkä se ei ole ihan niin rankka kuin mitä se voisi olla.

On ollut ihan hyvä fiilis viime päivinä. Olen katsonut taas kaikki raha-asiani kuntoon, mikä aina rentouttaa vähän. Maksoin liian opintotuet takaisin, laskin uuden arvion pakollisista kuukausimenoistani: n. 1200 €, mikä sisältää vuokran, terapian ja netti-, kännykkä- ja sähkölaskut. Laskin myös, että jos nyt mitään kovin ihmeellistä ei tapahdu, niin joudun nostamaan rahaa sieltä korko- ja osakesäästötililtäni vasta maaliskuun menoihin, mikä tarkoittaa, että toivon mukaan joudun kattamaan niillä rahoilla vain kolmen kuukauden menot niiltä osin kuin asumistuki + opintoraha eivät riitä. Kun jos tavoitteenani on saada gradu valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä, niin loput gradurahat maksettaisiin minulle toivottavasti toukokuun palkkapäivänä - jolloin mahdollisesti saisin taas myös normaalin harjoittelijan kuukausipalkan, jos jatkan vielä tulevankin kesän tuossa samassa firmassa.

Äh, nyt pitää mennä hakemaan loput pyykit pyykkituvasta, kun pesukoneen pitäisi olla ihan pian valmis.