Matikan kokeenpalautuksen lainauksia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

*tehtävä käyty läpi* ”No oliko vaikea?”

 

”Ja sitten kun ne pääsi tähän asti, niin sitten ne kattoi, että onpas helppo ja sitten ne teki ton virheen. Ja siis tämäkin oli niin helppo tehtävä, että jos sen antais peruskoulun kahdeksasluokkalaisille, kaikki olis varmasti osannu.”

 

”Ja tässä laskussa yksi teistä – jossa on selkeästi insinööriainesta siis – laski koko laskun ihan väärin, mutta sai silti oikean tuloksen. Ja nolla pistettä.”

 

*tehtävä käyty läpi* ”No oliko vaikea?”

 

”Ja mä laitoin tämän tehtävän, ku se oli kakkosten kokeessa tällä koeviikolla, eikä ne oikeen osannu sitä, niin mä kokeilin sitten, että ootteko te tullu vuodessa yhtään fiksummiksi. Ettekä tekään osanneet sitä.”

 

”Ja tämän kokeen perusteella näyttää siltä, että joidenkin teistä kannattaisi kerrata ehkä ihan pikkupikkuriikkisen  matikkaa vielä ennen kirjoituksia.”

 

”Ja vaikka mä sanoin, ettei tää laske päättötodistuksen arvosanaa, niin nyt mun pitää miettiä sitä uudestaan, kun teistäkin osa oli ihan selvästi päättänyt, ettei edes yritä ollenkaan.”

 

***

 

Oli pakko. Laskin senkin tehtävän päin metikköä, josta arvelin saavani kuusi pistettä. Se oli juuri tuo toisen lainauksen tehtävä ja tein juuri sen virheen. Arvatkaa ottaako päähän?