Suunnitelma keskustelusta Jaskan kanssa on edennyt päässäni. Tiedän jo, mitä sanon: ensiksi kysyn pyyhkeestä, sitten kun ollaan siitä sovittu, sanon vain, että minulla on ikävä häntä. Voin mennä myös yksityiskohtiin, jos siltä tuntuu. Olen yrittänyt miettiä kaiken niin, että en vaikuttaisi hyökkäävältä tai painostavalta. Jos sanon vain, että minulla on ikävä häntä ja miten näen hänestä unta melkein joka yö ja miten vaikka minulla on koko sänky käytettävissäni, nukun silti omassa reunassani ja siihen viereeni jää tila, jossa ei ole enää ketään.

Aikataulu on kuitenkin vielä mietinnässä. Toisaalta mietin, että viikko sitten juteltiin, joten tänään ei ehkä, mahdollisesti huomenna. Toisaalta sitten, tiistaina on ensimmäinen terapia tauon jälkeen, niin ehkä siellä saisin jotenkin järkeä tähän juttuun, joten ehkä olisi viisainta tunnustaa ikäväni Jaskalle vasta sen jälkeen.

Toisaalta sitten tuntuu, että tiistai on niin kaukana. Tuntuu, että se ikävä kaivertaa koloa minuun, ja kun ajattelen niitä hetkiä, kun olimme Jaskan kanssa yhdessä, tulen kärsimättömäksi ja en mitenkään malttaisi odottaa edes seuraavaan päivään, että voisin edes toivoa saavani sen kaiken ihanan takaisin. Olen keksinyt uuden karaoke-biisin, jota olen harjoitellut ja muuten vain kuunnellut koko päivän. Britney Spearsin "Everytime". En pidä suurimmasta osasta rakkausbiiseistä, koska ne tuntuvat olevan niin... Vitsin suomenkieli. Englanniksi hyvä termi on codependent, ja sanakirja antaa näköjään suomennokseksi Jaskankin käyttämän termin "läheisriippuvainen". Esimerkkinä tuollaisesta biisistä on esimerkiksi Whitney Houstonin "I Will Always Love You". Tuo Everytime on sentään vähän parempi, vaikka siinäkin on muutamia epäilyttäviä kohtia - kuten kertosäkeessä toistuva "I guess I NEED you baby" (saisi olla mielummin esim. "I guess I MISS you baby"). Ja biisi on todella nätti ja sopii todella hyvin äänialalleni.

Mutta ikävä on kova, enkä edelleenkään osaa oikein suhtautua mihinkään, etenkin kun melkein joka yö näen unta, jossa Jaska on mukana ja kaikki on jotenkin niin automaattista, että en kyseenalaista sitä unessa lainkaan. Sitten kun herää aamulla ja tajuaa, että vain öisin unissani Jaska on vieressäni, ei muuten, tulee vain kurja olo.

***

Everytime I try to fly I fall
Without my wings
I feel so small
I guess I need you baby

And everytime I see
You in my dreams
I see your face
It's haunting me
I guess I need you baby

I make-believe
That you are here
It's the only way
That I see clear
What have I done
You seem to move on easy

- -

At night I pray
That soon your face will fade away