Jotain hauskaa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lehdissä nähtyä

Egyptistä löytynyt muumio (otsikko)

 

Pikkolo sijaitsi Alkon vieressä. Kalliossa Alko ei toimi kuten muualla Suomessa eli vetonaulana ruokakauppoihin. Päinvastoin. Kun joku oli aina kaupan edessä kontallaan, Pikkolossa asioivat lähinnä opiskelijat, vaihtoehtoihmiset, alkoholistit tai muut otteen elämäänsä jo menettäneet.

 

Yleisiä sitaatteja

Minulla on omia mielipiteitä - vahvoja mielipiteitä - mutta en ole aina samaa mieltä niistä. (George W. Bush)

 

Minä puhuin ääneen itsekseni. Vanhojen tapa: he valitsevat keskustelukumppanikseen seurueen viisaimman. (Gandalf)

 

Määräyskylttejä

Tämä on yksityinen parkkialue ollen tarkoitettu ainoastaan Ylä-Grillillä asioitaessa.

 

Päihdeaineiden nauttiminen alueella ja majalla on häiriötä tai pahennusta aiheuttavalla tavalla kielletty.

 

Lukion koulukirjoissa

Yksin liikkuva kvantti ei voi muuttua massahiukkaseksi, koska kvantilla 'ei ole mitä vasten potkaista'. (Fysiikka)

 

Hedelmöitä yhdellä sukusolullasi vierustoverisi tekemä sukusolu ja tutki taulukon avulla, minkälaisen lapsen sait parisi kanssa. (Biologia)

 

***

 

Päivän lyriikkapätkä

 

I felt joy of living,

I saw heaven in your eyes,

In your eyes.

 

***

 

Päivän keskustelu

 

Smile-tyyppi: "Ja mä lähdin sieltä baarista joskus niihin aikoihin ja kävelin kotiin (n. 5 km) ku mä en jaksanu soittaa ketään hakemaan."

Herra MM: "Mä lähdin varmaan joskus sitten aika pian sen jälkeen, vai mitä sä luulet?"

Smile-tyyppi: "Ei ku sä lähdit suunnilleen samaan aikaan. Mä näin, miten se portsari talutti sua ulos."

Herra MM: "...Okei, no nyt selvis sekin."

 

***

 

Viikon (tai pikemminkin edellisen viikon) uutinen

 

Kovaääninen neiti AK on kihloissa

 

***

 

Varmaan pitäisi nyt kirjoittaa jotain oikeaakin, mutta tämä listaaminen ja asioiden erittely ja se leffa-arvostelu olivat käteviä keinoja ottaa etäisyyttä. Niin, siitä piti ainakin sanoa, että se edellinen kirjoitus... Siitä ei kannata tehdä mitään syväanalyysiä löytääkseen sinne piilotetut viittaukset ajankohtaisiin asioihin tai ihmisiin tai suhtautumiseeni johonkin ei elokuvaan liittyvään asiaan, koska sellaisia siinä ei ole. Se on ihan vain elokuva-arvostelu, ei kovalla työllä suunniteltu salaisia viestejä pursuileva henkilökohtainen viesti yhtään kenellekään. Näin ihan vain täsmennyksenä, että useammat eivät enää käsitä sitä väärin. Se on pelkkä elokuva-arvostelu.

 

Nyt te näette, miten kipeästi minä tarvitsen sitä tilaa, jonka jouduin lopulta ottamaan itse. Minä en aio puhua siitä. Minulla olisi paljon sanottavaa, etenkin asioista, joista tunnen muiden ilmaisseen minun kantani jotakuinkin täysin vikaan. Mutta minä toimin itsepäisyyttäni (ja ylpeyttäni) vastaan ja annan ihmisten uskoa, mitä he haluavat. Eikä ole oikein usko korkealla sen suhteen, että siitä kuitenkaan tulisi mitään muuta kuin kinaamista, johon minä olen jo lopen kyllästynyt.

 

Haluan kuitenkin vain vielä korostaa, että nämä blogini tekstit – tulevat tai aikaisemmat (tai tämäkään) – eivät ole suunnattu kenellekään tietylle ihmiselle. Saatan viitata moniin ihmisiin, mutta en koskaan kirjoita mitään kuin julkiseksi viestiksi toiselle ihmiselle. Täten myöskään tuo "Jälkeen" –kirjoitus ei ollut suunnattu erityisesti kenellekään yksittäiselle henkilölle (enkä viittaa tälläkään lausahduksella kehenkään tiettyyn henkilöön). Lähinnä olin vain totaalisen kyllästynyt itseeni. Ja jotenkin loukkaantunut myös, kun en ole itsenäni tarpeeksi. Ja tuskastunut siitä, että en saa tehtyä asioita oikein vaikka miten yrittäisin.

 

Keskiviikkona on liikennevalopäivä. Tosi huikea keksintö oppilaskunnalta taas, mutta toisaalta äärettömän kiinnostava minun kaltaiselleni uteliaalle henkilölle. Tarkoituksena on pukea ylleen vähintäänkin jotain punaista tai keltaista tai vihreää. Ja miten se väri määräytyy? No, varatut henkilöt (eli seurustelevat) pukevat punaista. Sinkut pukevat vihreää. Keltainen jää sitten niille, jotka ovat epävarmoja.

 

Minä olen värejä vastaan, mutta tämä tuntuu hyvin kiinnostavalta. Toisaalta minua hieman arveluttaa se, pukeako hitusen keltaista vai vihreää. Periaatteessa olen kyllä sinkku, mutta toisaalta en kuitenkaan täysin sinkkusinkku. Toisaalta, NN ei taatusti pukeudu mitenkään radikaalisti, mutta hänellä on ainakin yksi paita, jossa on sydänkäyrä vihreällä. Ja hänellä saattaisi olla jokin toinen paita, jossa on jotain tekstiä keltaisella. Ehkä. Kunhan ei vai pue ylleen punaista. Se olisi aika paha.

 

Minun mieleeni ei tule ainakaan nyt yhtään mitään keltaista vaatekappaletta, mutta periaatteessa voisin pukea vihreän T-paidan päällysvaatteiden alle, niin että siitä näkyisi pieni suikale. Olen käyttänytkin sitä niin, vaikka yleensä käytänkin joko mustaa tai valkoista (alla siis, päällimmäisenä on aina mustaa), mutta kuitenkin hieman arveluttaa. Kun vain tietäisi mitä muut tekevät. Ja mitä NN tekee. Toisaalta haluaisin näyttää pukeutumisellani hänelle, että olen vapaa, mutta toisaalta muille, että vaikka en seurustelekaan, niin en ole kuitenkaan täysin sinkkusinkku.

 

Mitäs vielä sanoisi? NN:stä ehkä vielä jotain? No, tänään hän sai minut suunnilleen hakkaamaan päätäni seinään turhautumisesta. Jos hän käyttäytyisi edes jotenkin loogisesti, niin minun olisi paljon helpompi osua "vahingossa" yksin jonnekin minne hänkin, siihen aikaan kuin hänkin. Tänään hän katosi tavalliseen tapaansa oppilaskunnan huoneeseen, kun minä jäin puolestani yksin seisoskelemaan käytävälle. Hetken kuluttua siihen tuli Nan ja sitten taas hetken kuluttua ilman mitään loogista syytä – NN. Ja vielä ihan yksin. Ja hän tuli ja otti takkinsa (joka "sattui" olemaan juuri minun kohdallani, krhm (ei sillä, en ollut ajatellut, että hän tarvitsisi sitä mihinkään, mutta... niin, no, tuntui vain siltä, että huvitti olla hänen takkinsa vieressä)), jonka jälkeen hän jäi seisoskelemaan lähistölle. Hitto. Harmitti, että Nan oli siinä, muuten NN olisi saattanut jäädä jonnekin lähemmäs ja olisin saattanut heittää hänelle jotain randomia.

 

Olen edelleen varovasti samaa mieltä kuin siinä edellisessä kunnollisessa kirjoituksessa ("Ennen"): "No, jos minä itse luottaisin omiin tulkintoihini ja huomioihini, niin asiat menee hyvin jo muutenkin."

Siltä tuntuu yhä. Voi kyllä olla, että se johtui taas siitä, että tänään oli äidinkieltä, mutta kuitenkin. Tai ehkä se johtui siitä, että hän tuli vapaaehtoisesti yksin pois oppilaskunnan huoneesta. Tai siitä, että minä menin vapaaehtoisesti oppilaskunnan huoneeseen. Tai siitä että – no - *tökkää päivän lyriikkalainaukseen*

 

Jos NN olisi tyttö, niin hänen käytöksensä viestittäisi, että hän on kiinnostunut myös. Mutta ongelma on vain se (mikäpä muukaan?) että hän ei ole tyttö. Ei tämä ole mitään seksismiä, pojat on vain niin epäloogisia, ettei niistä ota selvää sitten yhtään mitenkään. Mutta jos hän vedättää minua, niin hänen käy huonosti. ...Todella uskottava uhkaus, kun on kai ilmiselvää, että jos hän vedättää minua, niin meistä kahdesta minä olen se, johon sattuu. "But maybe there are some things worth gambling for." (lainaus sarjan "Sinkkuelämää" eräästä jaksosta)

 

Minä ja Nan lopetetaan kuoro. Minä olen käynyt nyt syksyn aikana vain pariin kertaan kuorossa, kun aina on ollut jotain pakollista, niin en ole päässyt. Aluksi tuli silloin ennen kirjoituksia flunssa (=> ääni meni), sitten sattui migreeni maanantaille, sitten tuli kirjoitukset, sitten koeviikko, sitten kokeen uusinta, sitten autokoulun pimeänajo... Ja siltikin on jo ihan tarpeeksi tekemistä, kun kevään kirjoitukset tulee, minulla on aluetutkimus vieläkin kesken, pitäisi suorittaa biologia itsenäisesti, autokoulun kakkosvaihe alkaa, pian on taas koeviikko ja sen jälkeen alkaa viimeinen jakso, johon olisi oletettavastikin hyvä keskittyä.

 

Minä ja Nan ollaan tultu nyt tämän syksyn aikana jotenkin paljon läheisemmiksi kuin aikaisemmin. Me teemme enemmän asioita yhdessä. Heh, niin kuin lopetetaan kuoro. Ja muutenkin. Hän on sanonut, miten oudolta tuntuu ajatella, että enää pari kuukautta ja sitten minä en ole koulussa enää. Se tuntuu minustakin oudolta ja hieman pelottavalta. Mutta onneksi voin kuitenkin luottaa siihen, että minun ja Nanin ystävyys ei lopu siihen, kun minä lähden opiskelemaan. Se on jotenkin turvallista, kun voi tietää tuon.

 

Ai niin, piti laittaa yksi kuva loppuun.

 

the%20fellowship.gif

 

Tuo on meidän äidinkielenkirjassa. Minä muistan, miten minä olin törkeän äimistynyt siitä, että se kuva oli siinä kirjassa. Se on minun mielestäni todella kaunis. NN pitää siitä kuvasta myös: hän tuijotti sitä suunnilleen ikuisuuden tänään äidinkielen tunnilla (mutta huomioikaa, että minä pidin siitä ensin!). Kaikki ei ole minun mielessäni. Vaikka meillä ei olisikaan mitään muuta yhteistä, niin meillä on TSH.

 

(Hitto, oli etäinen tarkoitus päättää tämä kirjoitus dramaattiseen lausahdukseen, jossa esiintyy Se R-sana, mutta en sittenkään pysty vieläkään kirjoittamaan sitä siinä yhteydessä (siis siinä "minä hmm hmm hmm häntä" –yhteydessä...). Ne on kuitenkin ne vaaleanpunaiset lasit taas. Saavat minut vähän (entistä enemmän?) hupsuksi.)