En tiedä oliko tänään hyvä päivä vai huono. Väsyttää ainakin kauheasti. Ja osastolla kokeiltiin ensimmäistä kertaa sitä uutta ja hienoa valohoitohuonetta. Se oli ihan okei, paitsi että se tuntui vähän siltä kuin elefantti olisi istunut otsan päällä. Siis minulle tuli sellainen outo paineen tunne otsaan. Joo.

Ja sitten oli taas niitä kauhean raskaita psykologisia testejä. Saatiin viime kerralla se WAIS-III loppuun, joten nyt tehtiin kaksiuutta. Ensiksi piti täydentää jo aloitettuihin lauseisiin loppu ja sitten toisessa tehtävässä oli kahdeksan ruutua, joissa oli jokaisessa "aloitettu kuvio" - kuten vaikka piste tai muutama viiva - ja minun piti sitten piirtää se loppuun. Ja piti merkitä sitten myös, että missä järjestyksessä piirsin ja selittää, mitä kuvassa oli.

Ja sitten tuon jälkeen sain ne älykkyystestin tulokset. Meni kuulemma tosi hyvin. Olen kuulemma taitava sekä matemaattisissa että kielellisissä asioissa, vaikka yleensä on joko tai. Mutta muistitehtävät menivät huonosti. Yksi niistä oli se outo testi, jossa numeroille 1-9 annettiin jokin symboli ja sitten piti muuntaa numerojonoa symboleiksi siihen alle niin nopeasti ja huolellisesti kuin pystyi. Yhdessä vaiheessa herpaannuin niin paljon, että aloin kirjoittamaan niitä symboleja vain järjestyksessä 1, 2, 3, 4... Ja sitten ne piti pyyhkiä ja tehdä uudestaan. Ja toinen huonosti mennyt testi oli numeroiden toistaminen. Minä en vain käsitä, miten niitä pitäisi muistaa niin kauhean paljon. Pystyn juuri ja juuri toistamaan neljän numeron sarjan kuten psykologi, ja vielä niukemmin sillä lailla, että toistaisin ne numerot käänteisessä järjestyksessä. Mutta olin aika ihmeissäni, että hän ei sanonut minun alisuorittaneen niissä päässälaskutehtävissä. Kai se meni sitten paremmin kuin olin ajatellut.

Koko testi itseasiassa meni paljon paremmin kuin olin ajatellut. Nuo "heikkouteni" tarkoittivat kuulemma tässä tapauksessa sitä, että suoriuduin niistä kuten keskiverto ihminen. Tuntui aika hienolta kuulla tuollaista. Mutta toisaalta sitten en kauheasti innostunut siitä siellä. Se psykologi selitti niistä tuloksistani ja sanoi, että ainakaan älykkys ei rajaa opintojani, ja minä sitten vain mutisin siihen jotain. Tietysti oli hienoa, kun hän sanoi, että olen testin perusteella selvästi yli keskitason, mutta se tuntui silti ihan huikaukselta.

Hän kirjoitti sille ammatinvalintapsykologilleni paperille ne testin pistetulokset ja muut testit, joita me ollaan tehty. Minä sitten yritin tietysti löytää siitä jotain pistemäärää, jotta voisin mennä vertaamaan nettiin. Siinä oli osa-alueittain annetut pisteet, mutta ajattelin, että jos lasken ne yhteen, saisin sitten sen tosi hienon ja fiinin (ja täysin hyödyttömän) ÄO-numeron.

Tuosta sitten innostuin. Pistemääräni oli 132. Ja se on siis oikeasti tosi huippu tulos, Mensaankin pääse jo 131 pisteellä! Toisaalta olin kauhean innostunut, että hei, minähän olen älykäs, minähän osaankin, mutta toisaalta sitten ajattelin, että voikohan sillä psykologin kirjoittamalla lausunnolla päästä sitten liittymään Mensaan, kun en kuitenkaan koskaan enää saisi yhtä hyvää tulosta. Ja sitten mietin sitäkin, että oliko oikein laskea ne numerot yhteen. Ja tuntui jotenkin tyhmältä, kun en minä koe olevani mitenkään Mensa-tyyppi. Tai siis sellainen "älykkö". Kun minulle sanoo sanan "älykkö", minulle tulee mieleen lähinnä T. Toukka tai joku muu kirjaviisas ulkoaopettelija.

Mutta pitää miettiä tuota tulosta vielä. Ei paljon muuta ole ollut. Olen ollut kamalan väsynyt, kun en ole saanut nukuttua kunnolla, kun jalkoja on särkenyt ihan kauheasti öisin. Joo, voisi mennä nyt nukkumaan, halusin vain tulla hehkuttamaan jotain tyhmää tulosta, joka ei oikein tunnu edes niin hehkutettavalta. Äh.