Edessä on taas valtava urakka, kun näköjään se menee vain niin, että jätän kaikki koulujutut niin viimetinkaan. Nyt pitäisi tehdä oppimispäiväkirja ja sen lisäksi lukea 200 sivua luentojen aiheisiin liittyvää kirjallisuutta ja tehdä siitä vielä sitten oma osuus siihen oppimispäiväkirjaan, jossa keskitytään johonkin yhteen juttuun. Ja siis se pitää palauttaa maanantaina. No, aluksi pelästyin, että en pysty, mutta eiköhän se mene silti. Lauantaina on rottanäyttely, niin sielläkin menee yksi päivä, mutta aion ottaa mukaan niin paljon koulujuttuja kuin voin, ja käyttää sen ajan hyväkseni. Niin olen ajatellut kyllä aikaisemminkin, eikä se ole koskaan toiminut, mutta nyt kun on pakko, niin saa nähdä.

Olen taas blondimpi, mutta en ole ihan tyytyväinen. Olin odottanut, että 6 sävyä vaalentavalla tehojutulla edes juurikasvu olisi ollut sellaista hehkuvan valkoista, mutta sentään koko pää on suunnilleen samansävyinen. Leikkasin latvoista pois ne kuivuneet osiot, jotka eivät vaalentuneet yhtä hyvin. Hopeashampoon, hopeahoitoaineen ja hopeasuihkeen jälkeen se näyttää ihan hyvältä kyllä, mutta on vain "blondihko". Ehkä kokeilen värjätä nyt juurikasvua sitten ihan tavallisella värillä ja sitten joskus ehkä kuukauden tai parin päästä kokeilla eri merkin vaalennusta. Kun haluaisin nimenomaan lähes valkoiset hiukset, jotta niihin voisi sitten laittaa helpommin pastellinvärisiä hoitoaineita. Mutta ehkä se luonnollisessa hiustenvärissäni on vähän jotain punapigmenttiä ja siksi se vaalennus ei tunnu onnistuvan niin hyvin kuin haluaisin. Vaikka voi olla, että voisin kokeilla niitä pastelleja hoitoaineita nytkin, mutta sekin tuntuu jotenkin pelottavalta, kun kai pelkään, että ne sitten jämähtävät, eivätkä lähdekään siinä kolmessa pesussa niin kuin pitäisi. Ei sillä, että esim. vaalean pinkeissä hiuksissa olisi mitään vikaa, mutta jotenkin vaikka tämäkin blondaus meni loppujen lopuksi hyvin, niin kaikenlainen muutos pelottaa silti.

Mutta nyt pitää alkaa lukea yhtä kirjaa, jota aion käyttää päälähteenäni siinä opintopäiväkirjassa. Yritin kyllä ennen sitä koota monesta pienestä eri osasta vaadittua 200 sivun määrää, mutta se oli todella vaikeaa. Joten luen tuosta kirjasta ainakin osan ja sen lisäksi käytän niitä pienempiä (n. 10-20 sivun mittaisia) osioita. Kirja on William Safranin "Language, Ethnic Identity and the State", ja päänäkökulmani tulee olemaan kaksikielisyys, erityisesti englanti toisena kielenä. Tuo on todella kiinnostava aihe ja valitsin sen siksi, että se tavallaan liittyy siihen hölmöön tarinaani, mitä olen kirjoittanut, niin uskon, että se saa tuon aineiston lukemisen jotenkin mielenkiintoisemmaksi. Ja meillä oli muutamia hyviä luentojakin, jotka sivusivat aihetta, niin melkein kuplii sisällä sellainen odottava jännitys, kun mietin tätä projektia.

Ja lupaan taas sen, mitä lupaan aina kun tulee kiire jonkun yliopistojutun kanssa: ensi kerralla aloitan hyvissä ajoin. No, ainakin yritän aloittaa sen viiden esseen suman sitten kahden viikon päästä on kirjallisuuskurssin tentti ohi. En muuten ole laittanut kännykkääni että koska ne esseet pitää palauttaa, varmaan teen sen vielä ennen kun aloitan tätä rupeamaa. Otin tänään muutaman tunnin nokoset, kun aamulla jouduin heräämään niin aikaisin ja on jotenkin todella paljon parempi fiilis nyt.