Kyynärpäässä ei ollut mitään. No, sitä ei kuvattu ja olisihan se ollut kiva jos se olisi vielä varmistettu, mutta lääkäri sanoi että koska käsi liikkuu normaalisti, ei murtumaa. Turvotus on suurimmaksi osaksi hävinnyt, mutta kova ylimääräinen patti löytyy silti ja jos vähänkin kolauttaa väärään kohtaan, turvotus nousee taas ihan järjettömäksi palloksi. No, katsotaan miten se lähtee paranemaan.

Nyt on taas vapaa viikonloppu ja kun eilen oli palkkapäivä, niin tänään päätin mennä hankkimaan itselleni sellaisen painotetun hulavanteen. Meillä on sellainen töissä ja aina kun olen yksin yövuorossa, yritän saada sen pyörimään. Sama oli nyt to-pe välisessä yövuorossa ja katsoin vielä vidoita netistä että miten sen pitäisi toimia ja lopultakin sain sen toimimaan! Olen siis harjoitellut sitä töissä varmaan yli puoli vuotta, joten oli jo toisaalta aikakin. Mutta ajattelin, että hankin nyt sellaisen, koska kun se on oikeasti kiva pyörittää sitä, niin hankin kuitenkin sellaisen ihan kotiin.

Nyt kun on ollut taas se määräaikaisterveystarkastus töissä ja sen jälkeen lääkäri ohjasi vielä fysioterapeutin ohjeistukseen, on jotenkin ärsyttänyt koko kuntoilumaailma. Minähän en siis harrasta liikuntaa suoraan sanottuna lainkaan. Kävelen bussipysäkille ja saan hien pintaan rottahäkkejä siivoamalla, mutta siinäpä se. Haluaisin kyllä haluta liikkua, mutta se on vain niin vastenmielistä. Sikäli kuin olen käsittänyt, joillekin tulee liikkumisesta hyvä olo, mutta minulle ei. Siis ei vain tule. Ainoa hyvään oloon viittaava ajatus on se, että nyt tuli kulutettua x-määrä kaloreita, mutta oletan, että se ei ole se hyvä olo mistä kaikki muut puhuvat.

Haluaisin aloitella taas juoksua, mutta minun pitää toki hieman laihtua ennen kuin kannattaa aloittaa nivelten rasitus. Siitäkin minulla on jotenkin romantisoitu kuva. Silloinkin kun normaalipainoisena juoksin enemmän, se meni niin, että oli paska olo ennen juoksua, juoksun aikana ja sen jälkeen. Ennen juoksua stressaa se, että mitä laitan päälleni ja koska olen syönyt ja juonut viimeksi, ja miten laitan hiukseni niin että ne pysyvät pois tieltä, mutta näyttävät tyylikkäiltä. Lisäksi mietin että mitä kello on ja onko hyvä sää, eli miten paljon ihmisiä on todennäköisesti liikkeellä. Sitten juoksemisen aikana mietin että onkohan juoksuasentoni jotenkin väärä, tai näytänkö tyhmältä kuin juoksen, miettiikö nuo tuossa kävelevät ihmiset että mitä tuo läski juoksee - jahtaakohan joku salaatti sitä. Sitten mietin, että pitäisi juosta lujempaa, mutta kaikkialle sattuu ja tunnen miten naamaa kuumottaa, ja olen varma että näytän tyhmältä, enkä sellaiselta miltä monet oikeat juoksijat joita näkee joka paikassa. Heillä on trikoot ja naisilla (ja miksei pitkätukkaisilla miehilläkin) on siisti ponnari, eikä juokseminen näytä käyvän työstä lainkaan.

Kun juoksu lähestyy loppuaan, mietin, minkäköhän ajan saan ja että olisi pitänyt juosta nopeammin. Toisaalta mietin sitä, että naama tuntuu vielä kuumemmalta kuin aikaisemmin, kuumalta kuin paistinpannu ja mietin että onkohan joku niistä aikaisemmin vastaantulleista ihmisistä jossain siellä lähellä ja tunnistaa minut ja ajattelee, että kylläpäs juoksi lyhyen lenkin - ei ihmekään että se näyttää siltä että on sydänkohtauksen partaalla. Mietin myös sitä, että kaikkialle sattuu, etenkin penikoihin. Sitten juoksu on ohi ja haluaisin vain istua ja läähättää hetken jossain, mutta en ilkeä edes istua mihinkään kun olen ällöttävän hikinen. Sitten ajattelen, että olisi pitänyt juosta pitemmälle ja nopeammin, ja sitten mietin että jaa 20 minuutin lenkki, no nyt on enää 2 tuntia 10 minuuttia ennen kuin yllän siihen suositustenmukaiseen normaalin kunnon ylläpitoon. Ei kun ei, tämä meneekin siihen liikuntapiirakan toiseen osaan, jolloin se poistetaan tuosta, eli normaalia liikuntaa pitäisi tehdä vielä 2,5 tuntia ja rasittavasti 3 vastaavaa lenkkiä viikossa, että pystyisin ylläpitämään nykyisen kuntoni. Työmatkoja, ym. ei tietenkään lasketa siihen normaaliin liikuntaan, koska se pitäisi tehdä "reippaasti", enkä halua olla hikinen töihin/yliopistolle mennessäni, eli koko 2,5 tuntia pitäisi liikkua erikseen. Tämän lisäksi pitäisi tehdä vielä vähintään kaksi kertaa viikossa lihaskuntoa kehittävää liikehallintaa.

Joten siinä vaiheessa olo on niin paska, että tekee mieli hypätä ikkunasta tai juosta rekan eteen, koska en vain mitenkään tule yltämään tuohon tavoitteeseen. Eikä tuo ole edes mikään superkuntoilijan liikuntalista, vaan suositus yleisterveyden ylläpitoon. Joten koska en saavuta tavoitetta muutenkaan, mieluummin vain jään sohvalle, niin säästän itseni yllä olevalta ajatusketjulta.

Tietystihän liikunta olisi kivaa jos se tulisi huomaamatta, mutta en ole vielä ainakaan löytänyt sellaista vaihtoehtoa, jota voisin tehdä ihan huvin vuoksi. Kaikki liikunta mitä teen ja mitä olen ikinä tehnyt, on ollut sen takia, koska pitäisi liikkua, joten rääkkään itseäni nyt hetken, että saan sitten taas olla ihan rauhassa. Tai ajan kuntopyörällä nyt tunnin, että saan juoda illalla kaakaon. Lapsena tykkäsin hyppunaruhyppelystä ja olinkin siinä hyvä. Äiti tosin valitti, kun hänen piti pyörittää sitä narua, jonka toinen pää oli sidottu autotallin oveen. Tuntikaupalla saatoin harjoitella hyppimään "saksaa" ja "arabiaa", joko yhdellä hyppynarulla tai kahdella hyppynarulla kerrallaan. Koulussa tykkäsin pelata jalkapalloa, pesäpalloa ja sählyä, koska niissä ei ollut pointtina se, että hei nyt lisätään verenkiertoa lihaskudoksissa, vaan se, että hei nyt pelataan. En edes ajatellut sitä liikuntana. Sellaistakaan ei oikein ole aikuisille, vaan se on aina sitä, että pitää olla nämä ja nämä varusteet ja sinä pelaat sitä paikkaa ja sinä tuota paikkaa ja Martta on maalissa, koska se on harjoitellut sitä 20 vuotta.

Uinti on ihan ok, vaikkakin tylsää. Toisaalta sekin on melkein kuin peli, kun voi seurata, että kuka on minua nopeampi ja kuka hitaampi ja ohitanko tuon edessä olevan nyt vai vasta seuraavalla suoralla, vai päästääköhän se minut ohi. Jos rata on tyhjä, pystyy yrittämään rintauintiliikeen hiomista täydelliseksi. Kädet yhdessä kuin itämaisessa tervehdyksessä kun ne viedään yhdessä mahdollisimman virtaviivaisesti eteen, sitten ne eroavat ja kääntyvät kämmenselät vastakkain ja vaivihkaa kääntyvät kauhoiksi, joilla muuta ruumista vedetään eteenpäin ja käsien koko liike on kuin sydän väärinpäin. Ja potkussa sama ylianalysointi ja hidas liike niin, että myös jalkaterät osallistuvat osaltaan liikkeen läpiviemiseen. Siitä tulee ihan hyvä olo, rauhallinen olo. Ehkä jotenkin pinnallista, mutta tunnen oloni nätiksi, kun uin, vaikka sama kehohan se on. Kuitenkin kun mietin sitä, miten saan ne liikkeet niin virtaviivaisiksi ja iho näyttää vedessä hyvältä ja minusta tuntuu siltä, että hallitsen kehoni ihan täydellisesti. Se on tosi kiva, kun kuivalla maalla koen olevani jotenkin kömpelö. Ehkä olen sisäisesti joku hylje. Lisäksi tulee muutenkin itsevarma olo, koska olen omien arvioideni perusteella tullut tulokseen, että uin nopeammin kuin n. 90 % muista uimareista, vaikka he olisivatkin laihempia. Joskus vuosia sittenhän haastoin Jaskankin uintikilpailuun ja voitin. Siitä tulee sellainen ihan kiva olo, että vaikka olen läski, niin voin voittaa jonkun laihan ihmisen urheilusuorituksessa, eli ehkä minäkin olen ihan ok ihminen. Joo, uinti on tekniikkalaji, mutta silti.

Mutta ehkä tuo hulavanteen pyörittäminen olisi uusi potentiaalinen kuntoilumuoto minulle. Eihän se mitään superjumppaa ole, mutta kai ainakin tyhjää parempi ja jos tekee oikein mieli tehdä sitä, niin miksi ei? Ja siinä kyllä hengästyy ja tulee hiki pintaan, niin varmaan se jotain tekee.

Ai niin, nyt on hotelli varattu Albanian rantakohteesta! Päädyimme Natalian kanssa lopulta Vloreen ja rantahotelli näyttää oikein hienolta. Siellä on sekä ranta- että vuoristonäköala! Ja sen kunniaksi ostin myös sen tännekin linkittämäni pitkän mekon ja rosegold-sandaalit (tosin erit kuin laittamassani kuvassa). Ostin myös bikinialaosaksi "bikinihameen". Bikiniyläosa on minulle ihan ok, se ei aiheuta stressiä, mutta bikinialaosat ovat aina tuntuneet jotenkin liian paljastavilta. Tulee sellainen olo, että okei, olen nyt alusvaatteisillani tässä rannalla. Ja niinhän se oikeastaan on, mutta se on tuntunut hyvin epämiellyttävältä. Siksi tämä lyhyt bikinihame tuntuu äärimmäisen hyvältä ratkaisulta.