Vaihteeksi kello on taas paljon ja tänään "vapaapäivänä" olen mennyt koko päivän. Ensimmäiset rottavauvat lähtivät nyt heti ensimmäisenä sallittuna luovutuspäivänä ja meni hyvin. Tunsin jonkinsorttista äidillistä ylpeyttä, kun yksi hakijoista, joka jo aamulla kävi noutamassa yhden tytön, kirjoitti foorumille, miten tyttö oli sopeutunut uusiin kavereihinsa. Näiden aikaisempien nuorten tyttöjen kanssa on ollut vähän ongelmia ja ne ovat todella arkoja. Katsoin, että hän oli useaan otteeseen aika epätoivoisesti kysynyt, että mistä voisi johtua, että tytöt pelkäävät niin paljon. Tätä minulta hakemaansa rottaa hän kuitenkin ylisti maasta taivaaseen ja sanoi, että hänen piti useaan kertaan tarkistaa, ettei hänelle vain annettu erehdyksessä rauhallisempaa urosta, mutta kyllä se tyttö oli ja tämä hakija piti aivan ihmeellisenä, ettei se edes rimpuillut tai kirkunut, kun sen nosti syliin, vaan oli aivan ihana, rauhallinen ja luottavainen.

Itse olen törmännyt kummankinlaisiin poikasiin ja olen tullut tulokseen, että mitä todennäköisimmin kyse on siitä, miten paljon se kasvattaja on poikasia käsitellyt. Itsehän otin oikein "vauvalomaa" ja tein töitä kotoa, jotta pystyisin ihan alusta asti mahdollisimman paljon käsittelemään pikkuisia, koska vaikka muuten olen ehkä noviisi rottien kanssa edelleen, niin jos minä jotain osaan, niin se on rottien kesyttäminen, olivat ne sitten aikuisia tai vauvoja.

Joten nyt on ylpeä fiilis, kun sentään ainakaan ihan kaikki ei ole mennyt pieleen. Muuten rottafoorumilla olen saanut tänään aika paljon kovaa palautetta, kun sanoin ääneen sen, että rottapiireissä on todella raaka meininki ja ihan virallisetkin kasvattajat välillä oikeasti ilkeilevät neuvoja kyseleville ilman mitään syytä. Muunmuassa olen tänään kuullut, että jos kerran otan noin helposti itseeni, niin ei kyllä kannata kasvattajana jatkaa, kun siihen ei kerran ole mitään edellytyksiä, jos ei ole valmis ottamaan neuvoja kokeneemmilta vastaan. Ja siis sanon vielä, että neuvoja kyllä otan mieluusti vastaan, mutta ilkeämielisiä vihjailuja en.

Huomenna taas 12-tuntinen päivä töissä. Lisäksi tänään tuli toimistonlaajuinen sähköposti, jossa sanottiin, että joululoman korvaamisia voi ruveta tekemään jo nyt ja parhaillaan sattuu olemaan vielä kiireinen tallennusjuttu, joka oltava valmis maanantaina. Varmaan sitten huomenna otan mukaan niitä tallennusjuttuja ja yritän paahtaa niitä läpi, jotta sitten kun joulukuun palkka tulee maksuun, silloin oikeasti myös tulee jotain.