Pää on ollut vähemmän sekaisin nyt... mitä, pari kolme neljä päivää? Tuntuu pitemmältä ajalta, mutta näköjään ei ole. Pärjäsin koodausharjoituksissakin ihan hyvin ja sain jopa hyvän rytmin päälle tehdessäni niitä eilen loppuun. Lisäksi uudet tehtävät julkistettiin sekä samalla se yhteispistemäärä, joka tämän kurssin aikana täytyy kerätä ja huomasin, että olen jo ylittänyt sen!

Olen yrittänyt olla ajattelematta miesjuttuja, mutta koska yliopistolla tahti on vähän hiljentynyt, on ollut välillä tylsää ja tuskailinkin sen kanssa, että voinko laittaa Harjoittelupaikkarohmulle viestiä, että hengataanko jossain kohtaa. Kun hän on todella kiva ja hänen kanssaan on tosi kiva hengata, mutta en halua antaa hänelle väärää kuvaa, koska en halua mitään romanttista hänen kanssaan. Se ajatus on vahvistunut ja vaikka välillä sinkkukriiseillessäni olen miettinyt, että ehkä vain nappaan hänet - tai pikemminkin, ehkä annan hänen vietellä minut - kun tunteet Lesteriä kohtaan ahdistavat ja se epätietoisuus ahdistaa ja ylipäätään torjutuksi tuleminen ahdistaa. Ja toki edelleen olen sitä mieltä, että mieluummin olen sinkkuna kuin suhteessa vain suhteen takia, niin toki sinkkuna ollessa on asioita, joita välillä kaipaa. Niin kuin vaikka ihan kosketus. Ei siis välttämättä mikään seksikään, vaan ihan kosketus. Jos mietin, milloin olen viimeksi koskenut jotain toista ihmistä (terapeutin kättelyä ei lasketa), niin... varmaan se oli joskus... syksyllä, kun olin Natalian luona ja halattiin kun lähdin.

Mutta nyt kun olen miettinyt asiaa, niin se, että mietin Harjoittelupaikkarohmua välillä vähän niin kuin "varamiehenä" tai korvikkeena on vain äärettömän epäreilua, enkä halua tehdä sitä hänelle. Sen lisäksi se on epäreilua itseäni kohtaan ja selkeä osoitus siitä, että olen epävarma itsestäni ja tuntuu kivalta, kun joku vaikuttaa olevan kiinnostunut. Mutta en voi antaa itseni mennä jonkun tuollaisen tunteen perässä, etenkin kun se liittyy taatusti myös siihen, että minulle kehittyi se turvaton kiintymyssuhde silloin lapsena, niin tavallaan vältän Lesteriin liittyviä oikeita tunteita turvautumalla johonkuhun, jonka kanssa on helppo olla, koska tunteita ei ole. Mutta Lester on tällä hetkellä se mies, jonka haluan, enkä halua sabotoida itse itseäni hyppäämällä jonkun toisen miehen mukaan heti kun tunnen oloni epävarmaksi tai pelkään kohdata tunteitani Lesteriin.

Lisäksi mietin vielä sitä, että vaikka koenkin, että olen omalla käytökselläni tehnyt Harjoittelupaikkarohmulle aika selväksi, että en ole kiinnostunut hänestä, on mahdollista, että kaikenlainen hengaus hänen kanssaan voi pahentaa tilannetta. Tai siis, olen miettinyt sitä edellistä ryhmähengausta sillä meidän opiskelijaporukalla ja sitä Harjoittelupaikkarohmun typerää "vitsiä" siitä, että "lähdetäänkö Amia taas römpsähommiin", kun hän tarkoitti sitä, että mennäänkö taas tupakalle. Nyt kun olen jälkeenpäin miettinyt sitä, niin on vahvistunut se ajatus, että ehkä se oli tavallaan Harjoittelupaikkarohmun yritys "omia" minut muiden silmien edessä. Tai siis, me oltiin käyty kaksistaan tupakalla aikaisemmin, niin tuo hänen vitsikommenttinsa tavallaan pelleili sillä, että muut eivät tietenkään tiedä täysin varmasti, että mitä me siellä ulkona tehtiin, koska todistajia ei ollut.

Muut ottivat tuon lähinnä kai vitsillä, millainen se tietysti olikin, vaikka Ramona sanoikin Harjoittelupaikkarohmun tarkennettua, että tarkoittaa tupakalle menemistä, että ei siitä Harjoittelupaikkarohmun sananvalinnasta kyllä ensimmäisenä tupalle meneminen tullut mieleen vaan jotain ihan muuta. En tiedä, mitä Lester siitä ajatteli, mutta hänkin oli siinä ja kuuli, mitä Harjoittelupaikkarohmu sanoi. Mutta aika pian (minuutti pari) tuon Harjoittelupaikkarohmun kommentin jälkeen Lester sanoi lähtevänsä kotiin ja totesi, että voisi liittyä meidän seuraan vielä ennen kuin lähtee. En miettinyt asiaa silloin kauheasti, mutta nyt kun kävin tuota uudestaan läpi mielessäni, niin mietin, että olisiko hänen lähdöllään voinut olla jotain tekemistä sen Harjoittelupaikkarohmun kommentin kanssa? Ja sitten hän tuli vielä meidän kanssa sinne tupakalle - minkä voisi nähdä myös haluna varmistaa, oliko Harjoittelupaikkarohmun kommentissa jotain perää, eli tapahtuuko siellä jotain muuta kuin tupakointia. Lester tosin perusteli lähtönsä sillä, että oli ollut siellä kaverinsa synttäreillä edellisenä päivänä ja että hänellä oli nälkä ja että hän halusi mennä etsimään ruokaa jostain, mutta se kaikki sattui kuitenkin ajallisesti juuri tuohon Harjoittelupaikkarohmun kommentin yhteyteen. Toki myös hukkumiskuolemilla ja jäätelönsyönnillä on ajallinen yhteys, mutta ei se silti tarkoita mitään.

Mutta jotenkin olen tuota hengausehdotusta miettiessäni ollut huolissani tuosta, koska Harjoittelupaikkarohmu tietää, että olen kiinnostunut Lesteristä, niin miksi hän sanoo jotain tuollaista hänen kuullensa? Ja kun me sitten silloin mentiin sinne tupakalle kolmistaan ja minä olin vähän tietysti hermostunut, niin puhuin sitten siitä, että minulla oli paljon lämpimämpi nyt kuin edellisellä kerralla. Lester sanoi siihen sitten jotain hyvin tyylilleen ominaista tyyliin: "Saattaa olla, että onkin lämpimämpää, kun kyllähän vaikka pilvisyys vaikuttaa lämpötilaan", jne. Harjoittelupaikkarohmu kuitenkin keskeytti Lesterin ja sanoi: "Ei, kun sillä on vaan lämpimämpi takki tällä kertaa." Sitten hän viittasi siihen, miten minä olin edellisellä kerralla valitellut kylmää ja hän oli kehottanut minua laittamaan lämpimämmän takin.

Lester hiljeni ja minulla oli kyllä jo silloin sellainen fiilis, että halusin tehdä Lesterille selväksi, että minulla ja Harjoittelupaikkarohmulla ei ole mitään meneillään. Minä sitten kyselin Lesterin takista, että onko se ihan kesätakki ja eikö hänellä ole kylmä ja sitten vielä ojensin käteni ja koskin hänen takkiaan! Tarkistin asian ja näköjään unohdin mainita sen siinä alkuperäisessä hengauskirjoituksessa. Mutta olin äärimmäisen hermostunut ja kun testasin hänen takkinsa paksuutta hihansuusta, olin hyvin varovainen, että en vahingossakaan koskisi hänen ihoonsa. Koska en ole koskenut häneen vielä koskaan. Toisaalta se ei ollut niin vaikeaa kuin olisi luullut, koska minua oikeasti kiinnosti se hänen takkinsa paksuus ja olin itse asiassa testannut edellisellä kerralla jo Harjoittelupaikkarohmun takkia samalla tavalla ja myöhemmin tunnustelin vielä Arrown takkia. Mutta sitähän Lester ei tiedä. Ja kun muutenkin suuntasin kaiken huomioni häneen (luottaen siihen, että Harjoittelupaikkarohmu ymmärtää), koen, että sain aika hyvin nollattua sen Harjoittelupaikkarohmun tyhmän vihjauksen siitä, että hänen ja minun välillä olisi jotain.

Mutta jos hän jatkaa tuollaisia kommenttejaan, niin... Vaikka mietinkin, että Lester ei ehkä ole kiinnostunut minusta, niin haluan kuitenkin, että hän tietää, että olen kiinnostunut hänestä ja että minun ja Harjoittelupaikkarohmun välillä ei ole mitään. Luulisi tämän olevan selvää Harjoittelupaikkarohmullekin, joten mietinkin, että voiko hänen möläytyksensä olla sitä, että hän yrittää "karkottaa" potentiaalisia kilpailijoitaan?

Kysyin Natalialtakin jo, että mitä hän ajattelee, että minun pitäisi tehdä ja kai suunnitelmanani on nyt se, että jossain kohtaa otan asian puheeksi Harjoittelupaikkarohmun kanssa ja vaikka sitten kysyn suoraan, että onko hänellä jotain tunteita minua kohtaan ja jos on, niin voidaanko me hengata yhdessä edes kavereina, vai saako se hänet vain elättelemään toiveita siitä, että jotain tapahtuisi jossain vaiheessa.

No, ajattelin, että mietin vielä asiaa, mutta Harjoittelupaikkarohmu laittoi yllättäen minulle viestiä eilen, jossa kyseli kuulumisia. No, vaihdettiin siinä sitten kuulumisia ja hän otti esille yhden ihastuksensakin, mutta sitten bondattiin sen äärellä, että ollaan molemmat sinkkuja ja että vaan parempi olla ajattelematta asiaa liikaa. Ja sitten minä ehdotin hänelle sitä hengausta ja hän vaikutti kyllä innostuneelta ja sanoi, että jossain kohtaa joululomalla voisi hengata. Tuntuu ihan kivalta, kun melkein kaikki muut joiden kanssa hengaan, ovat suhteessa ja vaikka se on ihan okei, niin tuntuu, että ei ole Harjoittelupaikkarohmun lisäksi oikein ketään, joka voisi samaistua sinkkuasioihin. Paitsi tietysti Arrow, mutta en ole nähnyt häntä nyt kesän jälkeen kunnolla ja sen perusteella, että hän ei ole ollut työ-Skypessäkään melkein kahteen viikkoon tarkoittaa varmaankin sitä, että hän ei ole tulossa sinne pikkujouluihinkaan, eli en näe häntä sielläkään.

Sain tänään myös tietää, että tulen keväällä esiintymään yhdessä meidän alan konferenssissa ja kertomaan siellä gradustani. Ja minun pitäisi nyt viikossa kirjoittaa itsestäni joku lyhyt esittely niille järjestäjille. Toisaalta innostaa, koska olen oikeasti innostunut gradustani ja näkyvyys ei ole koskaan pahasta ja ehkä jään jonkun mieleen, joten siitä voi olla hyötyä, kun etsin jatkossa töitä. Jos siis annan itsestäni hyvän kuvan. Toisaalta, ajatus siitä, että joudun puhumaan n. parinsadan ihmisen edessä tuntuu ihan käsittämättömän kauhistuttavalta ja pystyn jo kuvittelemaan, miten olen niin hermostunut, että munaan itseni, tai vaikka en munaisikaan, niin annan itsestäni kuitenkin epävarman ja hermostuneen kuvan.

Mutta tänään oli hyvä päivä myös. Kävin yliopistolla latinaopettajan luona ja sain nyt selkeämpää kuvaa omista latinasuunnitelmistani, mikä myös keventää vähän sitä minun opiskelutaakkaani. Kun eihän minun ole järkeä tehdä väkisin aineopintoja, jos opiskelen latinaa vain omaksi ilokseni, enkä tarvitse jotain tiettyä merkintää todistukseen pätevyyden tai jatko-opintojen takia. Ja sain tietää, että saan tämän syksyn kurssista nelosen. Eli jos otankin keväälle yhtä paljon kursseja kuin minulla on ollut nyt keväällä, niin ehkä voin antaa itseni vähän löysäillä välillä ilman että mitään katastrofia tapahtuu.

Sen lisäksi yllättäen sain WhatsAppissa viestin Lesteriltä. Se ei ollut yhtään tärkeä tai merkityksellinen tai mitenkään mullistava viesti, hän kysyi vain, että oliko silloin viime viikolla sillä viimeisellä Lester-kurssin tunnilla jotain erityistä. Mutta tämä oli ensimmäinen kerta ikinä, kun hän laittoi ensimmäisenä viestiä minulle, joten se kyllä lämmittää mieltä! Ei tuota ihan keskustelun aloitukseksi voi sanoa, kun ei me kauheasti siinä puhuttu, minä vain summasin sen, että ei mitään erityistä ja kysyin häneltä siitä konferenssin gradu -jutusta. Mutta ihan perusneutraali keskustelu, ei mikään hohdokas, jos siis pelkkää sen olemassaoloa ei voi jo pitää hohdokkaana. Pitää iloita pienistä voitoista. Kun ainakin olen nyt vähän varmempi, että Lester ei vihaa minua tai pidä ihan vastenmielisenä, kun olisihan hän voinut kysyä tätä samaa siltä miespuoliselta kaveriltaan, joka oli kurssilla myös. Tai jättää kokonaan kysymättä, koska yksi poissaolo nyt harvoin aiheuttaa mitään kriisiä millään kurssilla. Vaikka eihän tämä kysymys jostain kurssista tarkoita välttämättä mitään muuta kuin että Lester halusi tietää, annettiinko tunnilla jotain tärkeää tietoa, josta hän jäi paitsi.

Mutta fakta on, että hän laittoi minulle viestiä ihan omasta aloitteestaan ja se tuntuu kivalta. Muutenkin ollut jotenkin itsevarman hyvä fiilis tänään. Olen syönyt viime päivinä tosin paremmin, joten saattaa olla, että sekin vaikuttaa - tai sitten olen syönyt paremmin, koska olo ei ole ollut koko ajan sellainen tuskainen. Mutta joka tapauksessa fiilis on ihan hyvä ja toivottavasti saan pidettyä siitä kiinni.