Melkein hajosin tuohon graduun. Sain sen valmiiksi, tosin useamman tunnin myöhässä taas, joten saa nähdä, mitä se opettaja siitä sanoo. Toki itse gradukin tuskastutti, mutta vielä enemmän tuskastutti sen tiedoston saaminen PDF/A-formaattiin, kun vaikka löysin suht nopeasti tiedon siitä, miten sen saa tehtyä, se formaatin muuttaminen mustasi kaikki kuvadiagrammit ja lisäsi tyhjän sivun lähdeluettelon jälkeen. Väänsin niitä kahta varmaan melkein kaksi tuntia, kun yritin saada siihen jotain järkeä. Lopulta tein vain sitten ne kuvadiagrammit uudestaan ja lopulta sain sen tyhjän sivunkin pois, kun lopulta löysin jostain vinkin tarkistaa, onko parillisilla ja parittomilla sivuilla samat header-asetukset. Saatanastahan se oli ja aina niiden kokeilujen välillä itkin hysteerisenä ja ahdistus oli ihan kympissä.

En ole siihen graduun ihan tyytyväinen. Olisi pitänyt tehdä enemmän, mutta toisaalta ehkä se on juuri se, että sitähän voi hioa loputtomiin, niin ehkä tuo nyt on tarpeeksi. Ja olihan minulla aikaa, mutta en käyttänyt sitä, niin se arvosana nyt on sitten sellainen kuin se on. En tosin tiedä, mitä tapahtuu, eli ehtiikö se opettaja lukea niitä turnitin-juttuja vai päättääkö hän, että ei edes lue niitä, koska palautin taas myöhässä. Pahoittelin kyllä sitä ja selitin hänelle tilanteen, mutta eihän se hänen ongelmansa ole, jos en osaa käyttää Wordia. Mutta se on nyt joka tapauksessa virallisesti palautettu ja siihen saa tehdä enää niitä turnituksessa ilmitulleita juttuja, joten kai se on ihan sama.

Olen ihan poikki. Nukuin liian vähän, koska väänsin sitä gradua taas ihan viime tipassa. Ja pitäisi lähteä puolen tunnin päästä jousiampumaan ja oikeasti haluan mennä, koska tarvitsen jotain muuta ajateltavaa. Pitää vain äkkiä vetää jotain safkaa, että saan tämän heikotuksen pois ja jotta jaksan sitten sielä ampumassakin.

Vittu. Ei tunnu hyvältä sen gradun suhteen, mutta yritän olla ajattelematta sitä. Kai se on pääasia, että se menee läpi ja että työpaikalla olivat tyytyväisiä siihen minun graduni panokseen.