Minä en kadota papereita. Minä en kadota papereita. Kuinka voi siis olla, että en löydä mistään Kelaa varten sitä typerää vuokrankorotusilmoitus-lappusta joka tuli alle kuukausi sitten? Olen todella epäjärjestelmällisen järjestelmällinen papereiden suhteen: kaiken pitäisi löytyä, mutta se on sitten eri asia että mistä mikäkin löytyy. Mutta kävin läpi jo kaikki normaalit paikkani: tietokonepöydän tason alta vedettävän näppäimistölevyn (jota en käytä muuhun kuin papereiden säilömiseen), tietokoneen vasemman puolen, tietokoneen oikean puolen, tietokonepöydän alustan kaksi pinoa, tv-tason alustan ja sohvan alustan. Löysin KAIKKI muut vuokrankorotusilmoitukset mutta en sitä viimeisintä.

Systeemini koko kolauksen, kun Nan kävi kylässä tällä viikolla ja siirsin kaikki paperini sängyn toiselta laidalta jonnekin muualle. Muistan täsmälleen, missä se oli ennen sitä siivousta: sängyn vasemmalla puolella siinä kirjekuoressa jossa se tuli. Tai ainakin luulen, että se oli siinä, mutta koska näpyttelin sen muutoksen jo verkkopankkiini, niin voi olla, että siinä kohtaa siirsin sen jonnekin muualle. Mutta en heitä mitään papereita pois katsomatta - ja silti kävin käpi jotain viimeiseksi siivoamiani roskia joita en vielä ollut vienyt pois. Ei löytynyt. Ja minun olisi pitänyt palauttaa asumistuen tarkistus viisi päivää sitten. Ja vihaan sitä jokavuotista asumistuen uudelleenhakemista, koska siinä kysytään aina sitä peruskorjausjuttua, mihin muistelisin joskus laittaneeni jonkun peruskorjausvuoden, mutta jonka olen unohtanut ja josta en löydä tietoja mistään. Mutta voisihan siihen laittaa että ei ole peruskorjattu, mutta kun tarvitsisin sen vuokrankorotusilmoituksen silti.

Ja nyt katsoin verkkopankista, että eikö se niin ollutkin että vuokra nousee kympillä, mutta se summa, jonka olin sinne laittanut, vastaakin 13 euron korotusta nykyiseen, mikä ei käy järkeen jos vesimaksu pysyy samana. Joten ehkä huomenna sitten lähetän pahoittelevan tekstarin (koska vuokranantajan yhteystiedoiksi on merkitty vain ja ainoastaan puhelinnumero ja vihaan soittamista) ja pyydän häntä lähettämään uuden ilmoituksen siitä vuokrankorotuksesta. Vaikka turhauttaa todella, koska minä en hukkaa papereita, minä en vain hukkaa niitä. Vaikka en ole maailman siistein ihminen, niin papereita minä en hukkaa. Yritänkin yhä miettiä, että olenko minä laittanut sen kirjekuoren jonnekin outoon paikkaan, koska niinhän sen on oltava kun sitä ei tavallisista paikoista löytynyt. Lisäksi tuntuu että kaikki muut turhatkin paperit löytyvät. Löytyi se vuokrantarkistuspyyntö joka oli lähetetty Kelastakin. Ei sillä että se olisi turha, mutta kun löytyy kaikki rottien näyttelylaput (ei sillä että nekään olisivat niin turhia) ja varmaan liki kaikki eläinlääkärikuitit ja yleisesti Kelan päätökset ja psykologin lausunnot, jne. Mutta ei yhtä pientä vuokrankorotuslappua. Ja taas pelkään olevani huono vuokralainen, koska olen hukannut jonkun lapun jonka juuri vasta sain.

Olen edelleen varma, että se on täällä jossain ja olen käynyt papereitani läpi moneen kertaan, koska vaikka tiedän että kävin ne läpi jo ja vieläpä tarkasti, niin koska en vain hukkaa papereita, ajattelen kai että selityksen on oltava se, että se paperi on kyllä siellä missä pitääkin, mutta en vain ole nähnyt sitä. Tai sitten että on joku todella looginen paikka missä se on, mutta minun pitäisi vain tajuta se. Tarkistin jo tulostimen kannen altakin, koska välillä säilön papereita sielläkin, etenkin jos niistä tarvitsee ottaa kopioita esimerkiksi Kelaan. Mutta ei ollut, vaikka kun tajusin miettiä tulostinta, olin varma että se olisi siellä.

Sinänsä yksinkertainen asia eikä sen korjaaminen ole mitenkään mahdotonta (pyytää vuokranantajalta uutta), mutta tässä turhauttaa järjettömästi ihan periaatteesta, koska vaikka välillä hukkaan asioita, niin papereita en hukkaa. Olen kyllä miettinyt että pitäisi rottapapereille hankkia joku oma kansio, niin olisi helpompi seurata niitä sukupuita. Joskus pari kuukautta sitten joku minulle täysin tuntematon rottaihminen lähetti viestejä Facebookissa ja mietin jo että onko hän erehtynyt henkilöstä, mutta sitten kävikin ilmi, että hänen uuden rottansa sukupuussa on muutama minun rottani, eli ilmeisesti sitä kautta kun olen sen yhden kasvattajan kanssa tehnyt yhteistyötä. No, en tiedä mitä sukupuuprojektia tämä henkilö teki, mutta halusi sen rottansa isovanhempien ja isoisovanhempien tietoja, kuten syntymäaikoja, mutta myös valokuvia näistä rotista jos vain oli mahdollista. Kyllä kaikki tiedot löytyi, valokuvia kaikista rotista myös oli, mutta suurin osa kamerassa, niin en vain jaksanut kaivaa niitä sieltä.

Pitäisi mennä jo nukkumaan tai tehdä jotain järkevää ja antaa sen vuokralapun nyt olla, mutta tuntuu että en vain halua luovuttaa. Se on täällä jossain, paitsi jos siivoamisen yhteydessä se meni joidenkin muiden papereiden mukana roskiin. En vain ymmärrä, että miten muka olisin laittanut sen vahingossa roskiin, kun katson jokaista paperia ennen kuin laitan sitä mihinkään, mutta en tajua sitäkään, että jos se on vielä täällä, niin missä ihmeessä se sitten olisi? Yritin katsoa jo kirjojen välistäkin jos se olisi jonnekin semmoiseen mennyt, mutta ei näkynyt. Taas haluaisin, että asiat kävisivät järkeen, mutta nyt tuntuu että ne eivät käy. Ehkä tässä kohtaa pitäisin todennäköisimpänä sitä että se on oikeasti siellä roskiksessa (jos niitä ei ole jo tyhjennetty), koska kun mietin sitä siivoamista, niin muistan hämärästi kahmaisseeni papereita siitä sängyltä ja laittaneeni roskiin. En vain ymmärrä että miksi olisin tehnyt niin, jos siis pinossa olisi ollut jotain josta ei heti päällepäin olisi näkynyt että mitä siinä on.

No, ehkä nyt vain menen nukkumaan. Okei, vielä katsastan pintapuolisesti kaiken ja sitten menen nukkumaan. Kun onhan sen oltava jossain!