Niin, minähän en nyt sitten päässyt tänäkään vuonna yliopistoon. Käännöstieteen englanninkokeesta en päässyt edes läpi, niin se jäi sitten siihen. Englantilaisessa filologiassa oli korkeimmat pisterajat ainakin viimeiseen viiteen vuoteen. 66,4 pistettä olisi tarvittu tänä vuonna läpipääsyyn, minä sain vain 63,5, mikä saa minut varasijalle 15., kun ensisijaisesti Joensuuhun hakeneet ja päässeet poistetaan niistä tuloksista. Kuulemma vuosittain opinto-oikeuden jättää ottamatta vastaan muutamasta oppilaasta kymmeneen. Siis erittäin epätodennäköistä päästä enää sisään, mutta mikäänhän ei ole mahdotonta.

Laitoin jo sähköpostia Jyväskylään yhteen opistoon, jolla on syksyllä alkamassa englannin kielen opintokokonaisuus, ja tiedustelin, onkohan sitä mahdollisuutta suorittaa verkossa tai etänä siten, että kävisin tekemässä vain niitä kokeita paikanpäällä. Tampereen avoimen yliopistoon, jossa on toki myös englantilaisen filologian opintokokonaisuus, olisi pitänyt ilmottautua jo jouluna ja paikka olisi pitänyt ottaa vastaan jo ennen varsinaisen yliopiston pääsykokeita. Tällöin sitoutuisi maksamaan koko opintokokonaisuuden (jonka opiskelu kestää vuoden), vaikka pääsisikin sisään yliopistoon syksyllä. Aika paska meininki. Työväenopistossakin on pari kurssia (joista ei kyllä saa opintopisteitä), joten töiden ohessa kai tommoisia sitten teen.

Plussaa on se, että minulla on työ, jossa voin jatkaa ja elokuun jälkeen minulle kertyy lomaa jopa 2,5 päivää kuukaudessa! Minulla on myös toinen työ, jota voin jatkaa. Rahallinen tilanne näyttää siis säilyvän nykyisellään, eli ihan kohtalaisena, paitsi lisääntynyt loma toki vielä parantaa sitä, etenkin kun meillä töissä kaikki pyhäpäivät ovat itsenäisyyspäivää lukuunottamatta palkattomia.

Lisäksi aion todellakin tehdä töitä taas vielä entistä enemmän! Tänä vuonna oli tullut selkeästi parannusta viime vuoteen verrattuna, jolloin en päässyt edes kieliosiosta läpi, joten ensi vuonna minun on ihan pakko päästä läpi, kun kerran nyt aion todellakin lukea oikein kunnolla ja hyvissä ajoin ja opetella ne asiat ja kerrata kielioppia ja tehdä mitä tahansa! Lisäksi: Nina2, joka oli meillä siellä töissä, mutta meni muualle kesätöihin, ei hänkään päässyt opiskelemaan sitä ainetta, jota olisi halunnut ja hän on minua sentään 4 vuotta vanhempi, joten voin rauhassa pitää ns. välivuoden taas, koska tiedän ihan itsekin jonkun, joka on minua vanhempi, eikä siltikään edes vielä opiskelemassa sitä, mitä haluaa.

Miinusta on se, että opiskelija-alennuksia en edelleenkään saa, joten junamatka maksaa edelleen maltaita. Ja tietysti se, että olen taas tyhjänpanttina koko vuoden.