Oli aika raskas päivä tänään, koska olin ilmeisesti arvioinut ihan väärin sen että kuinka pitkä essee tulee 2500 sanan esseestä, sillä olin ajatellut, että joo se on jotain 3-4 sivua wordillä (tuplarivivälillä), mutta siitä tulikin seitsemän sivua. Yritin saada sen eilen valmiiksi, mutta neljältä aamulla lopetin, koska olin jo liian väsynyt. No, aamulla äitini sitten tuli ja sitten hän aluksi istuskeli sohvalla ja minä jatkoin esseetäni. Sain sen kyllä valmiiksi, mutta olo oli koko alkupäivän todella kurja, päätä särki ja muutenkin tuntui että ajatus oli jumissa ja sanoja piti hakemalla hakea.

No, sitten oli se uuden tietokoneen noutaminen ja pyysin äidiltäni siellä liikkeen pihassa, että istutaan hetki autossa. Jotenkin jännitti se uusi kone ja jotenkin halusin vain lykätä sitä vaikka vain hetken pitemmälle. No, sovittiin, että äitini ottaa tämän minun koneeni mukaansa sitten joskus toiste, koska se esseen kirjoittaminen vei sitä aikaa, joka minun oli tarkoitus käyttää uuden tietokoneen tsekkaamiseen, jotta äitini olisi voinut ottaa vanhan koneeni nyt heti mukaan. No, ihan hyvä toisaalta näin, koska voin rauhassa tutustua siihen uuteen koneeseeni. Se tutustuminen lähti hyvin käyntiin, kun ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä minun piti nimetä se kone (ehdotuksena oli "kotikone"), mutta onhan se äärettömän tylsää, joten koska välilyöntejä ei sallittu, niin uusi koneeni on nyt sitten nimeltään EvilGenius.

Kaikki vaikutti ihan hyvältä ja parin tunnin ajan säädin kaikenlaisia asetuksia ja yritin asentaa ohjelmia, mutta jostain syystä netti ei toiminut yhtä hyvin siinä uudessa koneessa. Tosin mokkulani asentaa automaattisesti uusimman päivityksen, joka ainakin edellisellä kokeilukerralla aiheutti erilaisia ongelmia koneessani, joten pitäisi kai jostain kaivaa sen vanhemman päivityksen asennus. Ja kaikki selaimen asetukset ja lisäosat ja totutteleminen Windows 8.1:een, koska en uskalla asentaa kymppiä vielä, koska siinä on ilmeisesti ollut vähän kaikenlaisia ongelmia. Odotan ainakin jonkin aikaa, jotta se ehtii korjailla itseään ennen kuin joudun opettelemaan sitä. Ja yllättäen Windows 8.1 ei tuottanut sellaista tuskaa kuin ajattelin.

Ja löysin luomua vegaaniviiniä. Joku myyjä Alkossa tuli kysymään, että voiko auttaa ja no minä sitten annoin hänen tehdä sen työn puolestani. Hänellä oli oikein hieno lista vegaaniviineistä ja hän löysi ne aika kiitettävästi sieltä hyllyistäkin. Lopulta oli kaksi vaihtoehtoa ja kun kysyin, että onko niillä jotain merkittävää eroa, niin se myyjä vastasi, että ne molemmat sopivat todella hyvin esimerkiksi kanan kanssa. No, valitsin sitten sen pullon jossa oli hienompi etiketti, koska minähän en tiedä viineistä mitään.

Äitini puhui myös jostain projektista, jota oli aloittamassa: hän aikoo skannata vanhoja valokuvia koneelle ja lisätä niihin kuvauksia. Ja "vanhoilla kuvilla" tarkoitan siis 1940-50 -luvuilta olevia kuvia. Äitini mainitsi että hänen äitinsä isästä ei tosin taida olla kuin yksi kuva jossa hänellä on vaatteet päällä, mutta lisäsi sitten nopeasti, että vaatteilla tarkoitettiin oikeita kunnollisia vaatteita, sillä ilmeisesti muissa kuvissa tämä äitini äidin isä on jonkinlaisissa urheiluasuissa.

En tiedä oikeastaan mitään mistään sukuuni liittyvistä asioista ja olisi kyllä kiva kuulla äidiltä enemmänkin, mutta ilmeisesti hänestä on luontevampaa tehdä jokin iso projekti, jonka sitten antaa minulle luettavaksi.

Tietenkään tässä vaiheessa vuorokautta ei enää/vielä väsytä, mutta enköhän saa kuitenkin nukuttua seuraavana yönä vähän enemmän taas. Nyt on ainakin essee tehty ja nyt viikonloppu on vapaata kaikesta. Seuraavalla viikolla alkaakin sitten yliopisto. Vähän tuntuu nyt tuon kesäyliopistokurssin jälkeen siltä, että voisi lomailla taas vaihteeksi vähän pitempäänkin, mutta toivottavasti tämä syksy nyt on kohtalaisen kevyt. En tiedä tosin onko, sillä vaikka minulla on vain kaksi kurssia, niin viikkotunteja on saman verran kuin keväällä, jolloin olin ihan poikki.

Pitäisi vain vielä keksiä jotain päällepantavaa sinne huomisille synttäreille.