Tulin kotiin bileistä, ehkä tosin hieman aikaisemmin kuin olisin halunnut, koska lähtiessäni olin ymmärryksessä, että mennään baariin, mutta porukka sitten hajaantui ja minä tulin vain kotiin. Meni ihan hyvin kai, oli ihan kivaa, vaikka stressaavaakin, koska jotenkin mietin koko ajan, että pitäisi sanoa jotain ja sitten kun sanoin jotain, mietin, että olisi pitänyt sanoa enemmän tai että olisi pitänyt sanoa jotain järkevämpää. Siellä oli joitain tutuhkoja ja huomasin, että okei, minun ei tarvitse hengata ihmisten kanssa kovin montaa kertaa yhdessä ennen kuin heidän kanssa on huomattavasti helpompi olla jo.

Päivänsankari on persoonana sellainen "aquired taste" -tyyppinen, että hänellä on vahva persoona ja hän on kyllä kiva ja olisi kiva nähdä häntä jatkossakin. Hän vain päätti yhdessä vaiheessa iltaa yrittää parittaa minua jonkun kaverinsa kanssa. Aluksi hän tuli ja vei minut tämän miehen luo ja kysyi minulta että oletko tavannut jo Matiaksen. No, jutustelin hänen kanssaan siinä sitten jonkun aikaa ja ihan ok tyyppi, tosin todella nuori, lisäksi vähän sellainen bodarityyppinen, ja ensimmäinen mielikuvani hänestä ulkonäöllisesti oli se yksi niistä Hottis-ohjelman tyypeistä, se naistenkaatajamies, joka on ärsyttänyt ihmisiä kommenteillaan lehdissä. No, sitten päivänsankari sanoo sitten jossain vaiheessa Amia sinä näytät tosi kivalta tänään, oletko Matias huomannut jo, miten Amia näyttää kivalta. Sitten hän sanoi, että meidän pitäisi mennä yhdessä ulos. Minä en sanonut mitään, koska mitä tuollaiseen voi sanoa. Olin äärettömän kiusaantunut ja se mieskään ei sanonut mitään mihinkään, joten se päivänsankari sitten alkoi ylipuhua minua treffeille sen miehen kanssa (joka ei muuten ollut osoittanut lainkaan mitään kiinnostusta minua kohtaan) ja selitti, että no menette kahville ja Matias on herrasmies, hän kyllä maksaa, et sinä menetä mitään siinä jos menette yhdessä kahville, tai voittehan te mennä syömäänkin, Matias maksaa varmasti senkin, jne.

Minulla ei sinänsä ole mitään sitä vastaan, että kaverini ehdottaisivat minulle treffiseuraa, mutta tuo oli kyllä no ei nyt ehkä ihan noloin tapahtuma ikinä, mutta todella kiusallista ja epämukavaa. Se "Matias" jossain vaiheessa sitten sanoi päivänsankarille, että teet kuule tästä tilanteesta todella kiusallisen. En minäkään sitten sanonut suoraan että en kyllä mene, vaikka niin ajattelinkin, sillä eihän sellaista ole kiva sanoa toisen kuullen 20+ ihmisen kuullen, etenkin kun tämä mies ei ollut itse minua pyytänyt. Tyydyin naureskelemaan kiusaantuneena ja levittelemään käsiäni, mutta ehkä olisi pitänyt sanoa jotain, kuten vaikka että en mene treffeille ilmaisen kahvin/lounaan toivossa, vaan siksi että haluan mennä. Pystyn maksamaan oman kahvini/lounaani. Lisäksi, mielestäni sen aloitteen treffeille menemisestä pitäisi tulla jommalta kummalta sinne treffeille menevältä henkilöltä, paitsi jos kyseessä on joku sokkotreffijuttu, tms.

Kun sitten olin lähdössä ja sanoin moikat tälle päivänsankarille, tämä vielä yritti että hei vaihdoitteko te Matiaksen kanssa jo numeroita, ai ette, no vaihtakaa nyt ihmeessä. Olin taas hiljaa ja hymyilin kiusaantuneena, ja mietin mielessäni yhtä Frendien episodia ja ihan loistavaa kommenttia, josta on näköjään tehty kuvaversiokin:

ross.jpg

Tiivistää hyvin koko episodin herättämät tunteet. No, olipa vähän erilainen lauantai. Kirjoitin tämän muuten uudella koneellani, johon olen saanut nyt tämän päivän aikana ihan kohtalaisesti asennettua kaikenlaista ja ei ole tullut pakottavaa tarvetta avata vanhaa konetta lainkaan. Paitsi nyt kun mietin sitä, niin tuntuu vähän pahalta, mutta pitäähän tätä nyt kokeilla.