Tänään oli sitten "lauantai", ja huomennakaan ei ole töitä koska en ottanut sitä ylimääräistä vuoroakaan. Onneksi oli terapia tänään. Juuri ja juuri jaksoin lähteä. Ja yllättäen siellä päädyttiin taas seuraavaan tulokseen: minun pitäisi tehdä vähemmän töitä.

Niin joo, ja eilen illalla kun vihdoin olin sammuttanut valot ja mennyt nukkumaan, niin yhtäkkiä havahdun siihen, että sängyn vierestä kuului rapinaa. Aluksi pelästyin, mutta sitten kun rapinaa kuului myös sohvan läheltä, tajusin, että rotat olivat jotenkin päässeet häkistään. Yritin muistella olinko unohtanut laittaa häkin kaikki luukut kiinni kun olin vienyt lääkettä saavan rotan takaisin häkkiin vähän aikaisemmin. Sitten huomasin, että yksi tytöistä hyppäsi tietokoneen päälle. Ne eivät saa mennä siihen päälle ja ne tietävät sen, joten kurottauduin varovasti lähemmäs, jotta se ei pelästyisi ja vetäisi kaikkia tavaroita siitä alas. Venytin kättä vielä pitemmälle ja yletyin lopulta siihen tyttörottaan, mutta käteni meni sen läpi. Ehdin miettiä sitä hetken, kunnes tajusin, että tietokoneen päällä ei ole rottaa, missään huoneessani ei ollut yhtään rottaa, eikä missään kuulunut rapinaa. Olin vain kuvitellut sen kaiken. Ovi huoneeseen oli kiinni ja kaikki rotat olivat toisessa huoneessa.

Tiedän että se todennäköisesti oli vain uneen liittyvää, koska tuollaistahan minä teen unissani. Mutta silti se oli jotenkin... tulee mieleen vain englanninkielinen sana "unnerving", jolle ei tule nyt mieleen hyvää suomenkielistä versiota, koska "hermostuttava" ei ole ihan sama. Mutta joka tapauksessa on jotenkin "hermostuttavaa", kun mietin, että säpsähdin hereille, koska kuulin äänen, jota ei oikeasti kuulunut, minkä jälkeen näin jotain mitä ei oikeasti ollutkaan siinä.

Mutta eilinen Star Wars -leffa oli ihan jees. Olin tosin niin väsynyt sen jälkeen, että tuntui että en jaksa kävellä edes kotiin. Mutta suosikki-inhokkini (pet peeve) ärsytti minua aika paljon, niin että oli vaikea arvioida kunnolla miten hyvä leffa oli. Etenkin kun olivat menneet pilaamaan yhden suosikkihahmoni sillä pirun CGI-tekniikalla! Kun onhan Grandmoff Tarkin todella legendaarinen! Tosin ehkä minua ei haittaa puolestaan se, että joku toinen näyttelijä näyttelee toista (paitsi Dumbledore), koska kunhan kasvot ja vaatteet ovat suunnilleen samat, koska enhän minä erota heitä toisistaan muutenkaan. Mutta jotkut ovat kommentoineet netissä, että heidän piti oikein miettiä, että onko se oikea näyttelijä vai tietokonetekniikkaa, niin sitä minä en vain ymmärrä, jos sitten eivät olleet ihan aivottomia tai sokeita. Ja vaihteeksi trailerin hienoin kohtaus oli leikattu itse leffasta.

Yksi rotista pitää viedä ensi viikolla lopetettavaksi. Sen hengitys on ollut työlästä ja antibiootit eivät ole auttaneet. Kipulääke on tosin auttanut sen oloa ja minulla on ihan hyvä olo siitä että se lähtee. Nyt on sellainen olo, että en olisi voinut tehdä enempää. Ja koska minulla on ollut vähemmän töitä ja lähinnä iltavuoroja, olen voinut rauhassa antaa lääkkeen, eikä se ole ollut sitä mitä normaalisti, että bussi lähtee 17 minuutin päästä ja siihen on ehdittävä, mutta vielä pitäisi jotenkin saada sairas rotta ottamaan lääkkeensä. Nyt olen voinut tehdä sen rauhassa ja rotan omalla tahdilla. Se on myös pysäyttänyt sen laihtumisen, koska se on chillannut kanssani ja sillä on ollut aina jotain hyvää syötävää. Se on tuntunut tykkäävän tästä yhteisestä oleskelusta, koska se on saanut olla rauhassa muilta rotilta ja saanut hyvää ruokaa. Se usein asettuu viereeni ja raksuttaa hampaita, ja sitten kun silitän sitä niskasta, niin sitten se on muljuttanut silmiään. On tuntunut ihan hyvältä, että on saanut hyvästellä sen rauhassa.

Luojan kiitos huomenna ei ole töitä.